22 September, 2008

Salam

Dah masuk minggu ke tiga kita berpuasa.
Kejab jer.
Minggu depan dah nak raya.
Tak tahu la sama ada tahun depan dpt jumpa lagi Ramadhan.
Mintak mintak panjang la umor ......

Biskut dah siap dah.
Tak der lar beria sgt membuatnya.
Cuma dua jenis jer.

Gambar mmg ambil tapi lupa nak bwk memory card tu.
Kalau tak dah boleh tunjuk tunjuk aksi anak dara buat biskut.


Semalam , menu kat umah lain sikit dari yang lain.
Nasi kerabu kuning.
Daging bakar.
Ayam rempah bakar.

Terlebih rajin pulak tu ,
makanya terciptaler puding susu dan juga fruit salad.

Simple jer tapi sehari suntuk dok dapur.

Gambar tak sempat nak ambil.
Sebab sibuk dok melayan tetamu yang datang rumah.

A ah , semalam ada buat majlis berbuka sikit kat umah tu.
Tetamunya tak lain tak bukan family adik pB lerrr
Dan juga tetamu dari Kapar ...

So far so good lar.

Yang syok tu , bila tetamu tu dua kali tambah nasi

Alhamdulillah

22 comments:

Intan Rosnitta said...

Sedapnyo menu...
Nasi kerabu + daging bakar + ayam rempah!!!

Tapi hok paling best sbb make ghama2. Sapa hok make sapa 2 kali tamboh tu?

Hahaha

:P

Mak Su said...

yg memasak tentu hepi ek

meh dtg amik awards

pB said...

MAK SU
Mmg happy.
Lagi happy kalau tengok orang makan bertambah tambah ....


Nanti pB pie ambik




INTAN
Orghe Kapar


cHe aBear nem'boh sekali jah.
Tangki kecik ...

Ungku Nor said...

ilang penat masak kan pB?

tapi akak tetap buat kerahan tenaga kat laskar2.
lepas buka memasing kena kemas segala. siap basuh pinggan sekali..mak nak relaks la
hehehehe

pB said...

UNGKU NOR
Mmg ilang , tapi , lepas tu leh ngada ngada dengan aBear n anak anak. Minta they all picit kaki ...


Anak anak ada gak tolong ...
Tapi takat angkat bawak masuk dapur jer ...

Pp said...

abe id memae suko bena la nasik kerabu gak...hock ado tumis tu...pah tu ado gading bakar pulok gak...ermmmm!! beraso terliur wehhh..

rajing nyo pB buat sekut rayo tuh...tunjuk la gamba tu deh...nock jugok tenguk hehehe

heppy berpuasa di minggu ketiga...semoga bertemu lailatulqadar....

abe.

pB said...

ABE ID
Nasi kerabu hok ado tumis tu lar ...

Rugi pulok tok ambik gambar , kalu tok mesti buat abe id terliur tack tack ..
hu hu hu

Insyaallah , esok pB post gambar tu ...

maklang said...

patut maklang dok terasa nak makan nasi kerabu..rupanya ada kat rumah pB rupanya...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir batin...

farah sr said...

bestnya menu..
da hampir raya nih..
kak pb, nak duit raya.
hehe..

AZWA said...

Nasi kerabu kuning...wah sodap tu...rajin PB ek.azwa dari sehari ke sehari nak buat nasi ayam ntah bila akan tertunai hehehehe..

erk...besday Pb la pada 19 Ramadhan tu ek...happy besday la...semoga panjang umo muroh rezeki hehehehe

Alex Lacey said...

PB, ayam rempah tu buak guano ek?

Kak Elle said...

mesti sedap tu sampai tetamu tambah 2 kali:)

esok tunjuk eh kuih raya yg pb buat...hehe

~akuni~ said...

Byk nyer makanan dia... best nyer... saya pun teringin... hu hu hu...

Aku Bukan Bidadari said...

rajinnya!!! hntar lar sini skit ekekeee

pB said...

YAN
Hi hi
Dalam rajin , ada malasnya

Anonymous said...

Wah wah wah...tetamu tu tangki besar ke kak pB 2x ha nambah..mesti sedap nya nasi yg kak pB buat tu...aber pun 1x je tambah sebap dia dah selalu makan kut masakan kak pB...dia org gi family ke kak pB..yg tambah tu wife or husben..hahahahahaha...YAT nak sangat rasa nasi kerabu kak pB.

Yunus Badawi said...

Salam. pB pandai masak ya. Tahun depan boleh berniaga di Bazaar Ramadhan.

zino said...

bila bertambah duakai tu tanda masakakan tu sedap la kan hehe.. tapi kalau tak tambah tak bermanana tak sedap pulak.. mungkin tamu memang dah kenyang ke ..

jamu makan bulam puasa ni memang banyak ganjaran nya.. buat le lagi..

Neeza Shahril said...

Nok ghatek sekut ghayo tuuuu... ;)

weii laaa.. nasik kerabu memae la feveret Ja tu kak pb...
haghi2 pong buleh..
Ja tok gheti jemu.. :)

Al-BIMA SAKTI said...

salam,

selamat berpuasa...


salam kenal...

Adry said...

nanti upload la gambar tu ek.. hehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

Abahnajwa said...

Pb...

Sedapnya daging bakarr..sedapnya menu...sedapnya kuih raya..hantarlah kat Liverpool niii...nak kuih raya..hehehehe

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...