20 July, 2007

LEPAS GERAM

Salam Jumaat ....

Sebelum datang kerja bertimbun, baik pB tulis cerita ceriti dulu.

Alhamdulillah , semalam puasa.
(bayar nazar lulus kertas programming n sunat rejab).
Balik kerja, singgah pasar malam kat Puchong Indah.
Ini gara gara baca n3 dalam blog LUNA lah nie.
Tercari cari rambutan.
Sayang sungguh sebab gerai jual buah-buahan cuma ada satu jer.
2 ringgit sekilo.

Semalam jugak , pB buat sejarah baru.
Lepas isyak, pukul 9 dah tidur.
Pukul 10 mlm , terjaga , itu pun sebab dengar si Nurin dok menangis.
Sah, dah bergaduh dengan si Kak Lang.
Terjun katil, sambar penyangkut baju , terus turun ke bawah.
Membebel lebih kurang , senyap si Nurin , perintah sini , perintah sana,
naik semula ke atas, dan sambung tidur.
(tak guna pun hanger tu, action jer , nak tunjuk garang)
aBear keluar rumah pun tak sedar.
(dia ada kerja semalam - testing kat Astro).

Pagi ini, sonok sebab bangun badan rasa cergas jer.
Tapi mood spoil , dalam kereta , sepatah haram pun tak cakap dengan aBear.
Dah jadi kebiasaan kalau pB nak marah kat aBear , dan nak berbaik semula (kira nak release sakit hati tu ) pB akan pukul pukul si aBear tu ...
(idak ler pukul sampai berdarah darah)
Baru ok , dan kami sarapan kat kedai Mamak.

Ini satu hal pulak ...
Sesampai pB kat kedai mamak tu, ada juga satu couple yang kerja satu syarikat.
pB tanya aBear 'nak duduk satu meja ker?'
aBear jawab ' tak payah ler '

Tapi masa nak p cari meja lain tu, si isteri kawan pB tu ajak dok sama.
Jadi, pB pun dok lah sebelah si isteri dan aBear dok sebelah si suami tu.

Kebetulan , aBear beli surat khabar.
aBear baca muka depan.
Si suami tu baca surat khabar yang kecik.
Yang dok bersembang sakan , pB dan si isteri tu.

Bila si suami tu bersembang, aBear senyap jer.
Geram tullll .....
Bila pB tegur , tanya aBear , baru bersuara.
Nampak sangat macam sombong .....

Last last , masa nak berpisah tu, pB bisik bisik dengan si isteri tu
'Tolong cakap kat laki hang tu, laki aku memang macam tu.'
"Jangan pulak laki engko tu salah faham , laku aku memang dah pesen tu".

Argghhhhhhhhh ......

Masuk ofis, hal semalam masih ada auranyer.
Yang naik angin semalam , terus tak bercakap.
Tanya satu , jawab satu.
Yang kena marah semalam, hari ni tak der.
Dengar cerita ke HR , nak mohon di tukar ke bahagian lain.
Bahana bos baru, kelam kabut dalam pejabat ni.
Dah macam berpecah belah pulak .....

Sekarang sebelum mula kerja , ada roll call.
Semua staff akan berkumpul dan ada sorang tukang baca doa.
Masa baca doa tu, member yang dok sebelah pB ni ( bukan bangsa melayu) dok sibuk menalifon. Kalau yang dia talipon tu pasal kerja , tak perlah. Ini hal peribadi.
Geram tul ......

Hari ni memang hari lepas geram.
Nak call Radio Era, dah tak sempat.
So , pada balog ni lah , pB lepaskan gerammm ....

Happy Weekend.
Esok , ada temujanji nak p buat facial muka...
Esok juga, kelas pertama aBear untuk semester terakhir bermula.

- END -

30 comments:

McBudu said...

Ingatkan hari Jumaat mood bagus, sebab malam tadi malam Jumaat, malam penuh barokah.... sabar je lah...

pB said...

ABE Mc B
Salae Abe Mc B ...

lamo tok napok.
Blog demo tu bilo nok update..

