06 January, 2010

759


My fren was asking me for an opinion ....







She miss someONE.
Tapi , dia tak leh express perasaan yang dia ada tu.

Dia tak leh nak bagitahu pada orang tu.



Masalahnya ,

tiap tiap hari dia nampak orang tu.

Orang tu pulak ,

hari hari buat tak nampak dia jer.

(kerja satu department).


Dulu , they all pernah ada 'sumthing' going on between mereka berdua.

Tapi , terpaksa di berhentikan.

Sebab relationship tu tak akan kemana mana pun.

Orang tu suami orang.



Yang berhentikan semua tu , kawan pB.
Orang tu macam tak leh terima.

Sebab tu lah orang tu , buat dek jer kat kawan pB tu.
Member pB dok harap dia dengan orang tu
boleh berkawan seperti biasa semula.

Berkawan seperti sebelum berlaku 'sumthing' tu.


So , my fren tanya me

What shud she do ?????






Solution :


Ha ha ha

pB pun tak tahu macam mana nak nasihat dia.


You all , ada suggestion ker ???

16 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

suh la dier jauh laa dari lelaki orang! macam mana kalo laki kiter plak buat kat kiter pasni.
hrp dier bertemu dengan orang yang baik 100 kali lebih baik dari suami orang tu.Amin!

Yunus Badawi said...

kalau berani pegilah jumpa isteri org tu!!!!

~0~ said...

sokong cakap YB tue...

ask for being no 2..

sya said...

Kak sya pun tak de idea nak nasihat.. rindu dpt pandang hari2 ok gak.. dr rindu tak dpt pandang lagi haru

adanz said...

kalau dia betul2 nak suh dia slow talk n bincang dgn isteri org tu... (yg ni kompom pompuan susah nak terima even kaum depa sendiri)

kalau susah juga suh la dia isi borang, at least tuka department... soal hati beb, takleh bohong maaa

pB said...

KAK SYA = He he sama dengan pB. Bukan ke kalau pandang hari hari tu , lagi menyeksakan ....




~O~ = Kalau member tu g jumpa isteri orang tu , bukan boleh pun jadi isteri no 2.




YB = Hari hari member tu jumpa isteri orang tu.




ELLISME = Nanti kak pB sampaikan nasihat tu pada dia.

Scorpion61 said...

Lets bygone be bygone, make yesterdays as a dream so sweet to
4get, make present friendship be last 4ever, respect n care 4 each others privacy n face 2moro with smile n happiness n work 2gether as a team n if she miss dat some1 n he happens 2 neglect her, well... just remember there's still d'other friends out there dats willin 2be beside her so my advice is..."make friends not enemies"

tchersally said...

jangan dok cari pasal dgn laki orang la weyyyyy...

pB said...

CIKGU SIC = Betul betul betul tu.




KALA JENGKING = Waduhhhh naik biru mata ku .... Tapi what ever u just wrote , is absolutely RIGHT !!!!

pB said...

ADANZ = Dia tak mau dah kacau rumahtangga orang tu. Dia cuma nak berkwn semula. Bukan macam sekarang ni , masing masing buat tak kenal ...

AZANI said...

salam pB,
macam cik sri siantan lak saya ni....ok,dulu dia dah stopkan sumthin dengan suami orang tu...so, terus stoplah, cari orang lain.I am sure ramai lagi kat luar sana...

Ordinary Superhero said...

Nak kawan macam dolu2 as if tak de apa-apa? Takkan boleh punya, no matter how hard you try....sebab manusia memang tak boleh putar balik edaran masa.

Move on.....

MQ said...

ala,naper la laki org jugak yg dia nak rindu2 kan..kalo dah tak de apa2 kenapa nak miss2 lagi..mustahil lepas dah putus buleh tiba2 nak kawan semula tanpa ada apa2 feeling..nanti dah baik2 semula, mula la terbentuk balik bibit2 cinta di hati..

mintak aje dia lupakan laki tu, kalo susah sgt tukar department lain, jauh dari mata, jauh dari hati..

Zareda Norman said...

PB

doing nothing...
ramai lagi kawan lain..

ke ada simpan perasaan lagi?

mother of two said...

em.. ramai lagi jejaka bujang dan kacak di luar sana... zaquan player football tu pun masih bujang trang tang..tang....hahahaha

mother of two said...

em.. ramai lagi jejaka bujang dan kacak di luar sana... zaquan player football tu pun masih bujang trang tang..tang....hahahaha

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...