04 May, 2007

MERAPU MERABAN

Salam Jumaat

Hari ini pB cuma nak cerita apa yang pB dan keluarga buat masa cuti baru baru ni
Entry ni panjang sebab entry tertunggak selama 6 hari.

28hb April 2007

Sepanjang pagi dan tengah hari , cuma lepak lepak kat umah.
Suruh anak anak basuh kasut.
Suruh anak buat kerja sekolah.
Suruh anak jangan sepah sepah kan rumah.
Basuh baju sekolah dan tolong tok ma cuci lauk mentah yang tok ayah beli.

Masak apa nyer...??
Dah lupa ....

aBear tak der kat umah.
Member minta tolong dia pasang lampu dan kipas kat Hulu Klang, petang baru pulang.
Anak anak merungut, boring dok rumah.
Dalam pukul 5 lebih, bawak anak anak ke sebuah taman awam berhampiran dengan Bandar Puteri (sebelah badminton hall).
Lepas tu ke Giant untuk beli buah buahan.
Tapi bila kat sana , faham faham ajelah. Sodap jer tangan capai tu capai ni.
Last last penuh separuh trolley.












AHAD 29hb April 2007

Petang baru keluar rumah. Itu pun setelah diajak berkali kali oleh adik pB.
Destinasi ke Subang Parade.
Hajat di hati nak cari beg tangan.
Parkson memang ada sale.
Jumpa yang berkenan tapi kaler putih.
Last last apa yang dapat cuma kenyang perut makan Kenny Roger's.

ISNIN 30hb April 2007

Hantar Arifah ke sekolah.
pB dan aBear cuti ( cuti gantian untuk Moklud Nabi).
Ke TM Point untuk bayar bill telefon n streamyX.
Then , dah terpinga pinga tak tahu nak kemana.
Nak balik, malas.
Akhirnya ke Sunway Piramid.
Pilih punya pilih , last last cerita Wild Hogs lakonan Tim Allen jadi pilihan.
Kelakor giler, memang best.
Lepas tengok wayang, singgah ke Alam Central.
Masuk The Store, sales gitu.
Tapi, tak beli apa apa pun.
Makan kat food court, langsung tak sedap.
Balik rumah, wak biasa biasa jer. Macam balik dari pejabat.

SELASA 1hb Mei 2007

Adik pB ajak ke Sunway Piramid lagi.
Tengok wayang Spiderman 3. Tayangan jam 145 tengahhari.
Susah sungguh mencari parking. Sampai level 9 baru ada kosong.
Tiket dah beli awal awal.
4 dewasa , 6 kanak kanak, hangus rm90.
Keseluruhan ceritanya, pada pB, tak berapa menarik sebab ada yang mati.
Sedih la pulak..
Ingat ker Spiderman kawin, tapi tak kawin kawin jugak.

RABU 2hb Mei 2007

Lepak kat rumah jer.
aBear sibuk dok repair speker kereta pB, tapi tak boleh gak.
Angin rajin melanda, teringin nak masak Rosted Chicken ikut resepi Kak Sya.
Beli ayam kat Kedai Pak Lang , murah jer, rm4.20 sekilo.
Kalau beli kat OTK , tu dia rm 5.90 sekilo...

Resepi kak sya memang simple dan mudah.
pB yg tak pandai masak ni, pun berjaya membuat ayam rosted tu.
Tapi bengang kejab sebab oben mcm buat hal.
Punyalah lambat nak masak ayam tu, last last pB belah dua , baru ok.
Budak budak memang suker.
aBear makan suku ayam , lepas tu carik nasi.
Nasib baik, ada lagi nasi dagang yang adik ipar pB buat hari Isnin tu.

Belah petang, bawak budak budak berenang kat Sri Kembangan.
Adik pun ikut jugak.
Inilah kelebihan adik bradik tak ramai dan tinggal dekat dekat.
Mana mana pergi ,mesti ada.
First time bawak tok ma masuk gym.
Sonok dia...
Next time datang, bawak dia lagi.






Khamis 3hb April 2007

Dah kerja semalam. Dok sorang jer kat pejabat sebab all the girls cuti.
aBear tak kerja sebab kena hantar Unser service.

Jumaat 4hb April 2007

aBear pagi ni naik Genting a.k.a Ulu Kali.
pB sarapan kat pejabat sahaja. Makan nasi lemak.
Kilang coklat Van Houten buat sales.
Sempat gak merendek kat sana kejab pagi tadik.
Habis empat puluh hinggit.
Sales kilang ni tak se'grand' sales kilang Cadbury.
Masuk kilang punt akyah beratur.
Ambik gambar banyak , tapi byk yg tak menjadi..
Ini jer yang ok ...




Oklah, dah panjang merapu nie.
pB nak keluar ambik Arifah bawak dia pulang ke rumah.
nanti petang , masuk balik ofis.
Malasnyer ....

Esok pagi , nak bawak tok ma ke The Mines lagi.
Buatkan bone density check up untuk dia.
Lepas tu ingat nak merendek ke Shah Alam.
aBear ada kelas esok.
Jadiknya esok adalah HARI WANITA SAHAJA....

