12 June, 2007

HOK ALO LAARR

Salam Hari Selasa

Semalam, tak der mood nak buat cerita, tu yang kopi paste tentang PCK.
Ada yang dah pernah baca.
Dan ada yang first time baca.
Kalau ada yang terganggu dengan cerita itu, pB minta maaf , nyer

Mungkin sebab nak marah pada seorang kawan yang menyebabkan pB hilang mood.
Hari ni, perasaan marah tu dah surut.

Insyaallah, lepas ni pB dah tak nak fikir fikir lagi pasal kawan tu lagi.
Lantak dia lah...
Nak terbalik ker..
Nak terbongkang ker ..
Nak sakit ker ..
Nak sihat ker ..

Hari ni, dah 12 hb Jun.
Bulan ni ada 3 orang yang akan menyambut hari besar.
aBear (suami pB)
Nurin (anak dara no 4 pB ~ 30hb)
Farhan (anak sedara pB) ~ 30hb)

Sambutan ???
Hadiah ???

Tengah dok fikir lah nie.
Untuk anak dara dan anak sedara, tak de masalah.
Beli jer kek atau pun cup cake , beres ....

Masalahnyer hadiah aBear tu ....

Harijadi aBear jatuh pada hari Khamis nie.
Hok aloh laaar .... 2 hari lagi jer tu.

Kalau tahun lepas, masa hari jadi dia , dia ada kat Sibu.
Kursus seminggu kat sana.
Kebetulan pulak, pB ada kawan yang tinggal disana.
So, pB arrangekan majlis harijadi secara "terkejut".
pB khau tim dengan member tu, belikan kek.
Then minta kawan tu hantar ke hotel tempat dia sedang berkursus.
Dan minta tolong staff hotel tu keluarkan kek tu semasa minum petang.
Memang terkejut sakan lah che aBear pB tu ....

Tahun ni....
Tak der idea lagi...

Esok dia nak ke Gunung Pulai.
pB tak kenal staff kat atas gunung tu.
Kalau tak boleh buat sekali lagi kejutan...

Tapikan, sorang kontractor yang ikut sama aBear tu pB kenal.
Kelas mate pB jugak tu..
Mungkin pB akan mintak dia nyanyi lagu happy besday masa mereka makan malam.
Ok tak idea tu..??

Paling, koman, malam esok , hantar sms je lah.
Dan bila dia balik dari Gunung Pulai, kita urut kaw kaw kasi sama dia...
Ok tak ...?
Ha ha ha

So, kengkawan...
Tolong beri kan pB idea untuk hadiah ....

Handphone dah ada, elok lagi tu.
Minyak wangi dia tak nak.
Seluar slack , saiz pinggang tahu, tapi panjang seluar pulak yang pB tak pasti.
Tali pinggang, baru jer dia beli.
Wallet , elok lagi .
3G .... itu gadget gadget mcm tu dia tak minat.

Idea ...
Idea ...
Dimana engkau idea????

34 comments:

minnie said...

Salam..

Hm.. apa kata kali ni Kak PB tunggu abear balik je... buat supprise party dgn anak-anak plak...

umeboshi said...

salam...ume pun setuju dgn cadangan minnie tuh! ehhee..

pB said...

MINNIE

Salam Minnie..

aBear bukan jenis sporting.
Memang tak akan menjadi surprise party tu ...

Paling paling pun, dia akan kata

"hmmmmmm"

UME
Salam ...

Idea telah diterima.
Terima kasih .

Tgh dok fikir mcm mana nak laksanakannya ....

kakLuna said...

la..sama ke bday aBear dgn Am saya...14/6..

errmm...kalau bagi buku..dia minat baca dak?

ataupun bagi model kapal terbang/kereta/motor utk letak atas meja opis..

idea saja..hiks~

Alex Lacey said...

kawe mano tu pulok wak sakit ati tuh?

je tange dio ado doh?

pB said...

