03 May, 2007

SALAM

Salam semua ...

Macam mana dengan cuti ...??

Seronok ..??
Gumbira ..??

Berapa banyak guni wang ringgit malaysia yang habis..??
Berapa banyak kilogram yang bertambah pada badan badan yang slim melim itu??

Macam mana bangun pagi nie..??
Ada rasa maaaalaassss mahu pergi kereja ker ..??
Ada rasa mau sambung tidur ker..??

Masa bawak kereta, ada rasa mau pusing balik ker??

Banyak nak cerita, tapi kerja berlambak lambak .....
Member kat pejabat ni pun sambung cuti lagi....
Kalau dia dah cuti, pB tak leh cuti..
Nanti tak der coordinator kat pejabat..
Susah .....

Nanti bila ada masa percuma, pB cerita apa yang berlaku sepanjang cuti cuti ini...

PALING NAK BAGI TAHU ...

PB DAH TENGOK SPIDERMAN 3 DAN WILD HOGS LAKONAN TIM ALLEN , JOHN TROVOLTA ...

Yang pasti , dalam tiga empat hari ni, asyik nak marah jer kat aBear...

Bila anak anak gaduh, dia diam jer , pB marah

Bila dia basuh pinggan yang dia guna masa makan, tapi dia tak basuh pinggan yang ada sebijik dua dalam sink tu, pun pB marah

Bila anak anak asyik dok tengok tibi, dia tak larang , pB marah

Bila talifon dok berdering, dia tak jawab , pB marah

Bila anak anak tak buat kerja sekolah, dia tak suruh , pB marah

Semua pasal anak anak , pB yang nak kena ambik tahu ..
Dia buat dek jer ....
ITULAH YANG PB RASA .....

Memang pB marah dan geram , tapi pB marah dalam hati jer.

last last , pB jadi diam jer .....

17 comments:

kasutVincci said...

jgn marah2 kak. Naik darah nanti. Hehe

happyirfa said...

kak pb..
panda royak ko orghe suruh sabar byk2.tulah ore suruh baco buku la tahzan sampai abis.jange sipe dale almari.he he jgn marah ha..

nok komen sikit psl suami@ibubapa.
x sempat komen minggu lepas sbb emosi tak stabil.paham2 sendirilah
yer..kade2 kito serbo saloh.bak kato orghe diluah mati mak ditelan mati bapak.harap2 abe kak pb tak ambik ati..org tua ni mmg sensitif sikit..

Zareda said...

PB
berbanyak sabarlah. Nak pilih pilih pun tak boleh , yang itu suami, yang ini emak.

Apapun cuti ni memang hapenning sebab setiap hari ada acara bangun kol 9.. hehheh

minnie said...

Kak PB,
Akak, saya pun sama macam akak la.. asyik nak marah jer... nape ntah... sampai saya break-off dgn bf.. tu yg dah tak update blog tu.. tgh tak de mood sgt.. uwaaa... Sabar la kak yea.. mari kita bersabar bersama-sama...

cm said...

ala pb bad mood lagi ke kat abear, biarle abear tu gitu anggaple tu style dia hok kita tokleh uboh tapi keno terima...cm selalunya kalu ada apa2 hok hubby wak yg cm kureng berehi cm buak dek aje....

MQ said...

MQ selalu singgah baca blog kak PB ni..tapi kdg2 tak sempat komen..ni tgh sesak nafas siapkan order bunga telur..tunggu lepas June nak rehat panjang..

kdg2 bila ada tak puas hati, esp. bila ada sebab2 lain yg berbangkit selalu la dilepaskan perasan marah tu kat suami sendiri..kesian dia..

omputih kata, "we always hurt the person we love the most" walaupon patutnya kita kena jaga hati dorang sebab dorang je yg paham dan syg kita sgt2..huhuh!

13may said...

kadang kadang...marah tu tandanya sayang:)

achik said...

kdg2 ada masa mmg asyik rasa nak marah je padahal benda kecik.. saya selasa tu pun asyik nak marah je kat anak2 buah.. utk elakkan saya gi lepak kat cc.. usih 3 jam lebih gak saya bertapa kat situ.. hehehe :D

Pa'chik said...

jange dok mengepek kuak-kuak doh la piBI, lamo ke jadi besar, susoh pulok.

tapi sipe dale ati pung dok molek jugok dok.. nati ke punoh pulok ati tu.