Malae jah hok berkat.
Bilo siae, dio jadik lain ...

Hi hi

Alex Lacey said...

k.we rajing jugok alami kejadie srupo PB kat keda make tuh....tapi tu maso abe JD mudo dulu lah....lloni ok doh...

pB said...

KAK WEAR
Kadae kadae buleh trimo , sebab pesen dio doh lagu tu ..

Tapi ,

kadae kadae , gerae la jugok ...
sebab tok sir bruboh ...

mu kelih kiri,
aku kelih kanae....

Mak Su said...

[Quote pb - {So , pada balog ni lah , pB lepaskan gerammm ....}] pb - awak nak lepas geram sekarang, pegi je pukul2 manja mana2 gentleman yg awak jumpa.. tak per, cakap nak release tensen. hahaha, mak su kalau nak lepas geram, mak su cari gunting potong rumput tu... dan jeng jeng jeng

pB said...

MAK SU
Itu bukan kurangkan stress.
Lagi tambah , sebab nanti aBear jelessssss ...

Lagipun , kat pejabat ni ramai lelaki. Nanti ada pulak yang dengki ...

Bertumbuk kan , susah pB

abejak said...

doh kato doh, misti male takdi abey lupo bayar bil air nih , doh demo tido cepak, nok bayo guano. Banyok tertunggok deh!

mirasuria said...

Kak pb, orang lelaki ni memang gitu, kalau tak dapat malam tu memang satu hari muram durjana. Hubby mira pun sama, kalau dapat malam tu, esoknyer senyum sampai ke pipi, jumpa mamat cuci longkang tu pun dia ajak sembang.

happyirfa said...

hai kak pb..
bakpo jd lagu tu?doh pesen dia nok wak guano..sabar jelah.hari ni hari lepas geramlah kiranya ye.

♥fizzy♥ said...

Cheisss..frustnya..takdi 1st comment actually..tok terpublish pulok..
huhuhuhu..

Kak pB, dengan bangganya fizzy nk inform yg weekend ni fizzy tak balik kampung!!
Hehehehehe..

Sabar-sabar lah pasal Che aBear tu ok?
Aiseyyy..nok buat facial jugok~

Indera Kencana said...

Takde apa nak komen sebab dah terlebih komen dalam telepon.

Bak kata Farah Adeeba dalam Akademik Al-Quran,
"Itulah komen paling canggih musim ini iaitu TAKDE KOMEN..

ADIEJIN said...

jin tok tahu nok komen gapo...

pB said...

MIRA
Eh...eh ... budak nie..
semalam punya hal , bab bab bayar bil air, tak der tertunggak pun.
Kaunter bukak.
Kak pB yang mood spoil.
Geram sebab byk hal kat umah nak kena setel b4 nak ke tempat kerja. Tapi aBear buleh relaks dok dalam keter, tunggu kak pB.

Tu geram tu ...

IRFA
Yolah..
Nok eak lagu mano, pranga dio doh.
Mujo dio bukae jenis kaki ti'no , sudohlar...

FIZZY
Tok kisoh , first atau last.
Kak pB tetap sayae Fizzyyy..

Sabar lah Fizzy.
Nok wak lagu mano, krijo...

Yup yup , esok facial kul 3 petae
kat Seksyen 27.

INDERA
Thanx sebab sudi call akak.
Sudi dengar leteran akak..

Lupa nak tanya, kaki Indera dah ok ker???

Malam ni, bawak kereta , hati hati tau..
Kalau ngatuk, berhenti dulu.
Tidur , lepas tu baru sambung perjalanan...

pB said...

ABE DJIN
Tok komeng pun tak por...

Janji singgoh n tinggal jejok ...

AZWA said...

