03 August, 2007

FROM HOME

Salam Pagi Jumaat ...

pB bersiaran langsung dari rumah di Puchong...
Tak kerja hari ni kerana ada temujanji dengan Doktor Asma di HUKM jam 1030 pagi ini..

Saper sakit..??
Saper sakit..??

pB lor ......

Sakit apa ??
Sakit apa ??

Ada masalah dengan hidung yang comel lote nie...
Seduang ler apa lagi ...

Dah lama ker ??
Dah lama ker ??

Dah bertahun tahun ...

Sakit ker ??
Tak sakit, tapi itchy ..
Cannot eat seafood lor ...


Hopefully this time , the Dr will change the medicine or do something lor

Coz , pB rasa pB punya nose dah imun dengan ubat yang pB dok makan ni.

Sekarang ni ,pagi pagi dah mula berair mcm ala ala selsema tu.
Bersin pun dah jadi acap kali ....
Ada sekali tu, pB rasa macam lemah satu badan.
Sampai nak berdiri pun tak larat.

Awat ler doktor tu tak nak operesen..
Kan senang...

Xray dah.
Scanning pun dah.
Operesen jer belum...

Lepas tu , boleh pB minta Dr tu alter sikit hidung pB nie..
Minta jadi mancung macam hidung menantu Amitabh Bachan tu ...
Saper tu ... Eshwari Rai .

This time, pB bawak Aqilah sama sama.
Sebab dia pun ada masalah seduang tu jugak..

So guys, I'll see you next week ...

Have a nice weekend.

And pada yang nak berjalan jauh, drive carefully..

Pada yang nak menyangkul tu, have fun , ok...

Saper yang kena buat house cleaning, sila minta tolong ur loving hubby.
Mana aci, the wife yang tunggang tunggeng sorang sorang.
Kerjasamalah sikit...
Umah tu kan umah berdua ...

Saper yang nak buat majlis makan makan tu,
bila nak masak, jangan lupa baca doa dulu..
Ambik berkat ....

And last soalan untuk Kak Luna , cam ner interbiu...
Ok ....???

Ohh.. lupa ..

Indera, drive carefull.
Sonok tu, hati bunga bunga nak balik tengok anak dan isteri.
Have fun kat zoo taiping, ok.
Jangan Siri minta bawak balik monyet sudah ler ..
Lepas tu , bawak they all naik bot kat Taman Tasik tu ...
Then g makan kuehtiaw kat Dolly tu..
Or beli popia kat pasar tu , memang power...

wah pB mimpi jadi omputih kot, sebab tu , banyak word omputih hari nie..
atau sebab , pB ni orghe klate , so, more to write in english..
macam blog Abe Djin tulis tu ..

Ha ha ha
Hi hi hi
Hu hu hu ....

Babai .......

21 comments:

ADIEJIN said...

you drive carefullylah deh. when gostae your car look look nicely.dont terbollah. don't brake ur car chak berokk like that. brake slow slow.happy weekend.

zabs said...

Salam pB,
Dah ucap have fun menyangkul, mana sempat nak tolong buat house kleening. Minggu depanlah. Itu pun kalau takde jemputan kahwin. Doktor Asma tu,(namnya Asma atau merawat penyakit Asma?).

Mummy Rizq said...

betul PB, kalau dah terlanjur operate, baik kasik ganti jer hidung tu! haa.. haa..

Anonymous said...

kat tempat kerja lama saya dulu, ada member pernah operate hidung ni sebab resdung la...tapi lepas tu dia cakap, sakitttttt sangat. (padahal dia ni lelaki ni)...dia kata menyesal operate.

OndeOnde said...

tok ser tera rawatan tradisional and herba ko?

kak OO ado jugok seduae ni tapi buleh kkigho lagi laa, jangae makae budu banyok sangak doh laa..kak OO takut nok makae ubat moden, tapi rawatan tradisional pun tok wak jugok..kuang kuang kuang...

hidung plastik said...

Gua rasa lu patut opelet lu punya hidung kasi jadi macam itu Micheal Jackson...kasi buat plastik segeri tapi lu jangan kasi xpose pada itu matahali nanti lu punya hidung bolih jadi cair ma...

Indera Kencana said...

Masalah Seduang..??
Takleh makan seafood..??
Hahahaha... supa la kita, Kak pB.
Saya kalau makan je seafood, muka naik 'gunung berapi'. Kalau satu takpe lagi, ni banyak dan besor-besor..

Tima kasih atas doa Kak pB. Semalam bincang balik ngan Azah, kitaorg mungkin cancel plan nak ke Zoo sebab Azah ada kelas tambahan. Budak dah nak mula UPSR. Syllabus tak habis lagi..

Cuma buat sambutan sikit untuk birthday Azah. Belum citer kat dia lagi. Nak kasi surprise. Birthday dia 8 haribulan 8. Sebab ari tu jatuh hari Rabu, saya takde. Tu sebab saya cadang nak sambut awal sikit. Nak kasi surprise. Kak pB jangan kasi tau dia, ek!!!

kakLuna said...

ha ha, patut la dok tersedak je tadi..upa2nya kak Pb mentioned nama saya dlm blog..

intw...okay..soalan..senang..jawapan je susah..hehe

seduang = resdung?

setiap penyakit ada penawarnya. harap2 seduang kak Pb cepat sembuh deh?

Alex Lacey said...

Laaa....PB...ari tu k.we royak doh...k.we make hok k.we dok buak bisnis tu seduae k.we pun berkurang....siap buleh makae ketae, suton lagi....PB ahli lagi dok? Tera la sekali lagi....

