14 June, 2007

PANAS LAGI

Sedikit sambungan dari entry yang panas semalam tu ....

Menurut kater makcik yang mengurut pB lagi

'Salah satu sebab kenapa isteri malas atau berat nak layan suami pada malam hari kerja ialah kerana rambut'.

'Satu masalah bila mandi wajib, rambut perlu dibasuh hingga ke kulit kepala. Perempuan malas bab bab nak basah rambut pagi pagi buta ni. Dan lepas tu , nak pakai tudung, rambut belum kering, akan menyebabkan aura yang kurang menyenangkan'.

'Nak potong rambut pendek, suami tak ijinkan .....'

So, suami suami , kalau isteri minta izin nak potong rambut, ijinkan lah.
Untuk kesenangan bersama tu ....

Rambut pendek, cepat kering , tiada lagi alasan untuk TIDAK bersuka ria lagi ......

Kah kah kah ....

Oklah , baik kita berhenti dari berbincang dari hal ini lagi.
Nanti ada pulak yang chop blog pB ni blog untuk orang orang yang dah kawin sahaja.
Kalau gitu, nanti 13 May, Pochik, Fizzy, Nerd , Achik dan yang sewaktu dengan mereka ini dah tak nak kawan dengan pB lagi .....

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Hari ini hari jadi aBear.
Tiada hadiah yang sempat pB belikan untuk dia.
Cuma ucapan selamat hari jadi (itu pun dlm bentuk sms) yang pB hantar ke talipon Nokia aBear semalam tepat jam 12 tengah malam.

"Selamat Hari Jadi.
Moga aBear panjae omo. Sihat sokmo. Kayo cepat2 sbb pB nok jadi bini orghe kayo. Nok g round dunio hanimun dgn aBear. Sayae aBear sokmo"

Ha ha ...romantik tak?

Entah berapa kali dah , aBear menyambut harijadi nya tanpa pB disisi nya.
Kerja lebih penting.
Tak kerja , tak der income.
Tak der income, nak makan apa ....

Tak perlu ucapan yang romantik romantik dalam blog ini.
Bukannya aBear baca pun blog pB nie.

Yang pasti, malam ini pB tunggu kepulangan aBear dari Johor dengan senyuman.
(Senyum ada makna tu .......)

***************************************************

Tengah hari semalam, pB berkesempatan untuk menjamu selera di Hotel Uitm.
Seorang teman dari Seksyen 11 , menamatkan perkhidmatannya setelah bekerja selama 30 tahun di syarikat ini.

Sebagai kawan, kita meraikan 'kepencenan' beliau dengan sedikit jamuan makan tengah hari.
Tak mahal pun , bayaran yang dikenakan.
Untuk makan , hanyalah Rm 20 .

Makanan yang disediakan memang cukup menyelerakan.
Ada dua jenis nasi iaitu nasi putih dan nasi pelangi (hujan panas).
Berlaukkan ayam , sotong , kerabu daun pegaga bersama udang dan banyak lagi lauk pauk yang pB sendiri sudah lupa namanya.
Ada juga rojak buah, tauhu bakar , colek buah kelubi, colek buah kedondong.
Desert seperti triffle in chocolate, puding mangga, puding strawberi, coklat kek , puding buah buahan , egg tart dan beberapa jenis lagi yang pB tak boleh nak makan.
Bukan tak leh nak makan, tetapi dah terlalu kenyang hinggakan ada desert yang pB terpaksa tengok sahaja.

pB doakan agar Kak Aina akan terus maju jaya.
Dan mana tahu akan bertemu jodoh satu hari nanti .

So, rasanya kalau rasa nak buat gathering , jumpa jumpa kawan blogger, Hotel Uitm boleh dimasukkan kedalam senarai.
Memang sesuai.
Tempatnya pun senang dicari.
Suasana di dalam nyer pun tenang.
Yang paling penting, murah.

Sarapan hanya rm9.50
Tengah hari pula rm 20.00
Manakala minum petang juga rm20.00

Ada yang sukarela ker nak uruskan ...??
Beritahu pB ok...
pB pun nak join jugak .....


HOTEL UITM

NAMA STAFF YANG MENG'HANDLE' ACARA INI

NASI PELANGI, KERABU UDANG,AYAM,SOTONG N ACAR RAMPAI

PUDING STRAWBERI , ROJAK BUAH , TAUHU BAKAR

PUDING MANGGA , TRIFFLE IN CHOCOLATE , PUDING STRAWBERI

PUDING MANGGA

INI NASI TUMPANG YANG DIBAWA KHAS DARI KOTA BHARU.
TAK DPT CARI KAT KAY EL NIE...



43 comments:

Ordinary Superhero said...