PB,

Salam...keskeskes...azwa baru jek baca entry pasal gambar betis seksi tu kikikiki...maklum ler agak bizi beberapa hari nie tak sempat nak meronda2...dalam tensen2 nie pun hampir2 jatuh dr kerusi dok gelak..macam2 idea PB ngan abear nie ihiksss..

kakLuna said...

kalau dah namanya suami mmg bertentangan la dengan sikap kita, kak PB..

apapun hanya dia gak yang faham kak PB dan kak PB saje yg faham dia.

kak PB ingat yang baik2 ttg dia,InsyaAllah kurang lah stress tuh.

cm said...

masa kito ju'po di RP dulu abear kechek jugok nge hubby cm... napok muka abear pb friendly jugok.

cm pun kadea2 gere dgn hubby cm kalu dio kure kochek nge orghe hok mari dumoh... bekali bokte kito ni terlebih ramah kito pon nok la hubby kito supo kito, hok sbenarnya demo tokleh jadi supo kito.. he itula yg cm cakap nok sejuk hati.

bestnya facial cm dah masuk 3 tahun x facial... mau kena pakai kertas pasir utk buang daki muka ha..ha..

blackpurple said...

Kedai mamak mana satu ni pb? Bistro itu ke? he he...

Peh! pb buat juga fasial muka rupanya... :D

pB said...

Azwa
Salam Kembali ...

Hi hi ha ha...

Sibuk benor azwa sampai tertinggal bab kaki yang seksi tu...

Nak jatuh, tak jatuh lagi.
Tak perlah tu ...

KAK LUNA
A ahhh...
DIa untuk ku
Aku untuk DIa ...

CM
Kadae kadae tu memae la fikir lagu tu..
Tapi bilo nok maroh , tu , hilae sumuo hok molek molek. Napok hok tok molek jah ..

Jom lar , kita g facial sama sama.
Bagi licin sikit itu mukaaa

BP
Bukan lah BP.
Kat Shah Alam.
Restoran Darul Ehsan...

Sekali sekala.
Masa duit ada lebih nie..

NBK466 said...

Kat opis den hari Jumaat tak leh meradang2..karang kena sakat dgn opismate 'semalam tak dapat ke" he.he.he.he... Nakal ek opismate2 den...

p/s : Den pun rasanya cam abear Pb agaknya..kalau dgn org tak kenal sgt susah nak borak... unless kepala ngam cam den..

Nezjoe said...

selamat berhari minggu kat
lorat ni
sorry tok dey baco entri ni

kim salam Nuying!
;P

OndeOnde said...

baso dio la husband + wife - gerae2 sayae ;-)

zino said...

pb..
bila dengan zino ok je dia bual hehe

Sastri said...

waaa... siap pukul2 dulu ek... nasib baik tak sampai berdarah... keskeskes... pukul manja tu kak... :D

konon nak p massage kat spa... sampai la tak p pun kak...

Kak Teapot said...

adeh... (membaca sambil menarik nafas dalam2)

ummibatrisya said...

salam,

ganas juga kak pb ni ek... jgn sampai berdarah plak karang dituduh husband abuse plak. :)

kasutVincci said...

hah...gi buat facial muka tu, moga surut skt rasa geram nya. Hik hik

pB said...

NBK
Itu ayat universal , kalau pagi pagi jumaat ...

Ye ker?

Agak agak kalau Sharul jumpa aBear pB , macam manalah agaknyer ...

JOE
Lorak bakpo tu ...??

KAK OO
Tapi raso nyor , khe'ghek sangat tu ...

Hmmm

BRO Z
Hi hi hi..

dia nama boleh buat hal dgn otai..
kang kena buang dari TT , baru tau..

pB said...

SASTRI
Idak ler sampai berdarah darah.
Berbekas pun tidak.
Pukul lepas geram jer ..

Spa..??
Wah , best tu ..
Suruh lar Blackie tolong hantar kan ..

KAK T.PORT
Kenapa tu ...??

UMMI
Memang pB ni ganas..
Tapi dalam ganas tu ada lembutnyer

KV
Hari ni surut.
Esok, pasae smula ...

Ado jah hok nok keno ...

Facial..
2 Jae tu..
Sapa jenero ...

ADIEJIN said...

Budok ni tok bangun tido lagi ko ?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...