17 July, 2007

N3 KE 2

N3 ke dua nie untuk hari nie..

Nak lepaskan gerammmmmmm

pB ke Giant Seksyen 18 tengahari tadi.
Nak cari kaler pensel untuk si kakak tu.
Asyik dok berebut dengan Kak Ngah jer.

Nak bayar parking, syiling la pulak tak der.
So , tawakal jer lah.
Lagi pun , bukan nyer lama pun.
Tak sampai sepuluh minit.

Bila nak balik, tengok tengok dah ada surat cinta dari che abe baju biru tua tu.
Masyaallah, geram betul ....

Kalau ikut surat tu, kalau pB bayar dalam masa 14 hari , pB akan kena denda rm30.

Esok , hari rayuan.
Dari jam 200 petang hingga 4 petang.

Nampak gaya , petang esok ada lah muka pB kat depan kaunter MPSA tu.
Nak kena tunjuk muka kesian .....
(saper nak kenal pB , jom kita jumpa kat situ esok)

Tolong...
Saper ada sedara kerja MPSA ....????

15 comments:

Kak Lady said...

Alahai...siannya PB....kak lady bab parking ni memang takut lah sikit...takut kene saman...tapi kalau kene bayar rm30 tu okay lah jugak...Tapi len kali jgn buat lagik tau...heheheh

Dulu cik abang akak kene kat tempat tunda tu...lagi teruk...nak amik kereta aje kene bayar rm200 lebih...dah tu kene pegi kat tempat dia di seksyen 19 kot...akak pun lupa

Sastri said...

wow... teringin gak nak menulis 2 entri dalam satu hari nih... :D

sas takde geng la kat mpsa kak... kalau tak, bole gak tolong apa yg patut... :D

Mak Su said...

hahaha... tolong gelak.. sabo, sabo

pB said...

KAK LADY
Geram tull...

Biasanya memang pB boh duit dalam mesin tu. Tapi hari ni, memang tak der langsung duit skeleng ...

Bila bagitahu kat aBear, dia jawab ..

G jer lah bayarrrr

Bila dah tenshion gini, terus perut jadi lapar ...

SASTRI
Bila ada masa, boleh ....

Ni kes geram..
Geram pada saper..??
Geram pada diri sendiri pun ada gak

MAK SU
Oooo

Gelak kan pB nyer ..

Tak baik tau.

Doserrrrr

♥fizzy♥ said...

Oh..Fizzy buke stakat surat chenta pink yang berharga RM10 tu lagi..siap dapat saman parking RM75 kalu tak silap..
Hehehehe..parking kat line kuning, masa tu nak gi butik kakak kejap je ambik barang.
Kerek laa polis tu..

Magheng fizzy email doh resepi..buleh dok?

Oh, baru perase ado entry pasal ube kak pB..
Hehehehe..fizzy pun kakok hok jupo sokmo ube atas 'palo ni..
Saba je laa..huhuhu

AZWA said...

klu kena saman ngan MBI bleh la tolong...kalau ngan MPSA..tak dapek la den nak menolong hehehe..cam abear cakap tu...bayar je la...

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Laaaa...siannya! apa nak buat dah nasib...lain kali kena hati-hati lah.

umeboshi said...

alahai..mmg geram ni. sabo deh kak pb.

semlm, ume dok ronda2 sampai sec 9 yg ada memacam bank tu. ume ada hal kena p rhb, hong leong, maybank. hampir sejam kat situ. ume lupa langsung nak bayo duit parking. tapi syukur...selamat! ntah camne le boleh lupa...baik le takde surat saman tuh.

pB said...

FIZZY
Tigo tahun lepah , keno doh. Tapi bukae sebab tok letok kertas parking tu. Letok , tapi hok tamat tempoh..

Keno tujuh puloh rial ...
Sakitttt ....

Nanti kak pB kelih yahoo.com

AZWA
Jauh benor tu sampai ke Ipoh ...

Geram , dalam dalam dok shah alam ni, tak dak saper pun ada member kerja MBSA ...

AUNTY YAN
Kalau dok beringat , tak der pulak bapak yang pakai baju biru tuer tu.

Hmm...

Melayang lah dua puluh hinggit esok ..

UME
Nasib Ume baik tu, tak terserempak ..

Mujur tak kena tarik , pun mujur kan?

Nezjoe said...

bukan dah tukor jadi MBSA?
sabar jelah akak ek..
saman-,enyaman ni mmg semua org tak suko kalau kena

minnie said...

Salam Kak Pb,
tak pe.. esok akak g je kat MBSA tu.. lepas rayuan kena RM 10 je biasanya... Jangan risau k...

MQ said...

kak PB nak mintak tulun ni, buleh tak vote utk MQ, kalau yg lain nak vote pon dialu2kan..

kat sini nak votenya, vote dikira sampai hari sabtu ni je:

http://herbrokentoy.com/?p=304

MQ masuk contest online, tajuk dia That's Life, hadiah dia USD20..kalau nak baca entry yg MQ tulis ada kat blog sini ha..yg lain yg masuk semua minah2 saleh kat US and Canada..saja je la cuba nasib..hehe..

http://www.homemakerdiary.com/2007/07/14/thats-life/

pB said...

JOE
Yup yup.
MPSA tuka doh kor MBSA
(silap taip).

Hi hi ...
Memea semuo orghe tok suko.
Tapi nok wak lagu mana, kalu doh keno tu, terpakso lah g bayar

MINNIE
Salam

Dgr cerita, mesti kena 20.
Sayang tu, patutnya 50 sen jer , dah bertukar jadi 20 hinggit.

Boleh beli lagi satu kaler pensel tu ...

MQ
Ok..
No hal nyer ..
Nanti kak pB undi MQ

ADIEJIN said...

Maka tersebutlah kisah di Zaman Firaun dulu, seorang wanita telah disaman kerana untanya diletakkan depan Istana. Kemudian wanita itu telah membuat rayuan di pejabat rayuan MBF ( Majlis Bandaraya Firaun ). WAnita itu mendapat keampunan dan di jadikan Gundik Firaun bernombor 121..Hahahaha..

Gilah bayar kat kaunter tuh, untung untung dapat jadi Gundik Sultan...

Sorry joke ini amatlah bodoh. Sila teruskan kerja kerja harian anda. Sekian.

Kak Teapot said...

bayor jangan tak bayor pergh!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...