KAK LUNA
Eh eh ... sama la pulak.
Tahun jer lain.
aBear mesti lagi veteran dari AM

Buku ...??
Setahu pB aBear tu cuma baca buku Mustika.
Itupun kdg kdg 3 hari 3 malam baca, tak habis habis.

Model ??
Hmmm...
Bagus jugak idea tu.
Bagi mug pun ok gak tu ...
Murah sikit....

KAK WEAR
Saing hok dok tu'pak ,klate.

pB sms 6 kali, sekali pun tok jawab ...

Tu ghe'rae tu ...

Jae tangae?
Hok dio ado tu pun chap boyo .
Kalu pB beli, hok muroh, namo khe dio tak paka la pulok ....

Mummy Rizq said...

wei..PB. Naseb mu ngan naseb ambo samer jer lah. B'day hubby 26 Jun nie. Kepala otak masih blank tau tau nak beli apa!

JoKontan said...

Idea,.

Idea,.

Ehem,. Jo ada idea..

In fact it is two in one kinda idea.

Mu gi beli lonjeray hok seksi2 tuu, untuk mu. Untuk diri seniri.

Mu gi paka masa malam abe balik tuu, tapi tokleh depan Tok Ma laa.

Buleh dok ?. Kalu abe terkejot berok, Mu wak satu N3 sini..

pB said...

M.R
Kiter seruper , ruper nyer

Baca idea Bro Jo ....
agak agak ada berani ka??

BRO JO
pB pernah sekali beli baju tidur kaler pink, nipih gitu.
Sampai laaar , tak pakai pakai.
Dok sangkut dalam almari bhgn baju aBear jer ...


Idea tu bagus , sebenarnya.
Tapi, Nurin tido satu katil dengan pB ...

Takut Nurin pulak yang terkejut
bukannya aBear.

pssstt.... bini abe Jo , pernah buat gitu ker?

*fizzy* said...

Ecececece..romantiknya thn lepas..
Sweet laa kak pB..
Tp fizzy pun kering idea lo ni..
Nanti kalu ada fizzy sms ko kak pB deh?
Hehehehehehehe..

Ooooo..oghe Tupak ko?
Sekapong tu.. hihi..

happyirfa said...

eee romantiknya kakpb.
buat seprise kat abear tahun lepas.mesti abear ngalir air mata terharu bini dia buat seprise.
x dok idealah nok suruh kakpb bg hadioh gapo..doh perfume dio tokse gak

pB said...

FIZZY
Hoo...orghe kuat Tu'pak .
Hari ni , mujur dio jawab.
Kalu tok , memae soh heh , putuh saing ....

Ok, be'rheh.
Nanti Fizzy sms kak pB kalu ado idea , ok

IRFA
Kak pB tanyo lah hari tu , maso sales tepak Irfa tu.
Dio kato tok sir..

aBear tu jenis kerah keng. Tak dok nyor dio nok nangis...

Btw.. perfume kak pB tu lagu mano ?

ADIEJIN said...

Jo..otakakau lain tak pikir..ituuuu jer ek..lucah lucah.. Sorry tuan rumah. Wa sound itu Jo..melucah kat blog orang..hehe

Beli ler seluar dalam yang macam rupa gajah tuh..siap ada belalai lagi..suruh dia pakai gi swimming kat PCB..best.

Tidok pung, bawok dio gi Hatyai..ehehe..tentu dia suka.

bang_gugar said...

salam,

saya cadangkan hadiahkan dia baju melayu baru..

ok tak?..

mesti tak ok kan..

hehehee

(",)

kasutVincci said...

kalo kv, takde masa nak wat surprise bagai, samapi masa, wish kat hubby, pastu ajak dia gi shopping complex beli kemeja dan seluar 2 paang. Tiap2 tahun, mcm tu ler. Hahaha

Apple Pie said...

kak pb,

idea saya, akak ambik gambar sekeluarga pastu beli simple frame yg besar dari gambar tuh.

dahtu ambik satu keping colour paper (red colour is better) tulis/taip la apa2 wording yg romantic kat bawah/atas atas gambar yg dah dilekat atas kertas tu dan frame kan. pastu bungkus.

suruh dia bukak kat office dan letak kat office gambar tu.

itupun kalau kak pb rajin nak buatlah kan. tak pun suruh anak2 tolong buat.

