10 March, 2008

DOA











Alhamdulillah , syukur sangat sangat
Tanah Che Siti Wan Kembang masih lagi disinari cahaya Bulan.
Moga para pemimpin yang dipilih akan menjalankan tanggungjawab kerana Allah.
Menolong setiap rakyat tak kira kasta mahupun bangsa dan agama.
Jangan ada yang buta hati bila melihat projek yang berlambak lambak dan duit yang bertimbun timbun .....
Hari ni , lambat update.
Bukan celebrating , tapi ada hal sikit kat umah tu.
Tok Ma yang pulang ke KB , masih belum pulang lagi.
Pagi ni baru bertolak dari KB.
Nurin sejak semalam , demam.
Pagi ni , ingat nak cuti aja , nak jaga Nurin di rumah.
Tapi , anak anak dah over excited nak g umah adik pB.
Dah janji .
Yang sebelah sana pun , asyok dok tanya bila nak sampai.
Last last cancel cuti.
Bawak Nurin keklinik.
(melilau cari klinik area Puchong Utama tu).
Dua klinik pertama yang pB masuk , bukan panel .
Nasib baik , klinik ketiga tu , panel kalau tidak
terpaksa pB ke Putra Perdana.
Meraung raung bila tengok doktor.
Padahal doktor punyalah baik ...
Lemah lembut lagi tu...
Tapi jenis fobia dengan doktor, ni , susah.
Tak makan saman.
Lepas hantar budak budak tu , baru pB dtg pejabat....

24 comments:

happyirfa said...

salam kakpb..
naik bulu roma tgk ramai2 solat..
harap nurin cepat baik

Ordinary Superhero said...

Takbirrrrr.
Perancangan Tuhan Maha Hebat.

Neeza Shahril said...

menitis air mata neeza tengok gambar2 yang kak pb post ni. Mungkin sebab orang orang yang berdoa especially budak budak skoloh tu sangat suci hati mereka. Takde dosa kan... jadi, sampai tersentuh ke jiwa... Alhamdulillah, Allah telah makbulkan doa orang orang yang dizalimi...

cakap pasal anak takut doctor kan.. anok neeza Coan tu, memae takut sangat ko doctor. Doctor baru pegae injection, dia doh jjeghik semaunyo.. ubat tok soh cerito la.. memae dio lah paling susoh telae ubat.. hehehee..

kasutVincci said...

kak, terkilan sbb tatau ada majlis bermunajat kt stadium. Baca dlm malaysia today baru tau. Hmm..
(sebok ngan anak2 kan ~ alasan;) )

choc_kiss said...

My goodness~
Saya tak pernah tahu pun sampai diadakan soLat beramai-ramai di stadium. Mendapat sambutan pula tu.
moga-moga dapat berkat dari situ.

:)

*Allah Maha Adil*

Anonymous said...

Alhamdulillah...akhirnya Tuhan berikan kemenangan berkat solat hajat dan munajat kami rakyat kelantan mlm tu...best tau k.pb solat mlm tu...spt di masjidilharam aje suasananya...3 org imam...semuanya menitiskan airmata ketika berdoa...menunjukkan Dia lah Penolong yg maha hebat.

Bie.

Alex Lacey said...

ish...tiap kali tengok gambar2 ni musti k.we tubek air mato...sebok tok tau bakpo...terharu kot....kalu orae tok ssero ggapo sekaro tengok gamba ni tok tau la...
alhamdulillah sangat-sangat....raso rugi pulok tok register ngundi di Kelatae hehehehe

Kak Lady said...

PB...melihat gambar2 diblog PB ni...terasa meremang bulu roma ...dan bergenang airmata...airmata gembira kerana memang dah duga...cahaya bulan akan tetap menyinar dibumi cik siti wan kembang itu...

pjoe said...

Takbir!
Allahhuakbar!

Allah Maha Besar

Mak Su said...

oh....ada majlis munajat?

Am said...

