17 February, 2010

804

Salam semua ....
Masih ramai lagi ker yang sedang bercuti?


Kalau kat pejabat ni , separuh dari staff BERCUTI.
Senyap sunyi jer pejabat.
Sib baik ada Radio Gegar.
Bergegar lah pejabat ni dengan lagu lagu Retro.


Yesterday petang ,
bawak anak anak ke Taman Tasik CyberJaya.


Kat mana tu??
Berhampiran dengan MMU.
Lebih kurang 10 minit dari rumah jer.

Cantik kawasan taman tasik nie.
Ramai jugak pengunjung petang petang nie.


Ada yang jogging.
Ada yang berlari.
Berjalan - jalan laju laju.
Berjalan - jalan pelan pelan.
Yang mana bawak anak anak kecik ,
asyik bermain di taman permainan.


Pada yang belum pernah sampai,
jom kita tengok gambar yang sempat pB rakamkan







Nama lagi kanak kanak , kan..
Tak ada masalah ...
Senyum dan ketawa jer ....



Permandangan di kala senja

Siapa tahu , pokok ni nama apa?
Bau nyer ...
Sedappppp
Macam bau sirap ....


Keluar dari Taman Tasik CyberJaya , kami ke
SABA RESTORAN.
Restoran ni pun area CyberJaya gak.

Isi perut pulak lah ....
Tadi asyik makan angin jer !

Ini namanya Nasi "Lamb Hanith".
Makan empat orang pun tak habis.






Dah lama dok teringin nak gie restoran nie.
Dah ramai blogger yang dah sampai kat sini.

Makanannya sedap lah jugak.
Harga boleh lah tahan.
Tapi , yang syoknya boleh share share sebab
memang banyak.


Selesai cerita semalam.
Cerita Taman Burung belum ada lagi, kan.

Nantilah ...





13 comments:

Mak Su said...

best jugak nampaknya journey pb tu, taman tasik cyberjaya. ada restoran saba yang makanannya banyak tak hengat. wow! nanti nak ajak pak su ler, thanx pb :)

tunbegia said...

seronok sekodeng kat tasek,

salamm,

pB said...


TUN BEGIA
Tak kena bayar apa apa. Tiada entry fees. Cuma bayar tol LDP dan harga eskrim.

Salam Kembali.

pB said...


MAK SU
Kalau ada masa , pergilah. Tempatnya cantik dan bersih.

Ajak ...
Jangan tak ajak ....


Ajak pB sekali pun boleh !

mamalisa said...

dok kelik kelate ko cuti-cuti kakB?
heheheh

rasa haritu ade abg saya citer restoran pak arab ni ler kot yg kat cyberjaya, sedap banget kata nye..tgk2 gambar kakB cam menarik ek..nak trylah.

pB said...


MAMALISA
Tok kelik larrrrrrrr.
Hu hu hu

Nak kata sedap sangat tu , tak lah jugak. Sedap lagi nasi beriani jiran kak pB masak. He he he.

Tapi kalau mahu kelainan, dipersilakan ke sana. Memang berbaloi baloi.

Tempat pun selesa.

laki cikgu kimia said...

nyum2! teringat beryani gam..

pB said...


Laki Cikgu KIMIA
Dah masuk time lunch nie... Apa lagi... Pie lah makan.

Zareda Norman said...

antara saba dan al rawshaw, zar suka alrawshaw sebab ada nasi mandy.. tasik cyberjaya tak pernah pi lagi, sll pi putrajaya jer.. nanti boleh try ni

pB said...


ZAR
Terkejut gak bila aBear bgtau nak g makan kat situ. Sebabnya aBear ni kalau makanan jenis jenis beriani ni memang dia kuranggggg sgt sgtttt.

maiyah said...

huhuuu.. nak pegiiiii

Arena said...

Kak, saya dah pernah makan kat Restoran Saba' tu 2 kali kot. Banyak giler kan nasiknya.. Ed kata kalau makan lamb kat situ tak hamis..Oraitla tapi tak leh makan selalu2 ek..mahal pon ye, dok..

tulipurple said...

Xtaulah sis baca lg ke dak komen nie,maklum ler lama dah.nk bagitau yg bg tu namanya bunga kerak nasi atau kesidang.ihiks'

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...