Anonymous said...

pb..akak ni bab harijadi & hadiah2 mmg akak tak pandai..maklumlah jrg celebrate ..klu celebr8 pun pi mkn2 je..hehe..moga ada yg dpt membantu..especially utk hj cik abe tu
kaklady

pB said...

ABE DJIN
Terima kasih sebab kaw kaw nge'pek ko Abe Jo tu ...

Tapi kan, Abe Djin, pB rasa semua orang lelaki yang sihat akan sentiasa fikir pasal benda tu ...

Betul tak???

Hi hi...Hadyai ..
Golok pun tok pernoh nok sapa.

KaraOke ..??
Hmmm...

Sejak pB nikoh dgn dio, pB tok rajing dengan dio nyanyi , humming pun tok pernoh....

Ohh..laki ku pemalu sungguh orang nyer

B.G
Baju Melayu..

Ok gak tu...

Nanti pB tanya dia, dia nak kaler aper .....

APPLE PIE
Bagus gak tu ...

Nanti kak pB cuba bincang dgn anak anak kak pB ...

KV
Oghe klate ni memae tok romantik lah ....

Tapi tok leh lawae abe id dan kak lil

KAK LADY
Apasal menyamar jadi anon tu ...

Makan makan ...
Lagi special kalau pB buatkan kek untuk dia , kan ...

Tapi, umah pB tak der aben ....

nurazzah8 said...

Salam kunjungan balas kembali...
akak pun takde idea nak bagi apa...sbb akak pun mmg jarang sambut bday nih, hubby bukan jenis yg suka sambut bday... kekadang tanya tarikh lahir anak pun dia tak ingat sbb tak sambut bday...huhu... dulu akak pernah merajuk sbb dia lupa we all punya anniversary....huhu...tak romantik langsung abe ku...

Pa'chik said...

piBI,
cadange sajo nih deh...


piBI wi kebenare bin'ning sore lagi la... tok payoh pikir nok beli gap'po doh..

HIKHIKHIKHIKhikhikhik.......


huh.. huh.. hu... penat lari.. mujur piBI dok hambak...

pB said...

KAK AZZAH
Selamat Datang Kak ....

Sekali skala nak buat kejutan.

Dia pun tak romantik gak.
Sekapal la kita nyer

POCHIK
Ko'O pB suko.
Sakit peruk peruk.

Panda lah ...

Excelli pB bui doh kebenarae. Siak bui calon lagi tu. Saing skoloh pB , krijo bank. Orghe klate jugok.
Tapi , che aBear tok sir ...

So ....

Jangae kato pB tok bui dio nikoh laing deh ....

Bie said...

hahaha lawak komen kat atas tue...
k.PB waaahhh hebat lah hadiah harijadi k.PB tahun lepas...tak pernah plak bie buat mcm tu...ada sekali tu Bie siap terlupa besday cik abe...2 3 hari cik abe duk hint besday dia tanya hr lahir dia bila laa ape laa...dah basi br teringat...patut laa dia tanya mcm2...rasa bersalah plak...
sib baik tak merajuk panjang.

pB said...

BIE
Salam B ....

Muncul jugok akhirnyo adik kak pB soghe nie ....

Kebetulae ...
Ado saing hok dok krijo situ.
So, buleh la buak lagu tu.

Tahun ni, tak dok surprise surprise tu.
Kad pun tok g carik lagi.
Tok der nok tubek supermarket.

Kadae kadae bendo hok kecik lagu tu lah hok buat kito koho sayae ko pasangae kito.

