06 November, 2007

KERENAH ANAK2

Baru jam 12 tengahari , tapi perut dah mintak diisi isi.
Padahal pagi tadi, dah pun makan capati sekeping dan secawan teh tarik.
Hmmm....
Ini makan untuk hidup ke atau hidup untuk makan..??
Konfius konfius .......

aBear dah dua hari di Kuantan.
Katanya Khamis petang baru pulang.
Jumaat , bercuti.
Dia jer lar yang bercuti, pB masih kena bekerja.

Nurin dah nampak tanda tanda sukakan 'baby'.
Tiap kali , ke rumah yang ada 'baby' dialah yang paling gembira.
Di'pear teck pear teck' pipi si kecik .
Berani pulak tu , disuruh suruh letakkan si baby tu atas peha nyer

Alahai ....
Si Nurin Sayang ....
Mama rasanya macam belum sedia lagi ler ...

Apa yang mama tunggu ...??
Entah ler ...

Mungkin mama tak mahu tidur mama diganggu dengan tangisan anak kecil.


Hmm, entah ler .....

Itu cerita Nurin.

Ini pula cerita si kakak kakak ...

Bermula dari malam semalam, ketiga tiga anak dara pB tu pB hantar mengaji di Masjid As Salam P.Perdana.

Diajar oleh Imam 3 masjid.
Muda sangat orangnya.
Manis sungguh air mukanya.
Idris nama diberi.

Tiap tiap malam , ada kelas.
Kelas dibahagi kepada tiga.
Yang dah khatam.
Yang masih dalam pembacaan.
Dan yang baru nak mula Qira ati.

Bayaranya pula , murah lar benar.
Hanya duo puluh ringgit , satu kepala.
Tiga kepala, maka jadinya enam puluh rial.

Nampaknya , Tok Ma lah yang paling gembira.
Sebab , tiap tiap malam akan berjemaah di masjid.

Dan pB , secara otomatik , jadi pemandunyer ....
Bila dah jadi pemandu , pB pun insyaallah , secara otomatik juga akan jadi jemaah nyer.



Hi hi hi ....




Ini makan tengahari pB.
Nasi separuh, asam pedas ikan tenggiri, sayur tauge.
Semuanya empat rial ...
Hu hu hu ...

29 comments:

~adeQ~ said...

separuh ke nasi tu kak? macam penuh jek...hehehe....saja jek nak usik...hehehe...tanda-tanda awal tu kak...tapi takpe, kan muda lagi...boleh lagi 2 ,3 org tau....mari le berjemaah...

Azhar Ahmad said...

Sedapnya kak pB. Yum yum....

Maaf ka ya, dah lama tak sampai sini. Hummm sejak akak pindah umah baru, saya lost contact plak... Huhuhuhu

pB said...

****

ADEQ
Kdg kdg fikir , mahu.
Kdg kdg fikir, tak mahu ....

AZHAR
Kak pB baru balik dari blog Azhar.
Kenapa sampai pengsan pengsan ni.
Lainkali kalau ke hospital, jangan lupa sarapa dahulu walaupun dengan segelas susu ....

Insyaallah, Azhar tidak akan apa apa....

kakLuna said...

mcm tu, kene jaga kesihatan betul2..boleh dpt baby lagi :)

pB said...

LUNA
Keh keh keh ..

Luna buat lawak petang nie ...

baby ...??

Hmmm .....

ADIEJIN said...

Dik weii... bilo nok beli buku nih ? Lamo doh dok kempen nih.

Mama Risyiariana said...

puuuuuuuuhhhhh...ngandunglah kak pb!!!hahahaha

Pa'chik said...

aloh la... pat riya... kekekek... nasik kukuh lauk aye kerak pak pun baru 3.50 sini... kekekek....

keda 786 tu, raso tokei dok tukar lagi... tok tau la lamo tok gi, tapi gak, raso sedak lagi.. keda sebeloh dio tuh...

ummibatrisya said...

salam,

jom kak pb join the club. batrisya kata kat ummi dia nak adik 2 atau 3 org. jenuh ummi. :)

cikdinz said...

bleh makan separuh nasik tuh, taspi sehari kena makan 6 kali lah...hua..huaa.huaa...

pB said...

