18 July, 2007

CERITA DULU

Ini cerita sabtu lepas.
Ingat nak tulis pada hari isnin, tapi gambar tarak.
Semalam jer baru dpt gambar nie.
Lagi pun Bro Zino dah dok tanyer tanyer.
Sabtu lepas, berlangsung di Restoran Azhaar Maju ,
telah diadakan perjumpaan beramai ramai untuk
pemandu a.k.a tuan punyer kereta ANGSA yang menogok
minyak bergelen gelen.
Kalau dalam forum , macam ramai yang nak join.
Tapi pB sampai sana, tak ramai yang dapat datang.
Barangkali , mereka mereka tu ada hal mengejut.
Tapi tak per, yang paling penting Bro Zino datang.

Walaupun sedikit lewat , tapi hadir jugak.
Hanya si Baby yang Bro Zino bawak.
So , far makanan , oklah.
Stail mamak , apa lagi yang boleh diexpactkan.
Mee Hailam , pedas banget tu.
Maggie goreng yang awal awal pB dah pesan , tak nak pedas
tetap pedas jadik nyer.
Tapi pB insist mereka masak yang baru.
Nasib baik, mereka hantar yang kurang pedas lepas tu.
Biasanyer perjumpaan ini akan diadakan sebulan sekali.
Tapi , tahun ni, pB tengok , macam dah tak berapa meriah.
Ramai pemilik pemilik lama dah senyap.

Bro Kamato pun tak hadir.
Kenapa tu ...??
Apa apa pun, we had a good time that nite.

Makan makan, tanya khabar, sembang , gosipping.
Makan kek , ada pulak sorang ahli tu sambut hari jadi.
Kalau tak silap Victor.
So , apa lagi ,
scroll lah tengok gambar pula.

pB nak saman Leong sebab tak der pun gambar pB....
Nanti Bro Zino boleh tolong marah dia ker??
Hi hi

Yang tertera di atas meja

Mee Sup saper nie..?
Sedap jer nampak ...

Bro Zino baru sampai.


Ini , kalau tak silap, anak anak tukang
ambik gambar ...
Betul ker??

Handsome tak si Baby ??
Macho macam ayah nyer ....
Jadi menantu pB , nak ker??

Antara yang hadir malam itu ..


Deretan ANGSA ANGSA
yang gagah perkasa



***********************

Ok , itu cerita malam sabtu
Ini cerita semalam.

Balik sedikit lewat.
Ada pulak last minit kerja yang perlu disettlekan.
Dah lah nak hujan. Langit gelap.
Kesian si Arifah dok tunggu si Mama tak sampai sampai.

Alhamdulillah , perjalanan ok hinggalah bila nak keluar dari KESAS Highway tu.
Bayar jer duit tol , dah sangkut.
Panjang pulak tu, tak bergerak.

Dalam dok tunggu nak berpusing roda kereta tu ,
timbul pulak akal yang sedikit nakal.

pB pakai baju kebaya, yang kainnya ada belah.
Jadiknya, pB pun ambil lah gambar ala ala seksi tu.
Tunjuk peha ..
Terus send kat aBear ...

Lebih kurang 10 minit lepas tu, pB dapat MMS dari aBear.
pB punya gelak macam nak pecah perut.

Nak kongsi nie..
tapi amaran ....
Jangan pulak ada yang tergoda ...

.
.
.

.

.

.

.

.

kah kah kah ..
aBear pun hantar gambar peha dia yang seksi meksi tu ...
Adoi larrrrrrrr
Nasib baik dia boleh tarik seluar dia sampai situ jer..
Kalau tidak ...

50 comments:

Mak Su said...

amboi...gathering angsa ek? flamingo boleh mencelah tak?

Mummy Rizq said...

ler.. ingatkan gambar peha PB tadi tu! ala ala terkezuutt gak tengok BAIK punya bulu kaki! haa..haa...

pB said...

MAK SU
Kalau flamingo tu ada ala ala tengkok Angsa , boleh ...
Tak der salahnyer..

M.B
Memang BAIK punya barang ...

pB ketawa sampai keluar ayaq mata , tau ...

Alex Lacey said...

best kan angsa nih...siap ada TT lagih...

kehkehkeh...tak dapek nak nolong...sakit perut k.we tengok gamba tuh hahahaha...bukae nok ssuko ko gamba sangat, tapi nok ssuko ko respon dio tuh...

