01 March, 2007

ARIFAH & AQILAH

assalamualaikum...

Apa nak borak borak hari nie..??
Kepala rasa macam kosong, tak der idea
Tapi hati berkata kata...

Jam 900 pagi tadi, pB ke sekolah Arifah.
Mendapat panggilan dari Tok Ma yang dia tertinggal wang sakunya.
Kalau tak pergi, kesian la pulak anak dara tu
Tak pasal pasal terpaksa berlapar diatas kelalaian diri sendiri.

Sesampai di kelas, pB diberitahu oleh rakan rakannya
'arifah muntah tadi'....

Segera dapatkan Arifah, dan biasalah ...
Dah nama lagi budak manja, nampak je mama
Terus menangis...
Sakit perut ....

Timbang punya timbang, diskuss punya diskuss dengan Abe (thru telefon)
pB hantor lah si Arifah tu balik umah...
Maka termiss lah Arifah satu paper hari ni..
(minggu exam sekarang nie kan)

Itu cerita Arifah

Ini cerita Aqilah pula...

Semalam , ye semalam , suppose nyer ada kelas tambahan.
Tapi disebabkan kekeliruan membaca memo yang diberi , maka kira pB pergi balik percuma cuma lah semalam.

Semua tak nak balik, semua nak ikut mama ke Gym.
So, bawalah pB gerabak gerabak tu ke sana

Dalam pukul 9 lebih, bila dah nak balik tu, si Aqilah nak masuk toilet.
Tunggu punya tunggu, hinggalah si Arifah datang...

'Mama.....pintu kak ngah tak leh bukak..'
'Angah tak leh keluar..'

Bergegas pB ke bilik persalinan.
Risau gak, dibuatnya menangis meraung raung si budak Aqilah nie.

'Angah, pusinglah tombol tu...'
'Angah dah buat, tapi tak boleh...'
'Kak Ngah...nyer ke kak ngah dah cuba...'

Masa tu terfikir jugaklah pB nak gie ambik kunci spare, tapi pB diamkan dulu

Last try..
'Angah, cuba angah pusing , benda yang kat tengah tu sampai dia jadi macam tanda tolak..'

Nasib baiklah, boleh jugak lah terbukak pintu tu.
Kalau tidak, mahu Aqilah kena tido dalam jamban...

Bila dia keluar jer, boleh tengok muka dah pucat.
Dah lah 'kenaling' tak hilang lagi, kena gelak pulak tu.

'Amender la kak ngah ni, pintu toilet pun tak reti nak bukak'

Aqilah, tak nak kalah...
'amender le mana ada orang pakai pintu jenis gitu....'

Hihihi....nak salahkan pintu yang dipasang pulak..
Padahal memang dia tak reti....

8 comments:

blackpurple said...

Anak-anak PB sekolah kat mana ek...?

He he he

pB said...

BP
Yang sulong dan yang no dua tu sekolah kat Puchong Perdana

Yang no tiga si Arifah tu kat sekolah intergrasi seksyen 19 Shah Alam...

kak OO said...

PB,
baru habih baco entry hok lepah-lepah..tok saloh cubo so lagi dik eh, che abe awok pong mudo belio lagi, buleh sangak lagi tu..gholek oghe llaki nok anok llaki..ado tuh doa khusus maso start preggy baco kalu nok anok llaki gak. Kito usaha dan berdoa, InsyaAllah.

p/s: wak doh ko weird thing tu, ni kak OO tag PB nih, kalu tok wak lagi keno buak la tuu :)

Pa'chik said...

kenaling dik dik.. haha..

pB said...

KAK OO
Tula...cuti lamo sangat...
apa apa pun welcome back..

Ado doa...??
Nanti ni nok keno mitok gan Kak OO nie..

Keno jugok ko...ingat lego doh sebab tak dok pun hok tag pB...

PA'CHIK
Kenaling dik dik...??

Buke,

Kenaling duck duck kor??

~ahni~ said...

Eh, PB sayapun support PB jugak, kan ke saya kata 'slow2 lah'.

Macam saya jugak, dah 6 thn x mo, sekrg dah terasa teringin pulak baby baru. Teman sebilik tu pulak belum mahu, 'tahun ni tak mo lagi' katanya. So, tahun depan kena tanya balik le, boleh ke tak, nak ke tak.....

zino said...

kena ada kelas tambahan.. kenali pintu anda hehe

Pisces said...

kak, aper keputusan nyer..? cuba ker tak..?

sekang tgh minggu exam ker..? emm.. tak der laks adik kecik sy tu cakap aper2..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...