05 March, 2007

12

Alhamdulillah ...
sudah masuk angka 12

Alhamdulillah...
sudah 12 tahun kawin lar

Alhamdulillah ..
12 tahun kawin anak sudah ada 4 lar

Alhamdulillah ...
wah itu angka 12 , sudah banyak ooo

Alhamdulillah ..
esok may b cuti , mau celeBrate 12 tahun perkaHwinan...
6/3/1995 tarikh keramat buat Abe dan pB....
tarikh pB selamat menjadi isteri kepada Abe...
(tapi sayang masa akad nikah tu, pB tak der kat masjid tu)

Doakan agar perkahwinan ini bertahan hingga ke akhir hayat dan bertemu semula di alam syurga.......


psstt.....dah hint hint pada Abe :
kalau lah esok, tiba sejambak bunga, mau pengsan pB..
nak tahu apa jawab dia...

1) BUNGA .. NANTI KITA BELI KAT CAMERON HIGHLAND MINGGU DEPAN

2) BUNGA .. pB CALL AJA KEDAI BUNGA DAN MINTA MEREKA HANTARKAN PADA pB.

3) PENGSAN .... KALAU GITU TAK YAH LAH HANTAR, TAKUT KECOH KAT PEJABAT PULAK.....

Aku ingin menjadi mimpi indah
Dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu
Yang mungkin bisa kau rindu
Karena langkah merapuh
Tanpa dirimu
Oh...
Karena hati tlah letih
Aku ingin menjadi sesuatu
Yang slalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa aku
Selalu memujamu
Tanpamu sepinya waktu
Merantai hati
Oh... Bayangmu seakan-akan
Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada
Oh...Hanya dirimu
Yang bisa membuatku tenang
Tanpa dirimu
Aku merasa hilang...
dan sepi
Dan sepi...
Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada
Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada
Selalu ada...
Kau selalu ada...
Selalu ada...
Kau selalu ada...

20 comments:

blackpurple said...

Hari ini anniversary ke PB. Tahniah...!


Semoga bahagia yang berpanjangan hingga ke akhir usia... :)

pB said...

BP
Tq Tq Tq

Bukan hari ni, tapi ESOK

Itulah, pB pun doa agar semuanya berbahagia...

itik putih said...

Candle light dinner kat mana? Kkadang kita pasangan yang sudah brkahwin mmandng enteng tentng hari2 yang brsejarah ini. Respect dan tahniah untuk PB kerana ada prancangan untuk celebrate hari wedding aniversary dgn mgambil cuti lagi, moga apa yang dirancang akan bjln lancar dan itik putih doakan semoga ikatan suami-isteri akan brkekalan sehingga akhir hayat, insyaallah....amin.

~ahni~ said...

PB, tak dapat bunga tak pe, silap2 hari bulan dapat rantai/gelang emas... lagi best!

Happy Anniversary PB. Semoga perkahwinan mu bahagia, hari, esok dan sehingga ke penghujung usia.

AD said...

asm.
pb, tahniah semoga dapat kekal sehingga akhir hayat, insyaallah....amin

pB said...

ITIK PUTIH
Kita merancang Allah yang tentukan..
Harpan pun biarlah yang telah dirancang, menjadi kenyataan. Tapi sekali fikir sayang lah pulak nak ambil cuti. Cuti bukannya banyak pun..

Candle lite dinner?? Tak derlah sampai macam tu sekali... May b nak rasa jadi budak sekali sekala...

AHNI
Gelang? Rantai? Kalau dpt coklat pun alhamdulillah , kan.
pB pun doakan rumahtangga Ahni bahagia sokmo

AD
Hai...kata meeting... sempat lagi tu type komen...Awak kawin lagi awal dari saya...So, kira awak lagi terror lah bab bab jaga kebahagian ini...

kasutVINCCI said...

hepi 12 eniveseri kak. Moga bahgia sokmo.;)

NBK466 said...

Insyallah..semoga berkekalan dlm kebahagiaan hendaknya... Pehhh jiwangss tuh DEALOVA lagik...

Pa'chik said...

selamat menyambut ulang tahun perkahwinan ye. semoga terus diberkati Allah. Amin.

oren said...

tahniah..semoga bahagia selamanya..

tee said...

semoga berkekalan ke anak cucu cicit.... tak sedar ek, dah 12 tahun rupanya... rase cam tak caye dok? he he he...

celebrate berdua je ke? mesti romantik gitu...

pB said...

KV
Terimas kasih KV. 12 tahun ... mcm mcm cerita mcm mcm kenangan dan mcm mcm pe're...

NBK
Tiada siapa yang tidak mahu bahagia...
Jiwang sekali sekala...
Tapi syg Abe tak pandai menghayati lirik lirik jiwang begini..

PA'CHIK
Amin....TQ

Oren
Insyaallah...Oren pun kak pB doakan agar terus tabah dlm mengejar kebahagian...Jaga diri dan baby...

Tee
Tulah ... dah 12 tahun rupa rupanya.... dah makin tua pB dan Abe...hi hi

umeboshi said...

kak pb..happy anniversary. tahniah ek!! moga kekal bahagia, bertambah limpah kurnia-NYA hendaknye. amin!!

Kak Lady said...

happy anniversary PB...semoga tahun-tahun yang akan datang akan bertambah ceria rumahtangga dan bertambah rezeki serta berbahagia hendaknya...

zino said...

happy anivesari.. semuga kekal bahagia sehingga ke akhir hayat.. memang sesuai nak tambah lagi satu tu.. hehe

MQ said...

mungkin esok2 dpt baby utk jadikan hadiah anniversary ke 13 tahun plak...camner tu kak PB??!!..heheheh..

Ummi insyaAllah said...

k.PB...tahniah...moga bahagia sokmo spt yg k.PB doakan...
dan moga abe k.pb buat surprise dgn bg bunga...mana tahu dia nk test k.PB..betul ke k.PB akan pengsan klu dpt bunga atau menangis terharu...hehehe...

pB said...

UMEBOSHI
Terima kasih...kak pB pun doakan agar Ume dan baby sihat sokmo..

KAK LADY
Thx Kak Lady....Byk yang pB kena belajar lagi terutama bab bab masak memasak...

ZINO
Tahniah..tambah lagi satu... masih dlm perbincangan...

MQ
Thx...
Baby..??

Hmm....mcm yang diberitahu , masih dlm perbincangan dan perundingan

BIE
Terima kasih
Bunga...??
Tak der pun...
Hadiah pun tak der ...

umeboshi said...

kak pb..sorry, ume tagged akak ek. sila jengah blog ume ek..

Alex Lacey said...

wei ttingga ketoapi nih....selamat menyambut ulangtahun perkahwinan...mitok sauna bed tu lah PB hehehehehe....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...