04 December, 2008

476

Salam Semua .....




Hari ini hari KHAMIS.
Esok Jumaat
Lusa Sabtu
Tulat Ahad ..........



Dengar tak lagu yang dok berkumandang kat blog pB nie?
Saper saper punya pC yang tak dak speaker tu , sila pie carik.
Lagu best tu ....
Lagu yang tak pernah nak basi ....


Lagu Sudirman.
"BALIK KAMPUNGGGGGGGGG"

He he he

Sajer jer bagi hint ...


Esok, jam 4 PAGI ,
pB dan the geng akan bertolak balik ke Kelantan.

Biasalah aBear tu , kalau boleh dia TAK MAU sangkut dalam jem.
Kita orang ni penumpang , so , TERpaksa Rela lah ikut taim DRIBER.

Kalau ikut rancangan dia , nak bersolat subuh di RAUB.

Beg dah turun dari kabinet.
Baju baju aBear dah masuk beg, pun.
Dia yang simpan sendiri.

Memang gitu sokmo.
pB TAK pernah dok nyibuk nyibukkan diri untuk mengemas baju aBear.
Kalau dia nak keluar outstation pun , dia sendiri yang akan berkemas.

Nampak gaya malam , ni , tidur lewat ler pB.
Memang last minit baru ada mood nak berkemas.
Baru datang idea , berapa helai yang perlu di'pack' .

Musim musim hujan ni , nampak gaya kena lebih lar sikit
bawak balik baju anak anak tu.
Bukan apa , kalau membasuh pun , belum tentu boleh kering
dalam masa 24 jam.

Doakan pB dan keluarga selamat dalam perjalanan pergi dan balik.
Insyaallah , Jumaat depan , pB dah masuk kerja.
Itu pun , kalau rajin.
Kalau malas, sambung lagi cuti ........

Tahun ni , kat umah In Laws tu , ada dua orang yang akan
mengerjakan ibadah KORBAN.
Abang ipar aBear satu bahagian.
Dan adik aBear yang kerja kat HUSM tu dua bahagian.

Harap harapnya pagi raya tu tak ada lar hujan hujan nie.
Kalau hujan , lagi lambatlah urusan menyembelih dan urusan bagi membagi.


He he he
Tak sabar rasanya nak makan daging korban nie.
Terutama lidah dan perut lembu.
Hu hu hu

Lidah tu , perap garam kunyit , dan panggang.
Tidak pun , goreng kunyit campur bawang besar dan lada besar.
Perut tu pulak , rebus dan cicah dengan air asam.
Huuuuuu huuuuuuu .......

So , apa lagi ,
jom kita pakat ramai ramai balik kampunggggg .........


Insyaallah , kalau ada masa , pB cuba cuba update dari
kampung.
Umah In Law tu memang ada StreamyX.
Cuma kengkadang tu , malas lak nak numpang numpang laptop kakak ipar tu.




So , guys n girls
pB ucapkan









SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA ...
Berhati hati di perjalanan.....
Bagi mana mana yang ada darah tinggi tu , be carefull bila makan daging lembu ni.
Beringat ingat .........




Going to miss all your storiesssss .........
That for sure ........



Babaiiiiiiiii ....






28 comments:

Am said...

Semuga selamat pergi dan selamat kembali ya PB dan keluarga

Selamat mentyambut hari raya Aidik Adha juga buat PB Sekeluarga

manlaksam said...

Selamat Hari Raya Haji. Semoga selamat dalam perjalanan.

Akmal said...

Selamat Beraya pb. Saya balik malam ni, naik bas hehehehe.....
Bagitau kat husband bowok kketo mmolek deh :)

pB said...

AKMAL
Selamat Hari Raya ...

Wah ...
Demo lagi laju dari kak pB.
Rata Panjae , surut doh kor air???

Insyaallah , nanti kak pB sa'pa pesanae Akmal tu.




POK MAE
Insyaallah .....
Moga selamat pergi dan balik

pB said...

