15 April, 2008

329



Jam 10 pagi , pB sms pada kedua dua tetamu terhormat.


'Jadi tak nie'


'Jadi 1030 kan. Akak on d way dah. On d way 2 d car. He he he'
(sempat lagi akak sowang ni buat lawak)


'Jadi lah. Apa pulak tak jadi'


Makanya , pB pun tungguler.
Sebab salah sorang akak ni , dia tak pasti lokasi Kopitiam yang dijadikan tempat date.

Tepat jam 1030 am , pB dapat call from akak nie.

'Akak dah sampai, depan pejabat pB'


He he

Tak pasal pasal , akak sowang ni kena ambik pB.


Berangkatlah kami berdua ke Seksyen 18.

Sesampai di sana, rupa rupanya akak yang sowang lagi ni tak sampai lagi.
Masih tercari cari jugak lokasi perjumpaan.

Bila diberitahu Ole Ole , baru kenal.


Makanya ...


Berlangsung ler pertemuan antara dua blogger yang femes amus ni.

Actually , pB memang dah jumpa mereka berdua ni.
Tapi tak pernah serentak.
Inilah pertama kali kami bertiga berjumpa dan berdating dating.

Oooo lupa nak habaq ...

2 blogger yang femes amus ni ialah

Kak Lady n Kak Azzah8.


Rancak sungguh kami bertiga berbual.
banyak topik yang keluar.
Dan yang paling penting , kita orang banyak tersenyum dan ketawa.

Tahu lah , kak lady nie.

Banyak sungguh ceritanya.
Dan banyak yang lucu.....

Sama jugak dengan kak azzah.

pB control ayu , konon....

Hi hi hi











Inilah keistimewaanya bila berblog.
Ramai kawan , ramai kakak.

Yang syok , diakhir pertemuan, pB dapat hadiah.
Malu lak sebab pB tak bawak apa apa pun untuk akak berdua nie.

Kak Lady sempat berbiznez lagi tu.
Selamat dua gelang kristal kami berdua borong.

Balik dari pejabat, sonok jer pB tayang tayang gelang kristal yang pB beli.
Tak sangka , kawan pejabat berkenan dan nak tengok.


Terus pB call Kak Lady , minta dia U turn .
Tak sangkalak , kak lady punya pusing sampai ke seksyen 15.
Sib baik tak sesat akak ni sorang.

Kenal ler Kak Lady dengan pejabat pB.
Kenal dengan member pB kat pejabat nie.

RIuh sekejab mempromosikan gelang kristal.
Memang cantik dan bermutu.
Rugi kalau tak beli.

Alhamdulillah reseki kak lady murah kat pejabat pB nie.
Laku dua lagi gelang kristal.

Nampak gaya , nak kena minta komisen dari kak lady nie.

So , itulah ceritanyer.
Dan inilah entry untuk hari ini.

Insyaallah , ada jodoh , kami bertiga akan dating lagi.
SO , mana mana blogger yang tinggal di Shah Alam atau kerja di Shah Alam nak join ,
boleh ler infd pada pB .

Nanti kita cari masa yang sesuai untuk lepak lepak ....




cantik kan .......







22 comments:

oren said...

hohoho...

err..awat muka kak lady nampak cam lain? jumpa 2 tahun lepas mcm lain..pakai botox ka??

hahahahahaha....

Neeza Shahril said...

Syoknya dating.. bilo turn kito pulok kak pb? hehehhh..
comeynyo jae tu.. kak pb, email address kak pb lagu mano?

Kak Lady said...

Pb...kalau jumpa dgn akak memang riuh kot...hahahah...terima kasih...sempat lagi berbisnis ye...alhamdulillah...rezeki...nanti boleh bagi lebih diskaun kat PB...

Terima kasih kerana ajak akak makan2...sedap...

Azzah pun best...sama2 banyak cerita...kalau bagi kita 2 jam pun rasanya banyak lagi cerita yang nak dibualkan ye...

Oren...maner ade botox...tu botox buatan PB kot...hehehhe...dah tembam lah oren tu yang naik semua tu...

sya said...

Ingat nak mengulau... he he he tak dapat le

kakLuna said...

aaaaa..dh agak dh..mesti salah sorg nye kak lady atau kak sya :)

KV said...

mmg dah agak mesti salah sorang tu kak lady! Hehe

Aku Bukan Bidadari said...

Bday tiara 26/9 - sajer jer nk kasi tau lalalalala

HAPPYIRFA said...

SALAM KAKPB...
eeeeeeeeeeeeeeee jeles.nak gelang jugak

umeboshi said...

lawo nye gelang tu ek. k.lady buat sendiri ke,k.pb? syok la k.pb... p minum2, borak2 kat kopitiam tu. eheh

nurazzah8 said...

haaa...kak lady, kan azzah dah kata...(bukan azzah sorang aje tau...) mmg kak lady nampak cun awet muda tak sepadan dgn umurnya...cam lebih muda dari azzah jek ;-))
azzah rasakan tulah rahsia kak lady, hati senang, gumbira selalu, takde pikir hal pejabat, masalah negara... hanya pikir hal anak2 rumahtangga dan suami... seronok nya dpt jadi mcm kak lady... kalau azzah boleh berhenti kerja skrg juga azzah dah berhenti...;-))

nurazzah8 said...

pb, thanks belanja akak-akak ni makan... Alhamdulillah full stomach...hehehe...

hurm bulan depan nak order gelang macam pb pulak...terbayang-bayang dimata...

Anyway...seronok jumpa pb dan kak lady... kak lady pulak...peramah betul, senyum sokmo... nampak happy saja..persahabatan yg terjadi di alam maya direalisasikan di alam nyata...siapa lagi lah bloggers yang nak jumpa ek...???

KAMATO said...

Semoga persahabatan itu terus kekal

Pa'chik said...

ada oghe.. baru nok gi mandi kiro ondewei doh.. heheh...

umie@kakyong said...

pb,
awat nya tak ajak umie sama..??? kalau tak boleh tolong orong gelang kristal.... untuk kak lady, meh la dtg RTM boleh jual masa hari puspanita, boleh sewa gerai... umei tolong promote,,,,

*Jemput Lady ke blog umie sat.... dtg,,, jgn tak dtg tau...

umie@kakyong said...

alamak.. silap room pulak... amponkan umie pb...

Alex Lacey said...

best!best! utk dua2nya...jumpa kakak2 itu dan gelang kristal itu juga...hehehehe

Mak Su said...

suatu pertemuan

achik said...

bestnya berdeting2.. :)

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

x jeles pon...:(

ala...jelesnya tgk pb jumpa kak lady tu...n kak azzah...

bile ler mama dpt jpe dorang ek?

ish tp bilo mama dpt jpe pb lak ye?

arsaili said...

salam kak PB, bila nak jumpa saya lak..ahaks

wan said...

adoi hai kak PiBi.. jeles tul tak dapat nak join.

satu hari nanti, mesti jumpa juga.. insyaallah :)

-akuni- said...

Ooo... merendek kat Ole ya... ha, report kat boss....

Tapi rasanya tahu kenapa PB tak ajak Akuni sama...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...