So happy weekend semua .....

psst ... emosi masih tak stabil....

31 comments:

~adeQ~ said...

Yayy!!! org pertama nampaknya yang nak komen kat sini... Nape emosi masih tak stabil lagi kak PB? Jgn marah2 nanti cepat tua! *wink*
Kak Sya dah dapat jumpe, kak PB ntah bile lagi...haritu buat triffle ikut resepi kak PB tapi...tak cantik sgt sbb tak pasti bile nak tuang jeli n bile nak tuang kastard tu..kena berguru lagi nih..
opsss...terpanjang pulok...anyway..hepi weekend..senyum sokmo!

INDERA KENCANA said...

Masih tak sempat tengok Spiderman 3. Huhuhuhuhu... sedih. Geram punya pasal, saya baca sinopsis dalam Wikipedia.

Sian... Sammy Kapoor mati. Eh, tak.. Harry Osborne mati. Huhuhu.. hilang kawan sepusat sepusing Spiderman.

pB said...

ADEQ
Tahniah Tahniah..
Tapi Kak pB tak der hadiah nak bagi pada adeQ..

SOnok kan jumpa kak sya..
Jeli tu adeq tuang lepas adeq tuang air gula atas swiss roll tu. Bila jeli dah keras, baru adeq tuang kastad. Dan bila nak masukkan dalam peti ais, adeq boh lah buah buahan atas nya...

Jom kita jumpa ..
Bila nak mai Shah Alam.?
Nanti akak belanja adeq makan.

pB said...

INDERA
Laar.. awat p baca sipnosis tu?
Kang kalau tengok movie, tak besh lah sebab dah tahu ending cam ner..

Kak pB pun frustrated bila member tu mati...
Sib baik tak nangis dalam panggung tu..
Kalau tidak wat malu jer..??

Balik ke tidak minggu nie?

Alex Lacey said...

sedak weh jale-jale...
baco cerito-cerito PB hok bowoh tuh, guano weh...

k.we raso ni time tengoh ujie dale rumoh tanggo PB nih...

k.we raso doh semo tuh...mulo2 meme sakit hati, sakit mace-mace lah..tapi lamo-lamo k.we buak dok jah...gappo nok jadi, jadi...sambil2 tu mitok doa nga Tuhe bia kito jadi kuat...

PB pun sabar jah la deh? Lamo-lamo ok balik la tuh...

Am said...

banyaknya aktiviti ya, nasib 6 hari kalau 2 minggu lagi banyak aktiviti ya hehehe

Am pun dah bawa anak tengok Spiderman tapi akhirnya Am yang tengok dan dia tido hehehe

nUr@dDeEn said...

Wah, panjangnya entry. Sedap ar coklat tuh hehe. Selamat weekend utk kak pb gak.

NBK466 said...

Ni yg den nak nangis nie..mem ajak tgk Spiderman (sebelum masuk wad utk bersalin) asyik tak dapat booking FULL HOUSE..hu..hu..hu..

cm said...

bestnya bawa anak2 swimming..anak2 cm pun kalau dpt pegi swimming pool tu dah mcm bonus...itu pool kat Istana Kuda Emas ke? jeles pb dah dpt tgk spiderman 3...cm ni bab tgk wayang payoh la skit...jadual waktu penuh sokmo...tgkle mother's day ni nok meleseh ler...coklat tu ada belen lagi ke? makan coklat ni makes you hepi katanya.

Sastri said...

waaa... tgk wayang ek... ok la tu kak... lama dah tak p sunway pyramid... byknyerrr coklat...

Pa'chik said...

weh.. apo gi cghito pasal spaidemenk dale komeng tu.. oghe dok tengok lagi ni...

McBudu said...

Makanan dekat foodcourt Alam Sentral tu memang hanchus. Dah try makan ayam kampung kat restoren A.Hasan di Jalan Lawan Pedang 13/27, Shah Alam? Pegi awal-awal sikit, kalau tak, tak de tempat duduk. Trylah ayam goreng, gulai dan daging dendeng, sedap gak.

Kak Lady said...

Panjangnya entry tertunggak...heheheh...ingatkan bayaran aje yang ade tertunggak...

Jadi jugak ye roasted chicken eh? Mana gambar? Tak sempat nak amik ke? aiseyman...mesti sedap ni

*fizzy* said...

Kak pB...qada' blogging..
ehehehehehe..
Wah..bayok activities deh sempena cuti..
Fiz cuti str8 5 hari, meme dok dumoh jah..
Tubek jale nga adik+anak² sedara, tu pon gi KB jah, pastu lepak KB Mall..
Takdok lain..hehehehe..

Weekend ni masok gapo pulok?
Fiz ado di Ganu doh ni, ado kelas tambohe..huhuhuhuh..

~ahni~ said...

Bagusnyer banyak aktiviti, barulah tak boring, macam kami dok rumah aje sepanjang masa... heheheh

pB said...