Jie said...

Adoiii lahhh....gambar 18 sx pun hampir2 lagi ni.

hakhak..kakjie gelak sakan nie

♥fizzy♥ said...

Kak pB...
Aduh laaa... suko ko-o fizi tgk..
Kehkehkeh... kelakar jugok che aBear tuh ruponyo..
Hihihihihihi...
[serious gelak smp berair mata nih.. hahaha..]

Oh, Baby itu sangat hensem. :)
Teringat anak-anak sedara yang bakal dirindui minggu ni sbb tok kelik.
Arghhhhh~

pB said...

KAK WEAR
Kah kah kah ..

Mato pB brair smalae , dok suko kerah ...

Tular, bilo maghi angin auta dio tu, lagu tu lah.

Tapi, bukae sokmo ado angin tu ...

JIE
Kan dah bagi warning ...

Ketawa boleh release tension ...

kah kah kah

umeboshi said...

ahahhahaa... aduh hai, bagai nak terburai isi peyut ni kak pb. kelakar sungguh kak pb ngan cik abear nye...huahuuahuahuhuahhh..

Abejak said...

Nayo abear tuh...kalau kelik gak sepuluh kali bayar bill air getek. Jange simpe gamba pekho pb tuh, takuk ter mms ke orge lain pulok... ko nayo, tak pasa2 keno baya bill air pulok.

pB said...

UME
Jangan lah sampai terburai..

Susah kak pB nak jawab dengan Iman nanti ...

ABE JAK
Gambar tu hok milik terpiliharo..

Hanya utk aBear sahajo ....

Bil air..??
Lamo doh kor tertunggak?????

pB said...

FIZZY
Autar dio tu skali skalo.
Bukae nyo sokmo ado. Payoh.

Itu anok bosu Bro Zino.
Comel ...
Bulat gett'tea muko.

Lawea dengae Nuying, buleh tok??

13may said...

wow! buat gathering yea...best best :)

pB said...

13 MAY
Jom lar

Join sama sama ....

Indera Kencana said...

Wahhh... ni boleh buat pertandingan PEHA SIAPA SEKSI? dengan hadiah percutian ke Pattaya selama 3 hari 2 malam...

pB said...

INDERA
Boleh ...

Kalau hadiah nyer di sponsor oleh Indera ...

happyirfa said...

TOK MAROH KO ABEAR TGK GAMBAR PEHA DIA MASUK BLOG NI?

McBudu said...

Suspen, suspen....

achik said...

hahaha.. lawaks la hubby kak PB.. ;p

pB said...

IRFA
Shhhhh .....

Dio tok tahu pung ...

Kalu dia tahu, mesti kak pB keno sme'leh.

ABE MC B
Hi hi..

Ingat peha saper tadi ???

ACHIK
Lawak yang timbul sekali sekala ...

ADIEJIN said...

mengong...nok jeluok jin kelih bulu kaki...ceh...

pB said...

ABE DJIN
Padahal kaki dio tu lagi banyok bulu ....

mirasuria said...

Kalau mira jadi macam kak pb, mira akan hantar lebih dari gambar kaki, biar cik abang balik serta merta settle kan bil air yang mana tertangguh!

pB said...

MIRA
Kalau antor lebih lebih, kesian pulak kat aBear tu nanti.

Terkebil kebil atas katil sorang sorang ....

Pa'chik said...

Nasib baik dia boleh tarik seluar dia sampai situ jer..
Kalau tidak ...

nok tek'ko de..
napok pal'lo??

pB said...

PO'CHIK
Bia pB jawab...

Napok palo tali pinggae ...

Betul kor?

blackpurple said...

Kalau nak join kena beli angsa dululah ni ekk... :D

pB said...

BP
Kalau tak nak beli ANGSA , boleh beli

VIOS
AVANZA
INNOVA
WISH
HILUX

pendek kata , beli aja yang ada simbol Toyota ...

otomatik, jadik ahli ...

ITIK PUTIH said...

