10 February, 2010

799


Satu lagi entry cukup 800.
Kalau satu entry singgit , dah dapat dah lapan ratus hinggit.
Dah boleh beli second hand treadmill tu.





Ahad lepas , ada banyak iklan tentang sambung belajar (rasanya lah).

KLPI , Sijil Perguruan untuk lulusan SPM pun ada , untuk yang nak sambung PHD pun ada.
Itu semua tak menarik minat pB pun.
Hi hi , bukan tak minat yang sebenarnya tapi umur dah lepas sempadan.
So tak leh nak mintak.



Tapi ada satu yang menarik perhatian pB.

Bukanlah buat ijazah .
Cuma Executive Diploma.
Pengajian nya cuma setahun jer.
Dan kelas cuma hari ahad.

Dari jam 9 pagi hingga 6 petang.



Hmmm ....

Borang dah print pun.
Tapi belum lagi bincang dengan aBear.



Semangat nak sambung belajar tu ada.
Tapi naper lah penyakit MALAS tu asyik dok melekat jer.

19 comments:

Rohaniah said...

kalu nak teruskan ajer...tak yah fikir-fikir lagi dah....ambik pen terus isi borang...hehehee...lepas tu baru fikir, boleh ko gitu?

macam tak masuk akal jer suggestion k.wear ni kae? tapi sebenarnya k.wear dulu gitulah....bila dah settle semua baru pikir, alamak, boleh ke? tapi since dah masuk, hadap ajer lah...sedar tak sedar, dah habis dan dah dapat result hehehe

Mr PenyuBiru said...

peluang yg ade jgn dilepaskan.saya rasa tawarannya menarik.

achik said...

setahun je.. ok la tu kak..

chaiyok!

Yunus Badawi said...

Treadmill kat rumah saya dulu jadi tempat sangkut baju yg lepas digosok. Mula2 aje rajin gunakan huhuhu

Ummi batrisya dan damya said...

pb,

ummi mengajar ED untuk UTM. students kelas ummi memang mature students, seronok mengajar diaorg ni sebab boleh buat kawan

yang bestnya diaorang ni very polite dan sangat hormatkan cikgu walaupun jurang usia

so PB go.... minta kebenaran abear dulu ye, restu suami tu yang penting untuk dapat result yang best :)

kakpah said...

nak belajar ni tak kira umur. Rasa nak belajar je.. gi ar hehe...

pB said...


KAK PAH
Insyaallah Kak Pah... Insyaallah

pB said...


UMMI
ED tu apa Ummie? Hik hik hik.

Niat nak sambung study tu memang ada dari dulu lagi. Cuma kdg kdg , nak suruh aBear jer dulu. Tapi sampai larrr , tak pun dia sambung.

Insyaallah , kita orang akan berbincang

pB said...


YB
Tak mau jual jer?

pB said...


MR PENYU
Setahun jer. Bayaran pula RM8500. Insyaallah.

pB said...


ACHIK
Pejam celik , pejam celik , cukup setahun. Tak gitu Chik.

pB said...


KAK WEAR
Ambik pen, isi borang. Boh borang dalae sampul. Pah tu 'peram'. Langsung tok poh ...

Kih kih kih


Insyaallah Kak Wear.

hazila said...

kalau ada masa dan kesempatan, apa salahnya sambung belajar lagi.

maiyah said...

abg ipar su umr 54 tp msih bajar hehe.. kalo pompuan mungkin byk hal rumahtangga nk pikie ye tak

kakcikseroja said...

Tak baik malas2 tauuuu... teruskan saja niat murnimu itu... :)

MULAN said...

goooo pb.!! kat kl best sbb banyak chances nak further studies & kelas2 seangkatan nya.. masak la, deco la dll..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss pun nak sambung belajar nak amik master.konon tahun ni tapi mcm malas pulak.hahaha

Ordinary Superhero said...

Err...mana nombor 798?

risanur said...

sikap malas perlu ditolak tepi...kalu ikutkan penat mmg la penat kak...macam risa setiap malam ada kelas cuma sabtu dan ahad je boleh rehat...
gud luck, moga membuat keputusan yg terbaik :)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...