874

Nak tanya


apa beza


MENJAWAB cakap orang tua


dengan


MELAWAN cakap orang tua ...

Comments

oren said…
dia, atas penerimaan pada yg dengar jawapan tuh..kalo mood ok, dia kata kita jawab jek..kalo mood marah, dia kata melawan lah tu..

(sbb saya guna 2-2 nih pada anak2, ikut mood..hihihi..)
risanur said…
kalu menjawab - kita menunjukkan kebenaran sesuatu perkara..

melawan - kita tak mau dengar nasihat langsung...

tu yg risa faham la...tapi kalu sekali baca cam sama je...
idahani said…
Salam pB,

pada saya jawab dgn nada lemah lembut tu oklah..

tapi jwb dgn kasar hah..tu kira lawan ar tu..

tapi elok diam jer w/pun kita tau kita betul..tggu jer len hari bila kena dgn tempat n masanya sok brlah kita bgtau jwpn dgn point2nya skali..sama2 tak sakit hati..
nuraarin-life said…
tapi kalau dalam keadaan yg tegang, menjawan ngan melawan dah jadi sama pd pandangan orang tua...

Jadi better, diam jer

Popular Posts