Bila berdoa dengan penuh keiklasan hasilnya dapat kita lihat sekarang.

Semuga anak PB cepat sembuh

ADIEJIN said...

ambo tok sedih pun...to raso apa apa pun..tok meremang bulu roma pun..tak sebak pun..





huuuu...tubek air mato jah hudoh hudoh...huuu... ( jange royat kok rae deh, malu kakloh )

zino said...

tahniah kepada yg menang.. teruskan perjuangan..

Mak Teh said...

Salam pB, ni baru Mak teh terjumpa blog pb selama ni tak tau cari tadi saja picit nak tengok blog pult panggae, hehe rupanya pB (apa makna pB tak tau )

Alhamdulillah ! Negeri anda masih becahaya, kalau tidak gelap gulita. Sebelum itu mak teh ada di Klate gerun gak dengar cerita Tsunami Biru nak melanda lalu mak teh seru sahabat handai tolong selamatkan Negara.....!

mama ranggie said...

biar x membangun asal tanah x tergadai kan!

al hamdulilah....

ni x,abis tanah org melayu digadai..

tkut nanti lelama,merempat kat negara sendiri kan kak!

kalo x perbaiki diri,5 thn lg bulan atau mata sebelah akan sapu bersih!

Pa'chik said...

piBI, meme kalu tengok munajat tu... ngalir air mato sungguh..
tapi ado jugok hok wak ngaying... siak kutuk klate miskin lagi..

acu pibi gi jale sini

Pa'chik said...

kalu sapo nok tengok bidio sekitar munajat tuh.. SINI!!

achik said...

sayu sungguh tgk gambar2 tu.. alangkah bagusnya kalau kat negeri2 lain pun camtu.. xde la asyik ngna hiburan je..

mmm.. bila la kat selangor ni nak camtu???

wan said...

insyaallah negeri2 bwh pemerintahan BA buleh buat gitu kot.. :)

sayu je hati.. tengok gambar tu.. berpuluh kali tengok pun masih sayu lagi..

pB said...

WAN
Kita doa doa agar keputusan yang kita ambik ini tidak makan diri sendiri ...

Insyaallah

ACHIK
Insyaallah
Kena mula sikit sikit
Tak buleh terus tukar secara mendadak
Terkejut susah !!!

PO'CHIK
Bia la orghe nok kato gapo rima

asal kito ado tanoh air

tok merempat di negeri sendiri

MAMA RANGGIE
Yang kalah , muhasabah diri.

Yang menang , jangan pula lupa diri

MAK TEH
Salam Mak Teh

Lama pB tunggu Mak Teh kat umah sayer nie.
Alhamdulillah , sampai jugak Mak Teh.

pB said...

BRO ZINO
Bila dah menang tu , dah terpilih , pandai pandai ker buat kerja

ABE DJIN
Shhhh...

kito tahu pok pok kito sudoh lar

AM
Betul kata Am tu ...

pB said...

MAK SU
A ah Mak SU
Ader

PJoE
TAkbirr !!!!

KAK LADY
Orang Kelantan masih mahu lagi kepada TGNA.

KAK WEAR
Insyaallah , pB akae kelik ngundi 4 tahun lagi

BIE
Baguh la BIE nie

CHOC KISS
Allah Maha Penyayang

KV
Tak po
Lain kali , kito g

NEEZA
Semangat betul orghe Klate
Sebab tu kito ni laing dari yang laing

Gede'bear pun nyor jugok

O.S.H
Allah Maha Kaya

IRFA
Kelik smalae tu , napok OK doh sikit

Mak Teh said...

Alhamdulillah mak teh dah sampai rumah pB. Mak teh tak tau pB dok kat puchong bila mak teh pergi klate dok tengok juga kut kut terjumpa pB kat pasar khadijah. Hehehe.

Azhar Ahmad said...

Sebak hati saya bilamana, saya belum pernah berpeluang solat sebegini..... Hummm....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...