16 June, 2009

604



Pagi tadi , kita orang kat syarikat ni dapat email dari HR. Ada peluang kenaikan pangkat. Beberapa jawatan diiklankan. pB memang layak untuk memohon.



Pagi tadi , pB dah buat kata putus yang pB tak akan memohon. Pengalaman ditemuduga kira kira enam bulan lepas , betul betul membuat pB rasa ........... .

Ingat lagi , balik dari ditemuduga m , pB menangis. Menangis kerana pB rasa sungguh sungguh b****H. Kata putus itu kekal walaupun ada kawan kawan yang memujuk agar pB memohon lagi.

Namun , sekarang ....... aBear suruh pB apply. pB tak mahu tapi pB tak mau engkar kehendak aBear......

pB dah tak mau , tapi ............

14 comments:

Bapak said...

salam,

Bapak tak tahu apa yang telah terjadi masa pB interview 6 bln lepas tapi rasanye x salah mencuba lagi.

Situasi mungkin dah lain, pengalaman pun dah ada. Mana tahu ada rezeki kali ini..

jue mj said...

setuju ngan bapak... mana tau rezeki pB kali ni..., interviewer pun mesti org lain... tak cuba tak tau.... lgpun tak baik engkar... nusyuz tau... hik hik....

Yunus Badawi said...

Anggaplah ini hadiah utk aBear sempena besday dia. Mana tahu ada rezeki kali ni.

good luck to you.

aNIe said...

PB...takpe...cubalah...mana tau kali ni ada rezeki...tak semestinya gagal sekali...kita akan terus gagal...

shafarina said...

Mungkin ada rezeki kali ni

Kak Elle said...

jangan mengalah kerena satu kegagalan cuba dan terus mencuba ok?semoga berjaya kali ni insya'allah.

MOKCIK AZWA said...

Pb..apply ajer la...mana tahu dgn berkat keizinan abear nie ada rezeki buat Pb.

pB said...

MOKCIK AZWA

Hari tu pun dia izin gak....

Hu hu hu


pB fobia dengan temuduga temuduga nie

zareda said...

PB

cuba lagi. Gagal kali pertama tidak bermakna gagal lagi.

Jadikan pengalaman interview 6 bulan lepas sebagai pemangkin dan penguat semangat

KV said...

apply jer kak. Mana tau kali ni ada rezeki.

risanur said...

Jgn cepat putus asa kak...insya'allah tak salah kak pB menucuba mana tahu ada rezki kali ini...

AZANI said...

go for it pB,kalau tak cuba tak tahu kan,jadi cubalah dengan bersungguh sungguh,saya iringi dengan doa semoga Allah permudahkan urusan pB.Amin.

Anonymous said...

JUST DO IT!I KNOW U CAN! - IP

McBudu said...

Putus asa adalah musuh paling jahat bagi manusia!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...