Kalu nasib baik boleh dapat nasik tupae di pasar muhibbah taman nirwana. Ado sore akak ni buat kalu rama sangat oghe mitok.

Mak Su said...

mak su pun lebih senang berambut pendek, senang nak urus.

ontahsapo said...

memang nampak cam sedap... murah lak tu ek...

♥fizzy♥ said...

Iyee..nampaknya kakak ku ini menunaikan janji utk membuat sepatuh n3 yang tak boleh dicomment.
Hehehehehe..
Sedap napok makane tu..
Perut bunyi doh ni..

achik said...

adoi.. tetiba lapar.. ;p

pB said...

O.S.H
Tmn Nirwana???
Ampang tu .....
Jauh nyer ....

Kalau dah ada kat situ, no problem cari.
Tapi kalau dari Puchong nak ke Ampang semata mata nak mencari nasi tupae tu .. hok alo laaa

Tp, thx 4 the info's.
Boleh la sapa sapa yang dok area tu, cari n beli ...

MAK SU
pB nak potong , tapi aBear tak bagi ...

Tapi betul, rambut pendek memang mudah nak diuruskan.

Huuuu ....

ONTAHSAPO
Memang sedap (pada selera pB lah kan).

Dan juga memang murah. Dua puluh ringgit, rasanya semua mampu kan. Sekali skala...

ADIKKU FIZZY
Hok dok royak smalae tu, bukae hok ni. Isu tu lagi 'terseksa'. Tapi bilo kak pB fikir, takut ado hok traso terkeno, lasung kak pB ambik putusae , tok sir tulih.

Nanti kak pB email kan , jelah ko Fizzy

Bakpo tok makae lagi , nyor.
Lewat doh ni.
Namo khe sakit perut.

Kelik kak're tu , hati hati bowok kreto...

Pa'chik said...

'Satu masalah bila mandi wajib, rambut perlu dibasuh hingga ke kulit kepala. Perempuan malas bab bab nak basah rambut pagi pagi buta ni.


err... pah tu skalo mandi tok basuh pal'lo ko? hmmm...

budd said...

kalu bab makan, kawe tak tolak....

Alex Lacey said...

Pibiiiiiii.....bakpo tunjuk nasik tupe nyo...sedih..lamo tok make...hari tu balik kapung tok de nok cari...rindu...rindu....

umeboshi said...

kak pb...menarik je ek mkn kat hotel uitm tu.kalo hari coti pun, ada buffet dgn bayaran gitu ke? abis tu, dinner pun ada tak? sesekali jom kita mkn ramai2 kat sana?!!

pB said...

ACHIK
Jom kita makan dulu .....

PO'CHIK
Sokmo nyor kalu hari krijo pB jarae basoh palo. Mandi stakak tubuh jah ....

Ada paham ....

BUDD
Nanti Budd arangge, lepah tu royak ko kak pB ...

Lamo tok nampok Budd..

Ado sihak ko?

KAK WEAR
Sajo nok dero kak Wear...

Jom, kito pakak g carik kat Tamae Nirwana tu.
Kalu tidok pun, kito suruh OSH tu tulong carik ...

pB said...

UME
Beres...
Cakap jer bila .. OK

Sarapan jer ada hari hari.
Kalau lunch Selasa - Jumaat (12 tgh - 2.30ptg)
High Tea pula Sabtu sahaja.

Kalau berminat boleh buat tempahan 03 55192075

Pa'chik said...

ingat tok mandi... paka sapuh air di mato supo piromli en ko dale buje lapok.. haha...

Sunan_Jati said...

wah byk info nie... kena rajin singgah nie... en3 menarik..

kehkehkeh!!!

umeboshi said...

uish..TQ kak pb. siap kasik nomo tepon nye tu. ehhe.. kalo hari keje ni, tak mungkin bleh p mkn2 sampai sana nu. huhuhu.. kak pb, kalo jln sampai alam megah, contact2 UME.mana la tau tgh free bleh kita dating. ehhee..

pB said...

PO'CHIK
Tok khe sapa lagu tu.
Kalu gitulah, memae jimat bil air tu ...

Pah tu, beli minyok wangi banyok banyok..

SUNAN
Salam Sunan...

Rajin rajinlah datang. Memang menarik dan sensasi sokmo...

Perasan la pulak ...

UME
Insyaallah, mungkin hari isnin atau selasa, kita doleh date.
Tapi malam ler ..

Nanti akak calling calling UME.

Boleh keluar ke mlm2?

AZWA said...

PB,

(balasan utk komen dientri terdahulu...hehehhe) Memang kesian kawan azwa tu..bukan tak pernah cuba tegur asben spy menjaga kebersihan dan kesegaran bau2an, tapi asbennya melenting pulak sampai takmo bertegur sapa ngan isteri beberapa hari muahaha. Tu yg maleh dah nak buka mulut.

