21 January, 2013

1224

Nak tanya sikit lar ....


Kalau restoran tu tulis besau besau kat papan tanda mereka







adakah RESTORAN itu berstatus HALAL ??


Sebab kengkadang banyak kali dah tengok restoran restoran yang
ada status ni , ramai pulak melayu-melayu yang masuk makan ....


Dan restoran restoran ni pulak memang dapat best review dari
para pengunjung ....

11 comments:

Irfa said...

restoren mana?

Daddy Ziyyad said...

melayu kat malaysia ni mmg unik...melambak lagi kedai makan yg soheh halal&toyyiban, tapi kedai status meragukan jugak yg suka di tuju...Ramai kunjung tak bererti halal & toyyiban...Sebab yg ramai dtg tu pun sebab tgk ramai org datang..dia pun ikut sama...ekekeke

Pizli Mat Wazip said...

Saya rasa dia hidang makanan halal tapi ada jual beer yang mengakibatkan tak dapat status halal.

pB said...

IRFA

Banyok terutamo area area PJ, USJ , Damansara . Pendek kato dimana mana sahajo

pB said...

DADDY ZIYYAD

Sebab ramai melayu dari kaum lain , tu yang pB tanya tu ....

Kalau timbul was-was , baik hindari awal awal lagi, kan.

pB said...

PIZLI

Rasanya gitulah , sebab ada alkohol.

pakbear said...

pB!!!! ni pB Geng Jurnal dulu kan? masih berblog ea? huhuhu... x sangka jumpa lg! salam blog ;)

makchaq said...

Kalau makchaq memang tak kan masuk la.. pork free tak semestinya lard free/beacon free dan ayamnya sembelih..

pB said...

pakbear @PB

Sayalah tu ... Dari dulu tak pernah berhenti berblog. Cuma kdg kdg mood rajin , banyaklah entry. Time malas , berminggu minggu tak ada entry.

pB said...

mak chaQ

Setakat ni, pB tak masuklah. Tapi kadg kdg tu , teringin gak nak masuk dan cuba.

He he he

Dinas Aldi said...

Saya kalau dia tulis macam tu saja memang konpem takkan masuk. Pork free saja tapi yg lain2 tu sembelih ka tidak, guna lard ka tidak, bahaya woh.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...