31 August, 2009

671






Dua hari lepas , kawan pB kat pejabat dok sibuk cari buah durian belanda. Buah hati nya nak makan.


Mana nak cari ? Pie Giant pun tak ada pun. Biasalah kan , kalau yang dicari memang susah nak dapat. Kalau tak cari , berlambak lambak depan mata.


pB saja sajalah goggle cari apa sebenarnya khasiat buah durian belanda ni. Antaranya ialah merawat dan mengelakkan seseorang itu daripada menghidapi penyakit barah . Dan juga untuk menyuburkan pasangan untuk mendapatkan anak.


Balik tu , pB pun bagitau lah pada aBear tentang khasiat buah . Ada lah dalam conversation tu , pB sebut 'Baby'. Kebetulan pulak , masa tu yang no tiga tu ada dalam bilik kita orang .


Apa lagiiii , masing masing mulalah buat andaian .....


Masuk si Nurin



"mama , mama ada baby ker ? patutlah perut mama besar , sebab ada baby kat dalam tu"


Kuang kuang kuang ....


Nampak gaya lepas ni , pB kena gie buat "push up" banyak banyak untuk kempiskan perut pB nie .....



Oh tidakkkkkkkkkkk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


10 comments:

AZANI said...

nasib baik durian ini kat malaysia kala but kat belanda,jenuh naik kapal terbang ....he he he
saya selalu perhatikan anak yang bongsu kalau kalau gigit tapak kaki dia...itu tandanya dia nak adik....he he he....maka sebagai ibu bapa yang sayang anak anak biasanya usahakan ......

maiyah said...

salam.. heheh nak kene gi exercise poco2

Achu Tra said...

push up tok berkese...cubo buak bridge..anok ambo hok masuk kelab memanoh ajar ko ambo..tra la google bridge exercise..

Rumah Kuning said...

hehehe kelakar. masa anak saya kecik, dia suruh pergi beli baby kat supermarket.

maklang said...

hmm...dia nak adek lah tu...cepat2 pi cari buah durian belanda tu..

Mr PenyuBiru said...

kanak² mmg cakap jujur. dan juga laser.hehe

Sha said...

salam:)
hihihi usahakan cepat...
hari2 kena mkn buah tu.

manlaksam said...

Kuang...kuang...kuang.....
buat lah apa yang patut.

Zareda Norman said...

patutlah perut besar tu yang tak tahan tu.. ehhehhe

adanz said...

org utara kata durin belando tu deriyan benggala

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...