03 April, 2008

322

Assalamualaikum ........



Alhamdulillah , hari ini dah TERpaksa datang kerja.
Sebab mC haMMer dah habis .
Nasib baik ler , doket tak banyak.
So , boleh ler relaks relaks.
Tapi tak leh tenung screen lama lama , kepala jadi TING TONG .



Gambar kat bawah ni pB terima dari sorang member yang kerja same kompeni.
Mana dia dapat , tu , tak tahu ler kan.
Tapi , mengerunkan .......

(Gambar diambil pada pukul 2.02, 1 april 2008. pandangan dari aras 52, menara 1, menara berkembar PETRONAS)


No wonder lah bila aBear sampai umah petang semalam
dia beritahu yang hujan pelik semalam.
Dengan petir nya , dengan halilintar nyer .....
Depan IOI pun banjir.

Masyaallah ....

Minta minta lah kita semua dijauhkan dari malapetaka .....
Tak sanggup rasanya nak hadapi ujian yang pelik pelik nie .....











pB dapat banyak email tentang kita PERLU boikot barangan dari Belanda ...

Hmmmmm ......

Susu si Nurin kat umah tu tinggal belen sikit jer lagi.
Rasanya kalau dia minum tengahari ni lepas balik sekolah , memang CFM akan habis.

Minum pulak susu DUTCH LADY 456 perasa coklat ....
Ini salah satu brand yang kena BOIKOT.

Hmmmmm

Kalau boikot , kang tak pasal pasal Nurin tak leh tido malam ....

Hmmmmm

Kalau Nurin tak leh tidur malam , mamanyer yang susah...

Nampak gaya kena pujuk dia minum MILO jer lah .......

21 comments:

indera kencana said...

Memang menggerunkan gambar tu. Macam dalam filem The Judgement Day je.. (ader ke dlm filem tu?? pepandai jek.. hehehehehe).

Memang semalam KL hujan. Tapi di Sri Hartamas takde sampai dilanda ribut petir bagai. Tapi gelapnya.. Masya-Allah. Pukul 6 dah macam pukul 8 malam...

Adil pun minum susu Dutch Lady 123 perisa Madu + Milo 3 skoop. Kalau lain sket rasanya, mula dia nak mengamuk. Mogok tak nak menyusu. Hai.. susah gak hati fikir susu mana yang paling seswai nak ganti susu Dutch Lady tu...

NBK466 said...

Nice pic....walaupun agak serem sikit..

zareda said...

PB
kita letak gambar yang sama ler kat blog.. heheh
Tapi semalam memang zar sendiri lalui ler.. kol 5.30 petang tu cam kol 9 malam.. gelap segelapnya. petir berdentum dentum on the way balik tu, nasib baik drive kereta, kalau naik motor memang berhenti punya..

Pa'chik said...

fuh... takuk kakloh tengok ko gambar tu.. oghe tok sero ngis'sah takot ko tuhe lagi tok tau la... huhuhu...

dachleidi ado wak ikle kutuk fhile fitna tu raso kmaring... takut jugok dio... heheh...

Anonymous said...

Seram tengok gambar2 hok saing pB amik, tok tahu pon di KL lagu tu, PJ ni hujan lebat gitu jer.

Baru perasae anok cm pon minum DL 456 coklat... kalu tukar jenuh jugok sbb doh sebati ... lagu mano kalu kita TERpaksa beli sbb anok...

MAMAMIA said...

Memang gerun tengok gambar tu.

tengahari tadi pun, kat tempat akak, luar nampak cerah, tiba2 bunyi guruh kuat sangat, sampai terkejut akak.

Anak2 akak pun minum DL strawberry & plain utk makan dgn cereal. Camana ni???

Mak Su said...

macamana nak buat kalau itu minuman dia, bebudak mana paham

zino said...

boikot jangan tak boikot.. mereka bagitu melampau menghina islam.. majallah di german pun dah terikut ..

kalau seluruh umat islam bersatu.. ekonomi mereka boleh tergugat..

pB said...

BRO Z
Yang nak boikit tu berapa kerat jer.
Yang buat tak tahu lagi ramai.
Tadi lalu depan Stesen Minyak SHELL , penuh dengan orang kita jer ....

pB said...

MAK SU
Tu yang jadi payah tu

pB said...

MAMAMIA
Kat shah alam , gelap jer.
Tak hujan ....

Nampak nya akak pun kena cari penganti untuk DL ...

pB said...

CHE MA
pB carik gati doh ..
Kebetulae , MILO ao produk baru.
MILO 456 .....
Tapi mahal sikit.
Tie'kah 4 rial ....

pB said...

PO'CHIK
Iklan kutuk FITNA???
Bilo tu ????
Maing mano ???

pB said...

ZAREDA
Hi hi , n3 kita sama lah ....

aBear kata kalau nak hujan , naik motor. Sebab nak elak jem....
Alahai iiiii

pB said...

NBK
Memang menakutkan

INDERA
Semalam ,balik pejabat terus ke pasar mini. Pening jugak ler dok mikir nak beli yang mana satu .

Nasib baik , MILO ada produk baru MILO 456. Mungkin Indera boleh cuba produk ni. Sedap pun sedap ....

HAPPYIRFA said...

salam kakpb..
anak2 fa pun minum susu Dutch Lady 123 perisa Madu tu..napok gaya kena tukar brand lain.bagi susu cair buleh ker?

pB said...

IRFA
Tak dok masaloh , kalau anok2 tu nok minum.

pB said...

IRFA
Tak dok masaloh , kalau anok2 tu nok minum.

Alex Lacey said...

k.we buleh jugok email tuh...tok tau pulok sapa gitumo sekali sbb kat bukit jalil ni dok la gelap sangak....

anok2 k.we pung minum susu dutch lady, 2 jenih lagi hok 123 nga 456 duo2 perisa madu....hmmmm....lagu mano tuh...peh tu marjerin planta tu ado sikit lagi dalae peti...lepah ni gi cari marjerin lain la pulok...selebihnya raso supo tak dok doh...

pB said...

KAK WEAR
Dulu , bui minum Nestle perasa Madu. Pah tu , dio dok mitok capur MILO. Last last beli , Dutch Ladi perasa KOKO.

Planta ...

Ayoooo . dhumoh pun ado lagi tu

Neeza Shahril said...

Takutnyo kelih gambar tu... neeza dok ingak asap tebba takdi..ghuponya awae hitae..

susoh jugok bilo anok minung susu hok keno boikot ni. tok tau nok ghoyak la kak pb...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...