12 December, 2012

1213

Yesterday was a public holiday for Selangor.
CyberJaya is in Selangor.
So , pB was on holiday yesterday.

Apa punya pembukaan ......
Budak tahun 4 , ayat lagi power ....

Kena start balik baca buku english ni.
Otak dah karatttt....
Dan sejak bekerja di CyberJaya ni , lagi berkarat-karat.
At least dulu , call customer so memang kena speaking.
Sekarang , satu call nak masuk sehari ni payah.

Semalam ambik kesempatan dengan cuti yang diberi.


Pagi jam 1030 pagi , ada appt di Slimming Santuary.
Bukan untuk slim slim nyer ... just
untuk massage , jakuzi , foot spa dan steam bath.

Punyalah lama tak pergi , tukang urut pun dah bertukar.
Kalau dulu orang Filipina  , tapi sekarang orang Indonesia.

Sambil mengurut sambil sembang sembang.
Tanya asal usul , pengalaman kerja , anak berapa ?
Biasalah kan .....

Bila ditanya tentang pegangan agama ...
terkedu pB

"Saya Katholik. Tapi dulu Islam. Bila nak kawin , saya masuk Kritian".
Sib baik tak tercekik pB time tu ......

Pas tu siap bagitahu yang dia makan daging bab... tu


Adoi lar dunia sekaranggggg .....


Lepas sessi manja manja diri , sessi makan makan di Soeul Garden.
Makan dengan aBear nyer ...

Pas makan , sessi menonton wayang.
Cerita "Alex Cross".

Tak digalakkan untuk bawah umur 18tahun.
Cerita memang best tapi ganas wa cakap luuuuuu .....
Ada adegan potong 10 jari ....

13 comments:

Aziela Azila said...

Aduhaii...seronoknya memanjakan diri..

makchaq said...

Makchaq tak suka kena urut, tak selesa, geli dan sakit pun ada..

bersalin anak pertama dan kedua saja berurut, dari anak ketiga tak berurut sampai la ni.. kalau terseliuh pun bantai urut2 sendiri saja..

Pizli Mat Wazip said...

Hahaha takpe ganas, janji release tension kan hehe..

Daddy Ziyyad said...

Muslim di Indon...tak payah pelik...dia lebih kurang macam Muslim kat India...kawin campur boleh, tukar2 agama pun macam tukar baju...setakat makan babi tu, enteng aja..hahaha

Kakcik Nur said...

Muslim di Malaysia pun ada yang sudah enggan mengaku Muslim... :(

naniasda said...

Seronoknyo blh gi kat tpt supo pB gi tu...kak yah xghajin gi tpt gitu nok manjo2 ke diri, hok cerito pasa ore ngurut tu xreti nok komen :(

MystoryPic said...

Amboiii.... kesian Adam kena tinggal... Eh aBear keh kijo kat KL... camno blh g tengok movie nih

Munnafendy said...

ermmm kat indon biasalah kan...muka nmpk mcm muslim, tp agamanya hindu..kristian.. :(



email sy poca_hontas87@yahoo.com

Dinas Aldi said...

Depa memang gitu na, suka hati ja nak tukaq2 agama, adoyai..

Irfa said...

terkedu dgn sesi temuramah akak dgn tukang urut itu..boleh tukar2 agama sebegitu mudah macam makan abc je

dah lama saya x manjakan diri.huhu

Uncle Lee said...

Hi PB, you just stay easy...our life today is not a dress rehearsal. We only get to play one round.
Have fun, relax....live your life with no excuses, love with no regrets.

And drink lots of Chinese green tea, makan fruits.
Best regards.
Lee.

Kakzakie said...

Ex-bos kakak dulu wife dia asalnya pun Islam tapi dek kerana kawen dgn bos kakak tukar jadi Buddist. Tapi bila sembang dgn kakak selalu kakak brain-wash juga mana tahu dia nak kembali semula. Tapi nampak gayanya hampa sebab sekarang dah tak pernah jumpa.

RedRose said...

bila laaaaa nak dapat pegi manjakan diri like you did ni sis. mesti rasa segar je lps tu. kena pulak with an aromatherapy massage khenn? sure lagi peeeehhhh! rasa mcm dah cramp sgt dh satu bdn ni. nak tgk wayang pun tak keruan nanti. hak hak hak

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...