800


INI ENTRY KE 800




Hari ni , nak guna dailek kelantan .



Smalae pB kelik CEPAT dari pejabat.
Nok keno g ambik Arifah kat skoloh agama.
CEPAT tok CEPAT pun , dalae pukul 4 lebih doh TAIM tubek pejabat tu.


Ada latihae olohrago kat skoloh kebangsaae.
mewakili skoloh dalae sukae antaro skoloh - skoloh.
Ingat mulo tu , malah nok dio join sebab siae kor dio.


aBear pun smalae kelik CEPAT jugok.
Hik hik hik supo janji janji lah pulok.
Memae janji pung.


Lepas smayae asar , kito orghe tubek.
Tubek gie cari cat kat keda hardware.
Keno gie cari CEPAT CEPAT la sebab pah ni
demo tu tutup keda tigo pak hari.


Plan nyor , rayo cino ni nok ngecat bilik anok daro tu.
Daripado tak dok buat gapo gapo , tok gitu.


Nok g MUA, tok buleh.
Sebab adik nok kelik Koto Bharu.


Pening jugok pilih kaler nie.
Macae - macae kaler hok ado.
Ado hok keno bacuh.
Ado hok biaso biaso .
Hok keno bachuh tu , maha la sikit.
Rm 60 ke atah , blako.
Hok kaler biaso ni , Rm32 untuk 7 liter.
Banyok tu.


pB pilik kaler koko borubudor.
Kebetulae , budok hok krijo kat keda hardware tu bodok klatae jugok.
Apo lagi , goreng lerrr.


Maso bayar tu , pB tanyo dio

'tak dok diskaun kor?'
'tolok lah duo rial tu.'


Dio jawab
'tok leh lar kak'.
'Mughoh doh nie.'


pB kato lagi
'tok leh tolok duo rial , bui lar preseng'.
'khe nok rayo cino nie'.
'bui lah berus cat , pun tak por'


Budok tu ambik pitih pB , bui kor carshier.

Maso dio bui ngu'cur pitih (duit baki) tu ,
dio bui lar 'PENK ROLLOR'.


Masuk dalae kreto ,
pB terus tanyo aBear


'baguh dok bini aBear nie"
'buleh roller free sor'
'duo tiga rial jugok rego bendo nie'


aBear pB jawab


'saloh kor dio ambik tok royak kor tokei dio , tu jadi baghae curi doh tu'



Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
***********************************
Versi Bahasa Mesia
  • Semalam balik awal.
  • ambik arifah dari sekolah agama.
  • aBear pun balik awal.
  • Lepas soat asar , kami ke hardware.
  • Tujuan cari cat.
  • Raya cina ni nak mengecat bilik anak dara.
  • Kaler yang dipilih coklat burubudor.
  • Setin harganya RM32 untuk 7 liter.
  • Beli yang murah jer.

  • Masa bayar tu , minta diskaun.
  • Tapi budak kedai tu tak kasi sebab dah murah katanya.
  • pB mintak hadiah.
  • Dapat berus cat pun tak per.

  • Memang budak tu bagi.
  • Tapi aBear lak bagitau kat pB

"kalau dia ambik tanpa bagitau pada tauke , kang barang tu dah jadi barang curi'

'hik hik hik adoillllaaaarrrrrr'

Comments

e.l.i.s.s.m.i.e said…
apsal translate jadi pendek plak ni?
muo tu aper? buke mua ko?

hehehehe

paint roller kot kelate penk rollor

:P
TokNabe said…
kalu ganti perkataan ni lagi sedap buat kecek bokali. :

awal ganti dgn cepat.
maso ganti dgn taim(time).
NJ said…
salam pB..
ni sape raya ni..cino ke mu..hahaha
ok la tu nak cat bilik anak bagi comey sikik kan...kak N ni x reti nak royak byok2...sikik2 bulih ler..hahahaha..hancusss la jagi nyer...pilih cat yg kaler sejuk mater mandang la pB kan...anak remaja kena kaler ceria..biasa pink ke biru cair la dorang suker..
pB said…

NJ
Salam NJ. Aktiviti semasa cuti panjang. Kalau balik kampung , mesti sangkut dalam jem. Sebab ramai yang plan nak balik. Cuti panjang la katakan.

Tak pilih pink.
Nanti dah siap , pB buat satu entry.
pB said…

TOK NABE
Tenkiu Cikgu. Kawe tuka doh tu.
pB said…

ELLISME
Hik hik hi. Tahu isi penting sudoh la kut.
idahani said…
pb..'pulangkan'..kata maya karin..huhuhu..jgn mare eh gurau jer
tchersally said…
selamat cat mengecat!!
mother of two said…
tak pahe ambo.. tergeliat minda nok baco...hikss
zino said…
buat2 angguk macam paham je lah hehe
~0~ said…
hehehe...pedas..
achik said…
selamat mengecat kak.. :)
pB said…

ACHIK
Tenkiu tenkui :)
pB said…

~O~
Pedas macam cili api.
pB said…

ZINO
Hai berbesan dengan orang kelantan, kenalah pandai cakap kelantan.
pB said…

M.O.2
Laaa bakpo demo tok fahang ?? Kan demer orang pantai timur.
pB said…

SALLY
Happy Holiday 2U.
pB said…

IDAHANI
Paint roller tu jenis bukan serap cat. aBear kata tak leh nak guna.
Hik hik hik.
AZANI said…
salam pB
cat pakai roller kemas..hasilnya

Popular Posts