ABE DJIN
Hi hi ...
Bui lar dis ka un ...

Kalu cfm ngandong, pB beli

MAMA
Amboi amboi , bila masa pulak jadi tok bomoh nie????

pB said...

PO'CHIK
Mano buleh kiro re'ge deknung dengae sini..

Mano aciiiiii

UMMI
Salam

2
3

Jenuh ler ummi lepas nie

CIK DINZ
Kalau enam kali itu , dah jadi 3 kali nasik penuh ...

Sakan jugak selera cik dinz nie yer

13may said...

sedap ker nasik tuh???
hahha

pB said...

13 MAY
Salam

Kureng menepati selera pB.
Lauknyer sedikit tawar.
Lupa pulak nak ambil sambal belacan...

Alex Lacey said...

hehehehe...Nurin hint hint doh tu...ssie la ko dio...kakakaka....

pB said...

KAK WEAR
You will d first person to know..

Don worry ....

Mak Su said...

oops!! ada plan ker pb?

minnie said...

salam kak pb...

wah! wah! nurin.. kemain lagi dia.... kebetulan plak time abg djin dan keluar buku 44 hari tu kan.... hehehhe
macam sedap la nasi kak pb tu... oth tidak... saya dah lapar.....kak pb... help!!!

ays_as said...

kak pb... asam pedas tenggiri mmg buat saya kecur air liur..tapi manalah nk cari ikan tenggiri plak kat sini.. hehehe..
nurin nk adik dh ke.. hehehhe...apa lagi kaklady... kebetulan sungguh ngan buku 44hari tu!!!!!

zino said...

bila lagi.. jangan tunggu lama lama hehe

Mummy Rizq said...

baru malam tadi masak asam pedas.. tapi asam pedas ikan merah.. then goreng kacang panjang. itu saja yang sempat & senang...

zareda said...

PB
Kalaulah masjid PP tu dekat, nak aje hantar anak dara zar tu.. cuti sekolah ni tek de plan lagi untuk dia, memang nak suruh dia belajar mengaji

KAMATO said...

Kebetulan masih muda...jangan tunggu lagi

beebee said...

Plan 4 a new baby, wish u luck n b in good health n may happiness b with u always...-BB-

pB said...

MAK SU
Kadang kadang teringin
Kadang kadang tak ingin

MINNIE
Nak mintak tolong kak pB ...
Meh ler pejabat kak pB nie...
Akak belanjan Minnie makan nasi campur kat Restoran BOB tu

pB said...

AYS_AS
Macam maner ler pro noun nama adik nie....???

Kak Lady ???
Ini kak pB ler ....

Insyaallah , kalau dah tercatat yang kak pB ni ada anak lebih dari 4 , adalah nanti ....

Tunggu perkembangan terkini dan sensasi dari KAK pB

hi hi hi

BRO Z
Jangan tunggu lama lama , nanti tua susah pulak ..

Kah kah Teringat pulak lagu lama tu ....
jangan tunggu lama lama , nanti dia diambil orang

MR
kat umah , ikan merah kureng mendapat sambutan ....

Rajin tul ler MR ni masak

ZAREDA
Boleh Zar...
Sambil tunggu tu , boleh ler solat solat ....

pB said...

BRO K
"Kebetulan masih muda"...

Power ler ayat tu .....

Insyaallah

BB
Thx

OndeOnde said...

ado ofismate kak OO ni sebayo Da la, brapo lamo doh tera, anok second tu 6 tahun doh jadi dio nok anok no3 tapi tak dok rezki lagi...nok oyak etek, jange tunggu lamo2 hehehehe...

pB said...

KAK OO
Kito samo samo saing , nok ...??

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...