Nezjoe said...

kak ado seduang ke?
lerrr

makan kena byk pantang le ni?
mintak2 akak sihak cepat

-sekali sekali tulis kot oram potis sedak jugok
ko guano?
:D

taking care kak! Kim salam nuying

Pa'chik said...

ya ya.. mano buleh biar bini tunggang tunggeng soghe-soghe... kekek...

NBK466 said...

Oh PB ada resdung atau dalam bahasa Yunaninya SINUS ek... Actually semua org pun ada SINUS nie cuma serious or not. Den dulu2 teruk jugak kena penangan SINUS nie..skg tah cam ner dah kureng.. Sea food mmg pantang ler..pantang jumpa tapi ner..he.he.he..

achik said...

operate tu kalu dah kronik kot.. huhu..

maklang said...

semuga hidung pb bertambah mancung...dah bertambah comei ye...

Jie said...

moga cepat sembuh...slmt berhujung minggu

AZWA said...

PB,

Salam...wah..selsema ker?? selamat weekend jugak. weekend yang amat bizi bagi azwa sampai tak sempat nak update lagik rumah nie ihiksss...

Eida said...

tak per banyak word omputih bagus,leh jadi lagi pandai omputih kekgi...

cian kat idung kak pb ekss....Eida tengok nenek Eida dia basuh ngan daun sirih, lega skit katanya...

pB said...

ABE DJIN
Wah, demo no satu haghi nie..

Thanx for the advice. Will do the best ...
Hi hi hi

ABE ZABS
Wah.. Abe Zabs ni pun ahli cangkul menyangkul ker?
Menyangkul hari Sabtu. Hari ahad dah boleh tolong , kan ..

Nama nyer itu Dr Asma ..
Bukannya merawat sakit asma ..
Ada faham anak anak murid semua...

Hi hi..
Jangan marah nyer Abe Zabs, pB gurau jer ..

M.R
Tahu tak per ..

ENCIK/CIK ANON
Ye ker..??
Kalau gitu, kansel lah ..

KAK OO
Dulu seblum tra hok moden ni, pB tra dok hok charo kapung. Tok sekung dengae pB bakalih.

Lepah tra hok HUKM , banyok sangat sangat perubohae. Budu , udae , sotong semuo buleh makae doh...

HIDUNG PLASTIK
Wa lasa, lu patut buat dulu lar..
Lepas tu , balu tunjuk sama wa...
Ada boleh ???

INDERA
Yang sebenarnya , resdung akak ni dah masuk dalam kategori yang boleh dikawal.
Kalau dulu dulu dulu, memang teruk.
Pagi pagi memang tak berhenti henti bersin dan hidung berair.

Mungkin sebab kak pB tak beraper gemor guna spray hidung yang Dr bagi, sebab tu , dia datang semula.

Laarr.. tak jadi ke Zoo Tepeng...

Ucapkan selamat hari jadi buat azzah ...

Walau apa yang dirancang, moga semuanya berjalan dengan lancar ...

KAK LUNA
Dok tertanya tanya jugaklah kan.
Nak hantas sms, selalu lupa.
Bila masuk blog Luna, pun tak der cerita baru.
Tu yang tanya kat dalam blog sendiri..

KAK WEAR
Ahli lagi.
Baru jah renew bulae lepah.
Bukar tok sir tra, tapi haghi tu pB beli product nok jadi slim tu, hok kotok oren, pB makae 3 peket jah. Hok lain lepas tu pB tok makae. Sapalah expired. Tohok sajo pak ratuh. Sayae pitih ...

JOE
Ado lamo doh.
Yak di zamae anok daro lagi...
Insyaallah, koho koho sia lah nie...

Patae, dok jugok.
Gapo hok ado, makae blako..

Hai, asyik dok kiring salae kor Nuying jah, hok anok daro lain tu tok ssir kiring salae kor..

Ha ha ha

Joe, r u ok ...??
Hopefully dah ok ...
B strong ...tau

PO'CHIK
Rama hok lagu tu ...

NBK
pB pun sama gak macam NBK.
Pantang sungguh sungguh.
Pantang jumpa , mesti bedal..

Syukurlah sebab sinus NBK dah ok.

ACHIK
Ada satu kawan kak pB dia tak sedar pun dia ada masalah sinus ni.

Satu hari, keluar nanah ikut hidung dia.
Bila p scan , tengok masalah tu dah kronik.

Sertamerta , operesen...

So, saper saper yang ada masalah hidung berair ni , pandai pandai lah cari doktor.

Jangan buat tak tahu, bahaya ...

MAK LANG
Hai Mak Lang , tak kan baru dengar suara pB dah kata pB comel..

Hi hi, belum tengok gambar lagi tu ..

Oppss... yelah belum email lagi..

Sat sat , pB carik gambar ...

JIE
Terima kasih.
pB pun harap hari minggu Jie bahagiaaaa

AZWA
Patutlar..
pB dok masuk umah Azwa tapi tak dak apa apa lagi ...

Tak per lah , bila dah free update ler..

EIDA
Daun sirih memang banya gunanya.

Hentikan pendarahan hidung.

Tapi kat sini , susah nak cari daun sirih..
Mahal ...

kasutVincci said...

kv pun masalah seduang jugok. Tok leh lepo, nok selsemo sokmo. Lo ni pun sumbat serombong. Nyawo kut mulut. Aduh...sekso sungguh.

zino said...

selamat ber operate.. dan semuga berjaya.. minta dr kasi modified sikit..

pB said...

KV
Tra lah g brobak caro moden pulok.
Insyaallah, lepah ni tak dok doh hidung brair , sumbak , sakit tekok, gatal muko , gata anok le'kong ...

BRO Z
Dr Asma tu masih tak nak operesen.
Dia nak try ubat baru pulak ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...