Wow...sodap la tengok makanan2 tu, perut plak tengah lapor...hmnnn..

pB said...

AZWA
Ckp kat kawan azwa tu, buat lah sedikit surprise. Ajak hubby tu pergi spa. (tapi jgn bilang awal awal ) . Isteri yang tanggung. Tak per , berkorban duit sikit.
Tengok cam ner reaksi suami tu ...

Tengahhari dah ni. Sebab tu dah start rasa lapar.

kak OO said...

rambut kak OO ni dok pendek sokmo ni..hehehehe..

aloh sedap tu napok gambar food, Alhamdulillah mujo kenyae doh ni kalu dok gak...pernoh sekali gi ssini memae sedap makanae dio..buleh tu sapo rajing nok organize..

Jie said...

kakjie tak pernah makan la nasi tumpang tu...tumpang sapa nasi tu sampai ke Shah Alam tu kak oiiii?

Tumpang bas xpress ke...airasia ke?

Nasi tu couple lauk pauknya mcm mana?

Ayam, itik, lembu ke kerbau?

tehbunga said...

pB
tak pernah rasa nasi tumpang..kalo sotong yg sumbat pulut, pernah le rasa..

pB said...

KAK OO
Hi hi, baru kelik dari kedai guting rambut.
Harap harap aBear kelik malae ni, tok kejut ...

Kak OO agok agok, kalu pB organize, ado ko hok nok join?

KAK JIE
Nasi tumpang tu namanyer.
Tak de tumpang mana mana kenderaan untuk ke sini ...

Ramuanya ialah nasi impit berlaukkan udang masak lemak, ada serunding daging dan juga telur. Lauk tu diletakkan antara nasi impit (3 bahagian) dan dibungkus seperti dlm gambar tu

TEH
Sotong sumbat pB pulak yang tak reti nak makan.

Nasi tu'pae ni memang sedap. Anak pB yang no 3 tu, sekali makan , boleh habis 2 bungkus.

minnie said...

Salam..
Wah bestnya menu akak.. Lapar rasanya...

kakLuna said...

faktor rambut tu betui jugak kakPb..tp dgn berlakunya 'kejadian' tersebut, kita kene bangun lebih awal (sbb nk keringkan rambut lepas mandi), jd dptlah kita wirid pjg sket pas subuh (bkn sng dpt peluang wirid pjg,kan)

aha..think positive jer maaaa..

pB said...

MINNIE
Memang menarik
Memang murah

dan pasti

akan kenyangggg

KAK LUNA
Bukan semua yang akan berfikiran +ve spt Luna.

Kdg kdg tu, boleh buat kita jadi lagi lambat ke pejabat ....

Apa apa pun, kita kena redha ...

kan?

NezJoe said...

akak! Nak nasi tumpang! Argh, berdeney doh air liur dok kelih ni! Seksanya dok kl ni!!!

Indera Kencana said...

Tengok tajuk Panas ni teringat pada felem dolu-dolu. Dolu tak dolu sangat la... filem PANAS lakonan Aliza Kasim..

Saya tak pergi tengok pun. Tapi daripada "sumber-sumber yang boleh dipercayai" kata, filem tu tak de la sepanas gembar gemburnya atau sekurang-kurangnya sepanas tajuknya... :))

pB said...

NEZJOE
Iyer adikkk ....
Kalu nok, maghi la dhumoh. Insyaallah ado lagi ....

Lamo doh kak pB tok dengar ayat "de'ner" tu .....

INDERA
A ah lah. Dulu ada kan cerita tu.
Tapi kak pB pun macam Indera jugak, tak tengok pun.

Kureng sikit nak tengok felem melayu nie...

Panass.....
Lagi seksa kalau panas sebab nak hujan...

Panass nyer lain macam jer.

Yey Yey
Yey Yey

Esok Juuumaaat ....

mirasuria said...

Kak pB, saya baru kawin 2 minggu, baru menikmati alam rumahtangga. Memang malas nak mandi basuh rambut pagi-pagi tu... jadi sekarang ni kami dah tukar tektik, buat projek lepas balik kerja, jadi mandi malam je lah.... jangan marah.

pB said...

MIRASURIA
Wah...
Pendedahan secara berani nie ...

Pertama tamanya, tahniah kak pB ucapkan.
Selamat Pengantin Baru.
Moga kekal hingga ke syurga ...

Tektik yang bagus tu , untuk yang baru kawin lah kan.
Ini kalau untuk anak yang berderet susah lah sikit.
Tapi kalau untuk pasangan lama yang tinggalkan anak anak kat nerseri, boleh jugak dicuba.

kak pB tak boleh sbb anak anak memang 24 jam ada kat umah ...

hi hi hi ...

AZWA said...

