06 July, 2007

JUMAAT

Yeah yeah , haghi ni haghi Jumaak..
Esok cuti ...
Esok tok krijo ....
Buleh bowok anok anok g dhe'raq ...

Tok Ma dah beransur ok.
Ubat antibiotik pun dah nak habis.
Minggu depan, rasanya adik pB yang akan bawa Tok Ma ke HUKM.

Ini semalam punya cerita ....

Disebabkan semalam tu, hari pertama pB bekerja di bawah pengurusan Mr K ni, maka petang semalam jer lah pB baru belajar tentang borang borang yang perlu diisi sebelum pulang.
Tak ke tung , tak ke tung , pukul 545 petang baru boleh keluar pejabat.

Kesian gak kat aBear dan Arifah dok menunggu dalam kereta.

Bila masuk kereta, pB tengok Arifah dah tangkap lengtok kat kerusi belakang.
pB terus capai akhbar Metro dan baca.
Tak boleh baca lama pun, sebab nanti akan jadi sakit kepala.
aBear , macam biasa konsentred jer bila memandu nie..

Bila nak hampir 10 minit tak bercakap , pB pun

"Tak dok gapo gapo nok royak kor?"
"Nok royak gapo ? pB la kechek"

Laa .........
Apa lagi , pB pun terus pusing kiri, pejam mata.
Boleh la jugak terlelap hingga sampai kat depan umah .....

Ini pulak cerita pagi nie ....

Kita berdua bersarapan kat satu restoran kelantan nie.
pB ambil laksa , aBear makan nasi berlauk.
Taste .... OUT.
Rasanya lepas ni, kita tak kan makan pagi lagi kat situ.

Dalam dok nak perabih makanan tu, datanglah satu pakcik nie.
Pakchik ni pulak pakai baju t shirt syarikat tempat kami berdua kerja.

Pakchik ni tegur aBear.
Entah macam mana, pakchik ni boleh pulak duduk semeja dengan kita all.
pB tak kisah pun..

Yang pB kisah tu, boleh la pulak si aBear ni bersembang sakan dengan pakchik nie ..
Boleh gelak gelak gitu .....

Geramnyer pBBBBBBBB

Arghhh ..........

So, itulah sessi lepas geram pB untuk hari jumaat nie....

Jab lagi nak keluar ambik Arifah dan bawak dia pulang.

Pagi ni, dalam sejarah , sebab bangun pagi , sediakan lauk untuk Tok Ma.
Hi hi , bukan apa pun, cuma goreng ikan selar dan ikan kerisi.
Tapi sebab tak pernah buat , kan ..
Tu yang rasa pelik sikit.

Semalam pun , masa pB sampai umah, biasanya kalau intai kot jendela , mesti Tok Ma ada kat dapur.
Hari hari macam tu. Bila pB sampai umah, Tok Ma ada kat dapur tengah masak.
Tapi semalam, bila tengok dapur, tak der pulak Tok Ma tu ...

Terasa kehilangan satu routine ......

28 comments:

McBudu said...

eh kan ke malam tadi malam jumaat...

NezJoe said...

akak sabar jelah ek.
minta tok ma segera sembuh.

mano ado nasi kerabu sedak sini ek?
dok make kg baru jah.
hok lain dok sedak mano

pB said...

ABE Mc B
aBear ni tak kira hari.
Memang jenis senyap ...

JOE
Payoh sini kalu nok chari nasi krabu.
Sokmo nyor kalu kak pB sero nok makae, kak pB buak sdiri jah ...

kakLuna said...

baca metro kisah erra fazira ke kak PB :)

pB said...

KAK LUNA
Pasal yang buang baby laki laki tu.
Kalau tak nak , beri pada kak pB pun bagus , kan ...

Tak yah dah kak pB nak mengandung lagi ....

Mummy Rizq said...

jangan ler cam tu PB.. masuk khete first thing cium abear dulu.... bleh tak???

INDERA KENCANA said...

Abe kenal ngan Pakchik tu kot..
Cuba Kak pB risik2 kat Pakchik tu, topik apa yang Abe suka sembang..

Hidup Dato' K, eh, sorry... Mr. K!!! Hehehehehe

Alex Lacey said...

tu la...tak dok topik kot nok bbua lo nih...dulu maso deting-deting, senyak lagu tu jugok ko?

zino said...

selamat bekerja dengan bos baru...yg kena isi borang bila nak balik hehe

Mak Su said...

nak balik kena isi borang? ooo, payah tu.
yeay yeay - mak su pun suker esok cuti... leh bgn lmbt

pB said...

M.R
Asyik kita jer yang nak kena dulu , malas la jugak ...

Merajuk merajuk merajuk nie

INDERA
Sejak Mr K jadi bos, kak pB lum sempat jumpa dia lagi

KAK WEAR
Kalu dulu, maso deting deting , dio lagu nie, lamo doh pB tingga...

Tak dok aroh , dio jadi che aBear doh loni..

BRO Z
Silap info

Bukan kena isi borang bila nak keluar, tapi ada borang tracking kerja daily yang perlu di email kan pada Mr K , setiap kali b4 pulang ...

