22 December, 2006

ALMARI BARU

Sempana Tok Ma tak der ni, pB ambik keputusan untuk buat sedikit kejutan

Kejutan bila mereka pulang dari Tanah Suci Mekah..

pB telah menempah kabinet untuk bilik Tok Ma..

Saja , supaya bilik mereka berdua tu luas dan tersusun sedikit..

Kebetulan pula, pembina kabinet tu adalah jiran hadapan umah pB.

Dan dapat special price dan boleh bayar 2 kali......

Semalam, mereka datang pasang.

Dan pB pula berkemas mula dari jam 5 petang hingga 100 pagi..

Masyaallah, barang Tok Ayah banyaknya...

Tapi semuanya macam 'barang tak paka jah'

Nak buang mana boleh, kang kena lesingggggg..

So...inilah rupanya bilik baru Tok Ma dan Tok Ayah....


pB harap Tok Ma dan Tok Ayah gembira...
Ni aja yang mampu pB buat ...
Nak beli yang mahal mahal lagi , tak der budget
Gambar kat bawah ni pulak, saja pB nak tunjuk koleksi barang tembaga yang ada kat umah...
Dah susah nak carik benda benda tembaga nie...

Barang tembaga ni memang lawa.

Tapi bab nak mengilap tu, yang pB susah sgt tu..

Ada sapa sapa ambik upah gilap brg tembaga, bagi tahu yer...

Oooo..lupa nak bagitahu, pB akan mula bercuti .

See you all tahun depan....

Tahun depan pB akan jadi suri rumah tangga hingga 15hb Januari 2007

SELAMAT TAHUN BARU..
SELAMAT HARI RAYA HAJI

(mlm ni pB akan balik lagi ke KB)


13 comments:

Pisces said...

kak, bilik tu kalau cat makin terserlah dgn kabinet baru tue.. cat kolor biru lembut..

brapa harga kabinet tue kak, kalau murah sy pun nak buat la.. melayu ker..? 2 kabinet kan tue..?

balik KB tue, hati2.. musim banjir nie.. bila plak balik sini..?

Selamat Tahun Baru & Selamat Hari Raya Aidiladha utk akak sekeluarga..

Syikin said...

salam,

insyaAllah, parent akak akan gembira :D..

dan akak selamat bercuti n selamat jadi full time housewife ya..

RaFFLeSiA MeRaH said...

eh...cantiklah tu kak pB, sure diorg berkenan nyer laa...ooo, dah nak cuti yerkkk, hati2 balik KB, harap2 jln takder yg naik air, slmt tahun baru n slmt hari raya haji gak...

Pa'chik said...

lo ni kb dok uje be'ghek ni, start pagi takdi, skalo gak smenggu la baru breti.
mitok² slamat sapa la deh.

zino said...

selamat bercuti...

kak OO said...

aloh, baguhnyo anok ttino soghe ni..buat surprise ko Ma nga Ayoh dio..insyaAllah suko la Ma nga Ayok kekgi tu..

Ordinary Superhero said...

Surprise! ewah macam Casa Impian pulak.

Zareda said...

hai PB, tak habis cuti lagi ker.. aniway thanks tolong belikan tudung tu..

oren said...

hoho, bestnyaa..mesti tok ma dan tok ayah hepi...

NBK466 said...

Tu ler...kalau Eric Leong tahu nie...mau letak jawatan dia..he.he.he..

Atok said...

Anok jjughuh.... well done!

Don't know now, tapi dulu2... my Mama hantar upah banduan kat penjara (KB) utk gilapkan brg2 tembaga. Well, this was so dulu2 la, when I was a little boy.

maklang said...

pb, barang tembaga tu memang cantek. maklang adalah yang kecik2 je...ynag besar2 tak mampu nak beli.

zino said...

dah setahun rumah ni tak berkemas kemana tokei ni?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...