Lain kali jangae tok ingat deh.
Buat reminder.
Bulat kat kalender besar besar

McBudu said...

Kalau saya, cukup suka jam tangan, lagi banyak lagi bagus, boleh tukar jam tiap hari. Atau kalau tak tahu apa nak bagi, korek hidung je lah... he he,he jgn mare nanti kena jual....

AZWA said...

PB,

Huhuhu...samo la dah kering idea nak bagi saprise kat asben ihikss. susah2 sangat, hari besday dia tu kirim ajer ucapan Happy Besday. Bila dia balik karang adakan makan2 spesial dgn famili.

pB said...

Mc B
Wah lama tak nampak...
Kemana menghilang...

Semalu yang makin hari makin malu untuk menjelma

Kah kah kah kah

Susah susah bagi jerlah kebenaran untuk korek hidung ...

Mendalam tu ......

Kah kah kah ...

Lagi murah kan, tak perlu keluarkan satu sen pun ....

AZWA
Kalau raya , memang pB buat macam tu.
pB akan poskan kad raya ke rumah MIL.
Kdg kdg kad tak sampai , tuan dah balik kampung

Bagi spender jerlah...
Last result tu .......

MULAN said...

hooo... baghu ingak..! kita punya anniversaghy, besday & father's day tak lama lagi... mak ooi, 3 sekali harong la tu.. ishh.. abe kito tok penoh ingak pun..

Manusia Pekasam- said...

Salam Pekasam,

Hang beli la jersi bola kalau laki hang minat bola. Kalau dia sokong Chelsea, beli la jersey Chelsea. Kalau minat Liverpool takleh beli la sebab ada lambang Carlsberg. Haha.

Beli ni la, kasut ka, tak pun hang beli songkok untuk dia buat semayang. Bila dia pakai, dia ingat kat hang.

Salam perkenalan, TQVM no lawat blog saya.

McBudu said...

Saya ada je... cuma macam biasalah, alasan BZ... semalulah katakan... malulah.. he he

khairyn said...

hahaha bagi duit je... er boleh guna ka idea ni. Tu je modal saya untuk ayahanda time besdey dia. La ni duit tadak hantar kad je la hahahaha.

pB said...

MULAN
Amboi ....anibersari pun bulan 6 jugak ka...

Parah jugak tu ...

Tapi untung pun ada, 1 hadiah untuk 3 okezen ...

Laki laki , depa tu mana ada masa nak ingat benda benda remeh temeh nie ....

M.PEKASAM
Salam ....

Che aBear pB tak minat sukan. Tak pernah tengok pun dia dok mengadap tibi tengok bola, badminton, tennis apatah lagi golf .....

Hmm...Songkok ,
baguih jugak idea tu ..

Thx

MC B
Kesian sebab sentiasa sibuk ....

Nasib baik ada gak, masa untuk masuk umah pB nie ..

TQVM

KHAIRYN
Untuk hari bapa , pB belikan ayah pB baju selai. Dia p balik kat JJ , p tukar, dapat 2 elai. Cam ner tu..??

AZWA said...

PB,

bagi spender muahahaha...kelakor pepagi nie.

Neway, bagus gak terbaca topik PB nie, at least suddenly Azwa terfikir idea hadiah apa nak bagi kat asben time besday ngan anibeseri yg kebetulan jatuh pada bulan oktober nanti.

cinta sejati said...

Bagi kat abear sesuatu yang bolih diguna pakai saperti jam ke, baju ke, pen ke, spec ke, cincin ke, belt ke... sebab bila dia pakai dia akan senantiasa mengingati orang yang memberikan hadiah itu. CS cadangkan hadiahkan abear..JAM !

pB said...

AZWA
Hi hi ...

tak pernah lagi belikan dia spender ....
boleh cuba kot ...

Oktober jauh lagi.
Boleh mula himpun duit dah nie

CINTA SEJATI
Insyaallah, akan difikirkan.
Terima kasih ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...