09 September, 2007

BINAWEI

Salam Semua ....

pB melaporkan dari pejabat .
Apa ke hal , ahad ahad dok kat pejabat nie..
Biasalah , pB kan pekerja cemerlang, terbilang dan gemilang ..
Kah kah kah ...

Allaaaa, bos nak kena g odit ISO esok.
So, anak buah kena datang ler siapkan apa apa fail yang dia nak bawak..
Masalahnya sekarang, anak buah dah sampai..
Bos belum.
Tadik dia call, suami dia pulak ajak dia g pasar dulu ....
Aiks.... wahai suami suami, kalau g pasar tak bawak isteri tak boleh beli ker??

Ni pB nak cerita apa yang berlaku kat pB masa dlm perjalanan ke sini tadi.
Jangan pulak ada yang kembang tekak lepas ni dah ler nyer ...

************

Kebetulan si Arifah ada aktiviti kat sekolah dia pagi ni.
Sukaneka sempena Sambutan Merdeka .

Biasalah kalau dari Puchong tu nak ke Shah Alam ni, pB mesti ambik HighWay Elite.
Seronok memandu pagi pagi ahad ni.
Kereta tak banyak, smooth jer ....

Bila dah masuk Highway tu, pB tak lah pandu laju sangat.
Sebab menurut kata pakar, kat bawah jambatan hentian rehat USJ tu , ada kamera.
Bila dah lepas kamera tu, baru pB pecut sikit.
Over take lar satu tangki minyak Petronas nie...

Punyalah konsentrate bawak kereta , sampai pB pun tak sedar apa yang berlaku masa pB over take lori tangki tu..

Tiba tiba , Kak Lang bersuara

'Mama, apa benda kat cermin kereta tu?'

pB pun tengok lar..
Mula mula pB ingatkan burung yang melepas ..
Tapi bila pB perhati elok elok ...

Masyaallah ......

&$%^&&**(((^%$&&
Arghhhhhh
Benawerrrr punya pemandu lori tu ....

Ada ker patut dia meludah ......
Dah lah meludah... tak tengok kiri kanan ker ....

Bodohhhh .....
Bangannnngggggg ......

Air liur dia terlekat kat cermin kereta pB ...
Kalau air liur aja, tak per..
Ini siap dengan kahak lak tu ...
(cis...masa dok tulis ni pun , pB rasa nak muntah ).....

Kak Lang cakap, patutlar pemandu tu senyum jer kat dia...
Rupa rupanya dia sedarrrr ........

Apa lagi .... tekak pB terus kembang.
Nak konsentrate kat cermin depan pun dah tak boleh dah...

Lepas jer bayar tol kat TOL Ebor tu , terus berhenti kat tepi .
Ambik air sebotol yang memang ada spare kat dalam bonnet, dan cuci ....
Sib baik ler hilang ...

(Yang tak syok tu, asyik terbayang bayang lagi)

Tapi, masyaallah, rasa nak marah tu tetap ada...
Rasa nak muntah pun ada gak.

Lepas tu , terus cari kedai runcit.
Beli gula gula HACKS, sebab nak hilangkan rasa mual tu ..


Weii....
Tak der otak ker apa pemandu tu ......

Sori lah guys, pagi pagi dah lepas geram..

Tapi , kalau kena kat u all, apa yang u rasa...

11 comments:

♥fizzy♥ said...

Luga weh segho..
dohlaa pagi ni fizzy gi skoloh pon lambat..
pagi² segho nok mutoh.. [??!]
maso kak pB msg male takdi tu pun segho nok deme doh..

binawei punyo dreba..
sengeling lah tu...

wahhh!! 1st comment ko??
Yeay!

pB said...

FIZZY
Ni mesti tido lambak smalae.
Dok kelih Anugeroh Era ...
Kak pB habih SuoerNatural tu, kak pB gave up doh.
Ngatuk sungguh ...

Tular ...
Tak dok aroh kak pB bowok kreto Proton.
Galu kak pB bowok traller kontena hok taya 20 lebih tu, soheh kak pB g sengdeh lori tangki tu ....

Che aBear kak pB tanyo, tok honk kor..
Nok hon lagu mano, maso kak pB prasae tu, dio masuk jalae lain doh ...

Iyolah..
Cikgu no satu haghi nie...

kasutVincci said...

tp kan kak, kalo kita jumpa pemandu yg teruk kat jalanan terasa nak wat macam tu. Nak ludah2 jer nak suh dia pun rasa marah kat kita mcm yg kita marah kat dia. Hehehe..tp terasa jer lah, buatnya tidak.
Eiiii...kembe tekok weh! Uwwwerk

pB said...

KV
Kalu stakak ludoh, tapi tok keno alah kito, kiro ok lagi.
Tapi, bedebak landing atah cerming kreto.
Hok tu hok hot tu...

Aiks..
napok sangat orghe klate krejo hari ahad..
tok dok lagi komen dari orghe kolo lupur n slangor, or Perok, or Johor ...

KV, jangae lupo suruh che abear KV sms kak pB.
ASAP ....
(hi hi..dari labor room, lagi bagus)

Zabs said...

Salam pB:
Maaf sebab saya tak habis baca n3 pB kali ini, sebab belum makanlagi. Memang tepat tajuk nya, tapi apa nak hairan kalau mentaliti mereka masih macam orang duduk dalam hutan lagi. Maaf nak cakaplah....
Isteri kena ikut untuk gi pasar, kalau tak masakan nanti, tak cukup serba serbilah.

AZWA said...

eeiii...kembang tekak bila baca part last2 tu...memang bi#*%*# sungguh la drebar tu...

pB said...

ABE JENAL
Salam..
Baca tak habis..
Tak per lah ..
pB faham ...

Orang dalam hutan tak sekolah. Dpt dimaafkan.
Tapi ni, orang yang dok dalam bandor, tapi perangai ...
Susah nak ajar bila dah tua tua nie.
Kalau budak budak , boleh gak dipiat piat telinga

AZWA
Tadi masa lalu nak ke tempat kerja, masih terbayang bayang ...

EEEE uuuuuuuu

Luna said...

kalau jd kat saya..memang saya muntah dulu baru leh cuci sambil2 pok pek pok pek kemarahan :P

pB said...

LUNA
Nak marah lebih lebih pun, benda dah jadik..
Tapi..
Memang geram

Indera Kencana said...

Kak pB tak tanya ke kat Toll-Gate-Girl tu? Dia nampak tak Kehek tu..?? Silap hari bulan, dia pon joint Kak pB muntah sama tepi jalan.

Hari Khamis minggu lepas nyaris tak belasah driver lorry. Dia himpit keta saya. Habis rosak side mirror. Bergaduh-gaduh tepi jalan Kuala Selangor-Rawang. Mati2 cina tu tak ngaku salah dia. Suma org pakat tengok. Mujur saya jenis tak suka naik kaki tangan. Sampai BTP, adjust side mirror tu. Tengok, boleh pulak. Nasib tak naik tangan. Kalau tak, kesian free2 je apek tu kena pukul...

umie said...

Salam Pb...
EEeeee rasa meloya pulak tekak...
.... lom minum pagi lagi nie...

Tu la kan... depa pakai suka2 je nak meludah tak tgk kiri kanan.... pernah dulu umie tgh dok makan dgn family kat luar... ada sorang mamat macho pakai ludah2 je kat tepi meja kami... eee patah selera terus...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...