MAK SU
Silap type la mok su ...

pB pun suker esok cuti...

Tapi mesti , letih sakan ....

Cuci baju sekolah
Basuh kasut sekolah
Jemur baju
Siang ikan
Cuci ayam
Masak tengahari
Angkat kain
Lipat kain ..

extra
extra
extra

cm said...

cm pulok sari duo ni raso malah nok kechek dgn hubby...hubby nampok pening bakpo le bini dio lagu ni..he..he..pahtu rasa guilty la pulok wak lagu tuh...tapi se'ro nok ngaju sbb hari ni birthday cm dia wak derkkk aje... hishh sungguhle tidak mcm cerekarama dlm tibi itu.

pB said...

CM
pB ado jugok angin lagu tu ...
Malah nok layae ...
Dok senyak senyak lagi senae hati ..


Hah...

Happy Besday Che Ma ...
Mogo panjae umo...
Kayo cepat..
Mudo sokmo ...

HAPPY BESDAY

Ado la tu ...
hadioh , malae nie , mesti dapat ...

kak OO said...

pah Da masok ggapo doh Tok Ma tak dok ddapur...

ngaju lagi ko ni? sapo tok suko hari jumaat? angkat tange..raso tak dok oghe nok angkat tangan.

cinta sejati said...

Lain pulak CS, kalau bawak krite kita pulak banyak cakap tapi cakap sorang2 sebab mem kat sebelah dah melayang dengan mimpi2 indah...Aduh
saborr.. jelah..:-)(

13may said...

hehhe...jumpa kawan2...lupa kejap org kat sebelah...hahha

pB said...

KAK OO
Setakat ni pB masok

nasi daging
sup tulang
goreng telur
goreng ikan
sup sayur
goreng sayur
daging goreng kicap

esok raso supo nok masok spageti lah

C.S
Untung akak ...

13 MAY
Bukan kawan pun tu..
Pak Chik tu pakai t shirt yang dia dapat masa promosi ...

cm said...

tq hantar mms comei tu he..he..cm dah berhenti berharap bab birthday wishes and presents ishh dah 10 tahun kawen... hubby pesen kalu nok bui hadioh ikut dae dio jah sungguhla opposite dgn bini hok berangan cinderella ni... ishh dari fikir hadiah tu baikle bersyukur dgn umur panjang yg dianugerah tuhan ni, anyway tadi dah buat bali spa kat istana kuda emas itu hadiah utk diri sendiri jadila... bila cakap kat hubby cm nak ke PGH tu dia just say ok..buleh gitu...he..he.. takpe petang ni cm belanja dia makan kek ha..ha..

bang_gugar said...

salam,

hari ni hari sabtu..

esok pulak ahad..

(",)

ADIEJIN said...

fuhhh...abae pulok, tok payoh nok kecek banyok..kak farah kalu start bercakap, dia tak boleh berenti.Saya tukang dengar.

eh..tok ma pun sekarang pelik kat rumah tuh, dia pergi dapur tengok pB ada, pergi dapur tengok pB ado.. Pelik dio. Selalu tok rajin ado pB kat dapur..ahaksss...

Sastri said...

merajuk lagi ke kak? mesti dah ok dah ni kan? hujung minggu weh... :D

Eida said...

Tok Ma
tok ma

moga cepat sembuh

maklang said...

semuga tom ma cepat sembuh...

dah pB jangan selalu merajik...abear nak manja lah tu...atau penat kot!

kasutVincci said...

kan kv dah cakap, kak pb kena tajamkan balik skill kat dapur tu. Hiks

zino said...

nasib baik..

makna nya hari2 bos nak monitor.. lama besok letih le dia membaca tu..

tapi satu idea juga utk zino laksanakan kat opis ni.. hehe

minnie said...

Salam Kak Pb,
Dapat bos baru, ragam pun baru la kan... Sabar je la ye kak..

Helena said...

mmmm... kena belajar ragam bos baru tu....

semoga tokma sembuh cepat2.

pB said...

CM
Wah ... sonok nyer
urut urut gitu...

nak itutttt

B.G
Huk huk..

Hari ni dah hari isnin

ABE DJIN
Wah .. bagus lah sebab abe djin ni pendengar hok baik ..

Kah kah kah ...

sakae gelak lepah baca komeng nie

SASTRI
Biasalah , orang lama kawin nie

Kejab ok

kejab ko

MAK LANG
Mak lang , peseng dio doh lagu tu ...

tak dok lagu laing doh ...

hik hik

EIDA
Terima kasih

KV
Smalae , masok kurma ayae ...

BRO Z
Dulu , kalau tak der kerja, semua seronok, senang hati.

Sekarang , kalau satu hari tak der kerja, semuanya risau.

Tak der produktiviti ...

MINIE
Betul kata Minie tu ..
Orang macam macam ragam ...

Kita org bawahan ni, ikut jer lah

HALENA
Nampak tu , mata tok ma dah beransur ok.
Cuma dia , tak berani nak keluar lagi..

Asyik dok dalam umah jer..
Kesian gak kat dia ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...