AM
Selamat Hari Raya buat Am dan keluarga ...

Beraya di mana tahun nie?

KV said...

selamat balik kampung!!!

Nik Ha said...

Sepesen cik abe kito paka sie baju sedighi dr mulo2 kawin lg..he..he..

Behnyo kak PB awl2 lg blk. Kami cdg nak blk esok gok tp abe tokleh la plok. ex-bos suh g majlis anugerah dio, so dinihari sabtulah bertoloknya..insyaAllah.Yum..yum..tok saba nok make roti cicoh gula nih & dgg singge, dgg goreng..Slmt blk kg kak. Leh inform jln clear ko banjir ko, sms deh :)

sya said...

pB.. Selamat Hari Raya Aidil Adha dan dlm gembira tu berhati-hati memandu di jalan raya ok

Alex Lacey said...

dengar2 etek berito banjir tuh....sbb kalu kot terengganu, meme banyok jalae tutup hari tu....

guo musae tok banjir ko? apa2 hal, selamat pergi dan balik KL semula....

Selamat Hari Raya Aidil Adha jugok....

OndeOnde said...

buko blog banyok pages, ingak ko sapo lah pasae lagu balik kampung tu.

derah dio balik.

selamat mmaing air boh!

p/s: makae daging banyok-banyok lamo kae lekak celoh gigi, dok pong berulae-alik gi jambae.

Yunus Badawi said...

Selamat balik kampung kpd pB sekeluarga. Semoga selamat dlm perjalanan pergi dan balik. Kalau kpg pB dekat, hendak rasanya saya minta pB bawa balik ekor lembu tu. Saya nak buat sup he he he.

Ummibatrisya said...

selamat hari raya aidil adha!

sedapnya perut lembu cicah dengan air asam :)

Intan Rosnitta said...

Moga Kak PB & fmly selamat dlm peralan pergi & balik.

Kiring salae ko orghe kapung belako!

Huhu..sob..sob..

:P

Intan Rosnitta said...

typo

peralan = perjalanan

Kes nak cepat la nih...
Sorry Kak PB!

tee said...

kito pun nak kelik kelate gak.. tapi ari sabtu.. huhu.. memae jem la maso tu.. tapi sekalo tubit before subuh.. and cam pB, bereti solat hok mana dae... kekadae bentong, kalu dok pun, raub..

semoga selamat kita nalik kapung... InsyaAllah...

:)

shafarina said...

best best balik kampung... jgn lupa ole2 yerrrrrr

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam pb,

Selamat berangkat ke kampung, semoga selamt sejahtera adanya! :-)

Neeza Shahril said...

yey!! besh nyo nok kelik makae daging keghbae.. nok la etek!!

Ja kalu nok kelik kampung, sokmo2 lah packing last minit..
hok che' abae pong Ja pack skali sebak kalu nok haghak ko dio.. 2 3 helai jah dio bowok....

~akuni~ said...

Hati-hati dalam perjalanan yang jauh tu...

Zareda Norman said...

selamat bergumbira di hari raya..

Ordinary Superhero said...

Hujae tuh lo ni. Tok payoh kelik la...ghayo KL pong ok jugok wei.

'Eid Mubarak.

cikdinz said...

semoga selamat semua nya.
harap tak banjir dah...

umeboshi said...

hamboi k.pb, sakan!
anyway..salam aidil adha. moga selamat perjalanan dan semua nye.. err, sedap eh peyut lembu? Ume mmg tak reti nak mkn perut lembu. hahaha....

Sastri said...

salam kak... selamat hari raya korban... semoga selamat pergi dan kembali kak...

cikgu panji said...

pB,
ada masa jemput ke rumah.no tel dan alamat dah bagi kan...

13may said...

Salam Aidil Adha :)

alaf21fc said...

Salam hormat. Maaf, iklan sikit. Jom sertai kuiz novel. TERIMA KASIH.

KAMATO said...

salam, selamat raya korban, selamat bercuti, selamat main air bah

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...