KAK WEAR
Jale jale tu bok'te anok anok dok ge'ghe royak boring dok dumoh.
Ujian?? Dulu ujian lagi dasyat.
Sabar....
Gitulahnapok nyor. Tok leh nok gapa gapo lagi selain dari saba'.

AM
Tulah,pB dah baca N3 Am.
Yang kecik pB tidor gak. Biler dah nak tamat baru bangun.

CM
Betul tu CM.
Wo'ye meme kegemare' pB n aBear. Kala nok boling tu, malas sebab lepah tu sakit habih le'ge le'nge.
Coklat me'me muroh. Hok skalo dio jual duo rial, dio lelong sa'mah

SASTRI
Yg kak pB beli tak der lah banyak mana pun. Untuk makan anak anak kat rumah tu.
Kak pB kalau pergi Sunway Piramid tu kan, mesti ingat pada Mama Naim.

POCHIK
Kalu Kota Bharu, nok kelih wo'ye mano?? Ado panggung ko??

McB
Belum cuba lagi tu. Thx for the info's. Nanti minggu depan, isnin , pB pergi insyaallah. Selalu ke makan tengah hari kat situ??

KAK LADY
Nasib baik tertunggak lima enam hari. Kalau buatnya pB cuti bersalin, dua bulan, jenuh tu nak baca...Ha ha ha

Segan nak ambik gambar sebab ayam tu dah terpotong dua. Siap anta sms kat kak sya, tanya tips tips membakar ayam

FIZZ
Lepah ni , siap bangunan hok tepi sunga tu, ado port baru lah untuk lepok lepok.

Tadi baru kelik dari The Mines tu, masok hok simple simple jer. Macaroni make dengan sup aye'. Jadilah

AHNI
Shah Alam lagi byk taman ri kri asi. Tapi kalau dah dok sana, mesti rasa malas la pulak nak keluar kan....

*fizzy* said...

Hehehehe..
Besa ka'loh Tesco hok nok wak tu..
Segho lepah ni kalu gi Tesco naik bot doh..
Lagi dekak, tok payoh naik ghetok..
=D
Save minyok keto doh.. LOL

pB said...

NUR@DDEEN
Panjang sekali sekala jer..
Coklat Van Hounten ni tak leh lawan coklat CadBury...

Selamat Berhujung Minggu jugak buat nur.

NBK
Hopefully, akan dpt tengok sebelum isteri bersalin.
Susah susah cari aja DVD cap lanun tu...

Btw, bila DUE Date??

FIZZY
Kalo nok comel lagi, dale bangune tu adok ka'le tempat breti prahu supo The Mines ....

Pa'chik said...

weh.. sidi la, sidi... haha...

DJINSAKTI said...

Uishhh..panjang giler posting. Giler giler.. penat jin membaca.

Adiejin

*fizzy* said...

Kak pB,

email fiz: fizhasan@yahoo.com
tgh hari magheng make kokse jah..
beli lopak tike.
pastu pete sikit make nasik lauk aye masok meghoh..

zino said...

panjang nya cerita..

kasutVincci said...

akak, serabut lg ker? Kesian plak rasanya. Sabar2 eh. Mungkin akan ada jalan penyelesaiannya nanti. Kv doakan. Hugs*

KAMATO said...

ini la entry terpanjang dalam bulan ini...hehe

pB said...

PO'CHIK
Beli laa DVD Player ...
Mu'ghoh doh lonni...

DJINSAKTI
Penant membaca tak per.
Jgn penat , merempit ...
Tks sebab sudi luangkan masa membaca n3 pB nie

FIZZY
Wah, sedak tu lopak ti'ke
Lamo doh kak pB tok ma'ke.
Sokmo kalu kelik kb, kak pB g beli kak pasar Berek Duo Belah tu...

BRO Z
Tertunggak punya cerita...

KV
Terima kasih.
Insyaallah.

Nanti kalu kelik klate, nok hugs hok sungguh dari KV , ok

BRO K
Sekali sekala.
Tak per , kan ..?

AZWA said...

Salam PB...

Wah..cam sehati sejiwa plak kite..buat entry 3 dalam 1 (pinjam istilah sastri...hehehhe)

sonang ker masak ayam roasted tu...ni kena pi meronda blog Sya nie nak carik resepi dia..

kakLuna said...

nak cekelat!nak cekelat! (tak sedar badan dah naik...kih kih kih)

pB said...

AZWA
Memang mudah
Memang simple
Ramuan pun senang nak cari.

Cubalah ...
Mesti anak anak suker..

pB said...

KAK LUNA
Meh la Shah ALam..
pB belanja ...

Mummy Rizq said...

tok ma gi gym exercise ker???

amboi... merayap jer erk! senangnya bila anak anak dah besar nie... tak sabar rasanya..

pB said...

MUMMY RIZQ
Dia pun g jugak. Siap cycling cycling lagi.
Esoknyer , mengadu, sakit lutut.

Tu yang buat pB rasa macam dah tak mau beranak lagi ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...