DARING GILER TU... POSING MAUT... BOLIH MASUK PERTANDINGAN GAYA KAKI SEXY...HIHIHI.:-))

Nezjoe said...

nakalle abear
hihi

Ordinary Superhero said...

kah30x....aduh kerah kekong perok nih.

zino said...

ada iklan kat sini lah hehe

KAMATO said...

saya memang berajat nak datang malam tu, tapi apa kan daya 2 keluarga dari penang datang bertandang

-fAiZiQ- said...

wahh... seronok nye dapat g gathering... dapat tambah kenalan.

bang_gugar said...

salam kak pB,

gelak sakan tengok gambar last ni..

hehehe
(",)

Kopi Suam said...

kak PB rajin betul lah gruop TT korang yek...aktif caya laaaa...

network slow giller kat sini so tak sempat nak tengok peha yang seksa ittewww :)

pB said...

I.P
Memang daring.
Nasib baik masa tu kereta tak bergerak.
Kalau tidak , mesti masuk longkang.

JOE
Skali skalo

O.S.H
Kah kah kah ...

Skali skalo buat member ketawa , ok jugak.

BRO Z
Iklan apa tu??

pB said...

BRO K
Tak per lah Bro K.

Lain kali, kita jumpa ..

Mana tahu , buleh minum minum kat Bangi ..

FAIZIQ
Betul tu ...

Tapi kelebihan tu untuk kaum bapa bapa jer.
Sebab si ibu ibu nie, macam sibuk dok melayan anak anak pulak ..
Kena pulak yang ada anak kecik, lagi payah nak ronda dari meja ke meja.

B.G
Hi hi hi ...

aBear buat lawak ...

Once in a full moon ...

K.S
Tak per, lepas ni , cuba lagi ...

kasutVincci said...

addoiii lllarrr... kak pb ni mace mace! Hahahaha

nurazzah8 said...

pbbbb..........gelak sorang2 sampai keluar air mata.... eh..akak nak try gak lah hantar gambar macam tu kat cik abae... alaa... tapi tepon akak tepon zaman dolu lah... tak leh hantar gambar... punya lah ketinggalan zaman...

pB said...

KV
Suko suko jugok.
Jangae terbuar isi perut sudoh lar ...

KAK AZZAH8
Hi hi ...
kak azzah gelak depan monitor. tak der yang perasan ker??

Kalau gitu, kak azzah8 kena beli hp baru.
pB tengok N76 tu cantik sangatttt
sangatttt .....

Apple Pie said...

kak pb...saya nak gelak guling2 gak ahahahhahahahahahaha.

suruh cik abg tu shave dulu bulu betis tu yer baru leh nmpk seksi eheheheheheh.

pB said...

APLLE PIE
Mana boleh shave ..

Tu yang mahal tu ....

Kak Lady said...

Hahahah..tak tahan gelak tengok gambar last tu...pb seb baik kaki abear tu...kalau tak mau kene saman tau...

pB said...

KAK LADY
Dlm banyak banyak gambar yang pB postkan dalam blog ini, gambar ini lah paling mendapat sambutan hebat

Cayalah kaki aBear nie...

Zareda said...

auwwww.. i tak rela you.. hehhee.

Tapi semalam memang jem giler.. zar stuck dalam kereta dekat 2 jam.. rasa macam nak melompat kuar. Sampai rumah jam 8.30 malam.. letissss

minnie said...

Salam..
Lawak la kak pb dan suami... Ye lah.. kekandang kan nak melawak cam ni... Terhibur juga kan...

Best la gathering tu...

Akak memang kerja hari sabtu ke?

pB said...

ZAR
Dia tak tahu , pB tempek gambor ni dalam blog pB. Kalau dia tahu ...
Ampunnnnnn

Ada lori terbalik kat traffik light. Tu yang buat pB sangkut Selasa tu ...

830mlm..
Lewat nyer

MINNIE
Kadang kala jer.
Bukan selalu pun.

Gathering tu , ok.
Mungkin sebelum puasa , akan ada satu lagi TT.

Akak tak kerja hari sabtu , la sayang oii ....

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

pb: keh!..keh!...keh! ingatkan peha pb! terkejut jugak. Ya, dalam keadaan yg. tensen tu elok gak dapat idea tu, dapat hilang tensen, tentu orang dalam kete sebelah heran..apasal awek ni gelak macam nak rak!!!!

pisces said...

hahaha.. seksinyerrrrrrrr.. :p

pB said...

AUNTIE YAN
Mana boleh boh gambaq peha pB.
Nanti ada yang pengsan pulak ..

Tu lar, lepas dpt gambar tu , senang sikit hati saya , akak.

PISCES
Jarang jarang sekali seksi..
Seronok jugak ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...