Ado oghe kapung sebeloh dulu, pasal dok sipe raso nok maroh, sedih, sakit hati ko bining nga anok-anok, sapar ati dio tu..
buke kato metafora 'hati ku hacor ghe'laa..' jah. Meme acur sunggoh la..

kakLuna said...

nak marah2..buleh..tp jgn lebih 4 minit, sbb bila 4 minit, emosi (syaitan)terus menguasai diri.

eloknya masa marah2 tu...minum air masak..pastu amik wuduk...kalau tak jalan...mandi.. hehe

pastu pk elok2...apa faedahnya marah2 ni (hmm nk mintak buat satu imaginasi,tp jgn marah ye....what if..lepas marah2 tu,psgn kita kuar umah beli cili sos tak pakai helmet....pastu terjadi la mcm iklan cili sos tuh...apa perasaan?)

masa bahagia ni adalah satu nikmat nak dpt punya la susah...nak ilangkan, senang je...cukup le dgn satu alasan remeh,bahagia ilang skelip mata...

so,kesimpulannya, pakailah helmet sblm marah2..he he

zino said...

buat apa nak marah marah ni.. tak ada makna nya.. naik darah yg naik lagi susah..

cuba lah buat cool macam bear tu.. budak macm tu le perangai dia.. lagi marah lagi tu dia buat..

teringat satu kisah di zaman saidina omar dulu..ustaz yg cerita..

seorang sahabat datang nak mengadu dengan saidina omar pasal isteri nya yg selalu berleter..hehe tapi bila dia sampai rumah saidina omar dia tak jadi jumpa terus nak balik..

saidina omar nampak dan tanya dia kenapa dia nak balik.. lalu sahabat tu kata ..dia datang nak mengadu pasal isterinya suka berleter.. tapi dia tengok isteri saidina omar sedang berleter ..

dia kata kita ni serupa so tak jadi lah nak mengadu..

saidina omar kata kalau isteri berleter tu tanda dia sihat hehe..

zino pun macam bear le cool je kat rumah.. hehe

McBudu said...

pB, jangan marah2 nanti cepat tua. Cubalah amalkan sebelum tidur, maafkan semua orang, bukan mudah, tapi tak mustahil. Bila dah berjaya pasti kita gembira sentiasa.

*fizzy* said...

salam, kak pB..
hehehehhe...oghe kato, marah² sayang..
btol kato po'chik tu, jgn sapa bottle up banyok sangak dale hati..
binaso..

gigi ku? dh ok sket..
tok ghaso seghebe..
tp gak tok gi jupo dokto lagi..
kughe sakit ni lagi lah malah..
heheheheh

KAMATO said...

Untung PB ada aBear, dia penyabar.. tak suka marah..cool

pB said...

KV
Alhamdulillah, setakat ni tekanan ok lagi...

IRFA
Nok keno bacho smu'la buku tu...

ZAR
Ingat ke pB sorang jer yang membuta cuti cuti hari tu. Ada geng jugak rupa nyer

MINNIE
Kenapa boleh sampai putus putus nie??
Tak cari jalan penyelesaian ker?
Tak pe, bila dah cool down, boleh lah mula menulis semula

MQ
Wah, dah bertambah maju nampaknya perniagaan MQ sekarang ni. Baguslah.
Bukan senang nak sayang orang yang kita sayang....

CM
Tiko maghi angin ok, tak per.
Bilo angin tok molek tu, hok raso nok lari lari ....

13 MAY
Kalau selalu sgt marah , tu yang masalah nyer

ACHIK
At least achik boleh gak ngelat, lari ke CC.

PO'CHIK
Nok keno g carik kaunseler , kot rasonyor.

KAK LUNA
Nampaknya tengah hari ni nak keluar cari helmet merah la . Pink pun lawa gak...

BRO Z
Memang tak der makna, tapi nama lagi perasaan marah, bukan boleh ditahan tahan, Ianya datang sendiri.

Bro Z memang satu jenis , satu kategori dengan aBear.

McBudu
Thx 4 the nasi hat.

pB said...

FIZZY
Meme nok keno luah kan..

Taim tok sakit ni lah g jupo doktor. Namo khe koho bo'rak ke payoh pulok nok ngaja anok murid.

BRO K
Dia macam Bro K lah, senyap manjang ...
Cool sokmo ..
Dia je yg cool, pB asyik HOT ...

INDERA KENCANA said...

Aduhh.. Kak pB sudah mendahului saya. Saya tak sempat nak tengok Spiderman 3 dengan Wild Hogs tu. Huhuhuhuhu...

Abe penat kot kak. Sebab tu dia macam tak kuasa je..!!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...