PB,

Muahaha...betoi tu... tektik Mira tu sesuwai utk couple baru kahwin bleh larr amalkan...tak dok gangguan. Klu treler dah berderet, tambah lagi klu ada anak kecik, silap2 program malam pun sampai ke pagi tak tertunai kahkahkah...

ooo...nasi tumpang tu tak ler menumpang sesapa atau mana2 kenderaan ek..pasai po dapat nama nasi tumpang ek?

p/s...geram punya pasal nengok gambor puding tu sanggup kami pi meredah hujan mencari puding kat supermarket ihiksss...

p/s lagik...kat blog sendirik tak dapek nak buat entri sebab masalah teknikal, tu yg aktif meronda blog member tu.

NBK466 said...

Mmg best makan kat Hotel UiTM tuh.. pernah buka pose 2 or 3 years back kat sana anjuran kawan2 mem (mmg annual event buka pose bersama2). Harga berpatutan dgn pilihan makanan yg perlbagai masa buffet buka pose..

Eida said...

Pb ni buat liooor oreeee ler tuuu....

menteeee² ler kiter duduk jauh, tunjuk makeneeee mace²

geram geram...geram nak makan

ILynn said...

uishhhh
sodapnyo makanan2 tuuuuuuuuuu
nakkkk nakkkkkk

pB said...

AZWA
Makanan tu mungkin diberi nama nasi tumpang sebab dalam satu bungkus tu ada 3 jenis lauk biasanya. Ada masak lemak (udang,ikan) , ada serunding daging (sambal daging , kalau org kelantan panggil) dan juga ada telur goreng. Lauk lauk ni pula diselangselikan dengan nasi impit. Telur, nasi impit, masak lemak, nasi impit , serunding dan akhirnya sedikit nasi impit lagi hujung bungkusan tu ....
Rasa-rasa pB lah kan ...
Kalau nak tahu lebih detail , mungkin Kak OO, Kak Wear atau pun Chef Djin yang boleh jawab ...

Chef Djin....
OOO
Chef Djin ....

Btw, kenapa dengan blog Azwa tu...
Masalah teknikal ker??

NBK
Mungkin bulan posa tahun ni, boleh lah pB suggest kat bos baru buat jamuan buka puasa kat situ ....

Jeng jeng jeng...
ada berani ka nak suggest?
Bos baru bear'keng macam rimau...

ILYNN
Memang sedap.
Silalah berkunjung ke Shah Alam Uitm ....

BTW, selamat datang ke blog Kak pB

idham said...

pibi....:) bilo time nak bersuko ria tu..mano dae nok budget pasa rambut weyyy...ado ko dialogue lagu ni.."abe , tok sae la ehem ehem berat2...takut tak dae nok mandi esok..."
hehehe
selalu tuh jadi sokmo jah!
pah tuh baghu nyesal bukali!
hehhehehe

cubo tanyo kaka onde onde....dio ada dialogue lagu tu ko dok??

hehehe

buleh dok ko?

:P

abe id.

Sunan_Jati said...

ok sila hapdet A.S.A.P

♥fizzy♥ said...

Abe Id..

Kak pB dah potong rambut..
Eheheheheh..

kak OO said...

keghak rambut doh? hehehehe...kalu organize keno nga date insyaAllah ado la hok join tu wak lah so entry tanyo dulu agok2 brapo oghe nok join?

Abe arif aka abe id, mano ado dialog lagu tu..kik kih kih...kigho jadi sokmo sebab tu tok leh sipae rambut panjae!

p/s: hok enty lepah tu vitaming "S" bukae nyo obak amnesia tapi IMSOMNIA la..sori deh,banyok do'oh make vitaming "S" bukali ya jjadi mereng sikit tu.. ;-D

pB said...

ABE ID
Kadae kadae bunyi jugok lagu tu.
kalau time angin molek, lepah ...

hi hi hi

pB ata doh sms ko kak OO, suruh jawab soalae abe Id tu ...

SUNAN
Sabor..
Petang ni , insyaallah, ada

FIZZY
Oh adik ku,,,,

habih pecoh rahsio

KAK OO
Nanti tra pB tanyo tanyo...

Hi hi ..
Cayalah Kak OO.
Jadik sokmo tu ....
Buleh saing dgn Kak Luna n Kak Wear

happyirfa said...

HUI..SEDAPNYA MAKAN2..
TP BEST LAGI EN3 PSL TUKE URUT TU..KWANG KWANG KWANG

zino said...

pb
boleh syor utk geng FUNSER ni.. hehe

pB said...

IRFA
Isu tu mesti lagi sodap dari isu makan...
kah kah kah

BRO Z
Memang boleh, tapi dia tak dinner lah Bro

Agak agak kalau high tea, mereka nak ker??

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...