09 November, 2007

CUCU

Hmm...


Malas sungguh nak mai kerja hari ni.
Dok ingat ka hari ni hari ahad .
Yelar , semalam kan cuti.

Kerumah kawan di Pantai Dalam.
Then , ke Giant Kinrara .
Bawak Tok Ayah ..

Ooo lupa nak beritahu ,
Tok Ayah ada kat sini.
Datang bercuti ..
Lepaskan rindu pada cucu cucu kesayangan.

Cucu punyalah rindu kat Tok ayah ..
Sampai Nurin , tido pun atas riba tok ayah ...

Berpusing pusing kat Giant tu pun serangkai jer dengan Tok Ayah.
Tak berpisah langsung.

Sib baik lar malam tidur tu , tidur dengan pB lagi.
Kalau tidur dengan Tok AYah, memang kes berat dah nie.







Malam nak cuti tu ,
sempat pulak pB dok mengadap tibi2.
Citer Tamil.

Wow, memang best giler citer tu.
Sib baik ler , tak tangkap leleh.
Kira kalah ler cerita Shah Rukh Khan.

Sememangnya cerita Tamil ni lagi logic dari cerita Industan.

Lagi pun hero dan heroin dalam cerita ni lawa giler.....

Yang tak syok nyer, habis jer cerita Tamil tu ,
umah pB macam dok dalam zon perang.

Berdentum dentam
bunga api
mercun

Rasa macam nak buat repot kat polis jer.
Tapi , polis boleh buat apa .....

Tak leh wak apa apa pun....


















17 comments:

oren said...

takpalah kalau nak berdentum pun..takde baby kecik kan..kat umah saya nih, keta tekan minyak skit pun saya dah bengang..yalah..kang baby terkejut, nangis, susah woo...

pendita said...

ambo loni duk umah sain kat klang stat ari rabu lagi... tiap2 male derah nok mapuh bunyi bedil.. kaloh ore kito kapung weh...huhuhu... Kak, ambo loni kijo Cheras.. jadi ore klang valley gitu... Hihihi..

pB said...

OREN
Umah kak pB memang tak der budak kecik. Tapi memang Nurin mengamuk malam tu , dia tak dpt nak tido ...


PENDITA
Jauh nyir dok berulae dari klae ko cherah ....

zareda said...

malam khamis tu zar tengok citer hindustan.. hum saath saath hei.. petang semalam layan chandramuthi.. citer hantu.. bes wooo... malam tadi layan hindustan, apa ntah tajuknya, pelakon dia nama rahul, ferhad, steve, anamika.. bes jugak... hindustan moden.. tengok video klip shah rukh khan yang latest.. wow.. body dia berketul macam salman khan.

Mak Su said...

apa tajuk crita tamil tu? siangnyer tu mak su tengok chandramukhi... ulangan je crita tu, tapi tatap beshhh. dusyum dusyum

pB said...

ZAREDA
Chakramuthi tu , cerita ulangan.
Rakjni Khan yang jadik hero ...

pB memang suker tengok citer tamillllll

MAKSU
Tajuk tu Gajini

pendita said...

kito x duk klang, mari jale cuti sini jah.. duk cheras loni...

zino said...

dah layan cerita tamil pulak hehe

blackpurple @ jowopinter said...

Tak pernah lagi singgah Giant Kinrara tu. selalu lalu depan jer...

Saya kalau cerita Hindi boleh layan lagi, kalau Tamil mintak maaflah... :D

abanglong said...

comey la anok dara demo!hehehe

kasutVincci said...

cerita fasal mercun, alhamdulillah baby dina nyenyak jer tido walo pun mercun berdentam dentum sampai jam 4 pagi. Maklum ler org lahir musim nak raya. Kalo tak mmg sakit jiwa ler.
Hmm.. siannya ayah tok dan cucu. Saling merindu!

ADIEJIN said...

Lain kali kalu munyi mercun, tubik rumoh, tempik kuat kuat... macam orang giler..sure semua orang panic.. serious

pB said...

PENDITA
Bilo nok update blog???

pB said...

BRO Z
Hi hi ...
pB semua cerita pB layan

BP
Cuba cubalah luangkan masa tengok cerita tamil.
Seronok ...
Dan lagi sedih ...

pB said...

ABANGLONG
Anok anok daro chomel , sebab mama pun chomel ..

hi hi hi

KV
Tu lar ..
Kalu kelih , ste'pek .
Sib baik malae g ata Tok Ayoh naik bah, tok ngikut kelik ..

Tapi Nuying dok sebut sebut nok kelik kapunggg....

ABE D JIN
Kalu sekatat panik , tak po.
Namo khe , nyor buak tubek parae, baghu jhe'lu da lari ..

minnie said...

Salam Kak Pb...
Sukanya tengok Nurin.... Comela...

zwitterion said...

khamis lps ada citer Rajinikanth berlakon..best..:)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...