10 May, 2007

NURIN

Sehingga hari ini, Mr G tu masih belum lagi bayar duit untuk ke Sg Klah.
Sibuk benar nampaknya...
(Yelah tu ....)

Goodies untuk kanak kanak sudah dibeli.
Tapi belum dibungkus lagi.
Urusan makan tengahari sudah disub-kon-kan kepada sorang staff.
Simple simple jer menu nyer.
Ketul ketul ayam untuk dibuat BBQ akan dibeli pada hari jumaat depan.
Setakat ini, itu ajalah perancangannya.
Tak der game game untuk kanak kanak pun.
Pergi, makan, berendam, makan, berendam, perut kenyang, kulit kecut, balik.

Semalam hantar anak anak ke kelas tambahan.
Biasanya isnin dan selasa sahaja.
Tapi memandangkan dah nak cuti sekolah ni, maka diadakan kelas gantian.
Jadi bila cuti sekolah nanti, tak perlu datang tusyen.

Lepas hantar D, E dan F , pB dengan G datang ke pejabat.
Tunggu aBear balik dari Seremban.

Sonok bila bawak kereta berdua dengan si G ni (Nurin).
Mulutnya tak berhenti bercakap.
Ada aja isu yang menarik.

Sekarang, perkembangan terkini, dia dah kenal angka.
Bila tengok je plat kereta, mesti pB minta dia sebutkan.
Walaupun susunan nyer tak betul, tapi semua angka dia dah tahu.
Oklah tu kan, untuk kanak kanak yang baru nak masuk umur 4 tahun.

Yang kureng seronok tu, bila abah dia ada, tak nak pulak dia mengira.
Puas pB suruh, tapi dia lagi suka dok senyap.

Tulah ... abah tak nak dok sembang dengan Nurin.
Kan sekarang Nurin dah macam segan pulak nak sembang dengan abah.
Itu penjelasana yang pB ada ....

Untuk bapa bapa diluar sana, jangan dok berat mulut dengan anak anak.
Time dia kecik nilah ajak mereka tu bersembang.
Baru rapat hubungan...

22 comments:

~~M@S a.k.a KunangKunang~~ said...

oppss..sori kak..skang pakai 013..ni ha no nye
0139822105..

pahabaq skang?

pB said...

M@S
Patutlah ...
Yang ada pd simpanan akak tu 017

habaq baik ...

Dok mana sekarang??

MULAN said...

saya paksa suami layan anak2 bila free sbb anak2 saya dulu dok cari ayah kawan dia utk layan main..!! hah.. tak ke parah tu??

pB said...

MULAN
pB ingat kes aBear dengan anak anak dah parah.

Rupa rupa ada lagi yang lagi teruk.

Harap harap lepas ni anak anak kita rapat dengan ayah mereka..

budd said...

kawe dok KB, kelate. anak-anak kawe sehak-sehak belako :)

pB said...

BUDD
Klate tu besa...
Pe'care aper??

Anok demo ko anok kawe hok sehak sehak tu..??

Indera Kencana said...

Alhamdulillah setakat ini, anak-anak saya rapat dengan saya..!! Cuma Siri sebaya dengan Nurin, tapi malas sikit. Bila mood dia elok, bilang 1-10 sampai habis. Kalau mood tak elok, haa hilang la 6 (dari 5 terus masuk 7) ke, 8 ke..

Semoga Abear cepat sembuh. Kenapa Kak pB tak nak letak gambar Abear (close-up)?. Mana tahu, kot-kot saya kenal ke..??

pB said...

INDERA
Baguslah kalau Indera rapat dengan anak anak.
Mungkin aBear tu jadi begitu sebab dia membesar dlm suasana yang begitu. So dia terikut rikut la pulak.
Dan mungkin sebab anak dia semua nyer perempuan..

Terima kasih atas doa itu.

Close up gambar aBear !!!!!
Kang nanti kak pB kena sembelih ...
Takutttt ....

Hi hi..takut ada yang berkenan pulak kan...
aBear kan handsome dan pemalu ..

kah kah kah ....

itik putih said...

Anak dah sekolah tahun 3 tapi bila nak tidur masih nak kepit bawah keti** abahnya jugak...itulah padahnya bila anak terlampau rapat sangat so ingat2lah wahai sang ayah berpada2lah... yang mustahak tunjukkanlah kasih sayang kita pada mereka sampai bila2 walaupun kekadang mereka sangat nakal dan dengan kenakalan mereka juga mengajar kita erti kesabaran....

pB said...

I.P
Dah ... Gitulah pulak cerita nyer

Pokoknya, perlu tahu waktu untuk rapat, dan waktu untuk let go...

Anak pB, si Nurin sahaja yang tidor sekatil dgn pB dan aBear. Kdg kdg , bila dah rasa tak selesa sangat, abah tido kat bawah, atas toto...cian abah...

minnie said...

Kak PB,
Sabor je la dgr citer akak pasal bos akak nih.. Dulu masa saya kerja kat company lama pun ada orang camni... Tapi yang heran, bab2 benda free ni.. depa pergi dulu... Tak rasa segan pun.. Sabar la kak... satu hari kena juga buku dan ruas kan..

achik said...

kebanyakkan camtu la kan.. ada gap skit ngan ayah.. tp x semua la.. family saya pun camtu.. lagi rapat ngan mak padahal mak lg garang.. huhu ;p

DJINSAKTI said...

hah...kali ni tok berapo panje doh entry,..jin tok penat sangat baco..jin suko jin suko...

pB said...

MINNIE
Nak wat cam ner...
Dia boss . Bos besar lak tu.
Kita kuli jer ..

Kot kot kuli lagi banyak duit dari bos sebab tu bos bab bab duit tu lembap macam ciput

ACHIK
Kak pB ok jer dgn ayah.
Kalau dulu, nak apa apa mintak dengan ayah. Sebab tau , mesti dapatnyer.
Kalau dengan mak, lambat sikit , kadang kadang langsung tak dapat

DJINSAKTI
Sebab kesian kat DJIN , lah n3 ni pendek.
Takut habis satu tin biskut , DJIN cicah dalam air kopi tu ..

hihihi..

~ahni~ said...

Anak2 masa kecik menagih perhatian kita tapi kita sibuk dan x ada masa nak layan dia org.

Anak2 dah besar dah ada kawan, girlfriend, boyfriend dan dah sibuk dgn pelbagai aktiviti, x ada masa nak layan kita yang dah tua dan menagih perhatian dia org pulak.

Dunia itu memang adil.

-fAiZiQ- said...

memang selalu terjadi anak-anak lebih rapat ngan ibu berbanding ayah....

Begitu juga saya, saya sgt rapat ngan arwah ibu saya...
Sekarang, xder sape yg betul2 rapat ngan saya... :-(

pB said...

AHNI
Anak anak kat umah tu, sikit sikit mama. Sikit sikit mama. Walaupun abah ada kat tepi mereka, namun pB jugak yang jadi tempat mereka bertanya atau bercerita...

Harap harap , anak anak kita tidak akan mengabaikan kita bila kita TUA nanti ... Amin

FAIZIQ
Lumrah alam , begitu barangkali.
Perhubungan yang terjalin sejak mula mula dlm kandungan itu yang lebih rapat ...

Jangan bersedih...

Insyaallah, satu hari Faiziq akan jumpa insan itu.

Nak kwn rapat dengan kak pB , pun boleh ...

Mummy Rizq said...

seronok bila bersemban dgn anak ni kan.. bleh tau sejauh mana kreativiti derang...

pB said...

M.RIZQ
Memang sonok.
Macam macam yang tak terduga dek akal akan kita dengar.
Lagi cute kalau time they all tu ckp ala ala pelat ...

*fizzy* said...

Kak pB,
fiz silap tinggal comment..
gi letak comment dale post laeng lepas kita borak² magheng..
Alhamdulillah sapa dekat maghrib..
Pkl 10 dh tido..
heheheheh...

Comeinya nurin...
hehehe..

Alex Lacey said...

alhamdulillah takat ni anok2 rapat nga duo2, k.we nga abe JD....buleh bbagi la kato ore...
tok leh masok lagi ko gamba profile?

pB said...

FIZZI
Tak po, kak pB baco doh ...
G de'rak mano haghi nie??

Nurin rambut maggie.
Kalu tok boh minyok, meme susah banget nok sisir

KAK WEAR
Baguslah kalau gitu.
Orghe tuo kato, anok tino rapat lagi dengan ayoh atau abah.
Tok leh guno untuk famili pB

Tok leh lagi lar..
Tok che'kak nok be'gear doh nie.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...