09 May, 2008

343

Salam semua ....


Mula mula nak mintak maaf pada yang masuk blog pB semalam ,
tapi TIDAK boleh tengok video kartun yang pB lekatkan .......

Rasanya sebelum pB log Off tu , cantik jer video tu.
Tapi , tak tahu kenapa tiba tiba video clip tu 'malu' nak tonjolkan diri ....


Dalam n3 lepas , pB ada habaq / bagitahu / royak yang pB ke pejabat lewat.
Dalam jam 11 baru sampai , isi borang masuk lewat ke pejabat.
Bila boss tanya , pB 'tipu sunat' yang ada masalah di rumah.

Padahal yang sebenarnya ialah ............

pagi pagi buta tu pB dah melawat IOI MaLL ...

Ada jualan murah untuk J Card Holder.
Tak pernah pernah pB buat hal macam nie.
Tapi macam seronok pula bila dengar cerita ada member laki bini
sanggup ambil cuti semata mata nak shopping kat Jaya Jusco Tmn Maluri
bila kat sana ada sales J Card ....


Shopping time start jam 8 pagi hingga 11 malam.





Ini lah keadaan nya masa pB sampai kat situ.
Baru jam 740 PAGI .....
Pintu kedai pun tak bukak lagi ...
Tapi , yang datang tunggu pintu tu punyalah ramai.


Majoriti ialah kaum Cina.
Melayu pun ada termasuk pB dan aBear lah kan.
Sib baik kami berdua naik motor jer .
Sebab mmg dah tahu mesti parking problem.


Ramai juga ibu ibu yang datang bersama sama dengan anak kecil.
Kesiannnnn ....
Ada satu girl ni sampai tertidor dalam troli.
Ini mesti kes , kena bangun awal ....


Kebanyakkan barang dijual dengan potongan 70%.
Yang mana barangan best buy pun masih lagi dapat potongon.

Ramai yang menggerumi area pakaian kanak kanak , wanita dan juga pakaian lelaki.
Tempat kasut pun penuh .....
Macam semut 'urung' gula nampaknya

Boleh di puji pengurusan JJ nie.
Sebab , mereka menyediakan kaunter bayaran dengan BANYAKnya.
Tak ada masalah perlu beratur lama .....
Merata rata ada kaunter tunai dan kad kredit.

Banyak ker yang pB shopping....??

Mula mula masuk tu , memang tak tahu nak tuju arah mana.
Sebabnya dalam otak ni cuma nak servey oven.
Mana tahu kot kot ada potongan 50% , boleh sambar satu .
Tapi , semua barangan elektrik hanya diberi potongan 5% sahaja.

Lepas ronda kawasan electrical , baru ler panjang langkah tu.

pB beli kain tuala yang besau n lebar dua helai.
Harga asal rm56.90 , bila diskaun harga jadi rm17.90

Satu helai tu present pada Tok Ma.

N sempena Hari Ibu , pB present Tok Ma cadar.

Untuk anak anak dara tu , pB belikan seluar jean.
Itu pun dapat rega dalam tiga puluh ringgit.
Harga asal rasanya rm 99.90
Baju t shirt tiga empat helai untuk si Nurin dan si Kak Lang.
(itu semua untuk raya puasa , insyaallah)

Semasa kat depan pintu (sebelum jam 8 pagi) , dah infd
aBear siap siap , satu jam jer kita kat dalam sebab pB kena
masuk pejabat sebelum jam 10 pagi.

Tapi , bila dah ada dalam tu , memang tak cukup masa.
Terbabas sampai jam 1030 pagi ....


Nasib baik , barang yang dibeli tu banyak mana,
so boleh lagi ler balik membonceng.
Kalau banyak , dah mesti aBear kena balik ambil kereta.

Bila keluar dari IOI tu , jalan dah JEM teruk.
Berbaris baris kereta dok beratur nak masuk IOI Mall.

Balik dari kerja petang , check check barang di beli , baru perasan
tak ada pun barang untuk pB ...

Kasut tak de.
Purse pun tak de.
Beg tangan lagi ler tak ada .....

Hu hu hu

Untuk aBear ada.
Untuk anak anak pun ada.
Untuk anak sedara pun ada.
Untuk tok ma pun ada ...

Tapi untuk pB , hampeh .....

Cam ner tu ..... ??????
(rasa macam nak g semula jer malam tu)
(tapi , aBear tak serender sebab dia bagitahu masa dia balik petang tu ,
jalan dah tersumbat sumbat)


Hu hu hu ...
Nak nyesal pun dah tak guna , kan ...

Untuk semua blogger yang bergelar
IBU , MAMA , MOMMY , CHE' ,
UMMI , MOK dan sewaktu dengannya


pB ucapkan

SELAMAT HARI IBU




petang ni , Nurin dan Tok Ma nak ke Johor.
Ada majlis meminang .......

31 comments:

Syam said...

waahhh...sopping sakan. sanggup korbankan waktu keje semata2 nk g sopping tu. memang mempunyai semangat yg amat kuat. kagum kagum kagum :O

adiejin said...

uishh..wa tak sanggup woh...biar ler murah 70% ker apa ker.. tak sanggup mau ramai ramai cam tuh..

umeboshi said...

lama rasa nye tak sempat nak jenguk umah k.pb ni. woh..p memeriahkan JJ card day ek! sekali sekala macam tu, best jugak rasa nye. kekek.. tapi, letih le nak mengharungi kesesakan org ramai tuh. kwn ume, ada yg sanggup amik coti utk bershopping semlm kat IOI mall tu!!

Mummy Rizq said...

wei.. ko keje mana leh masuk opis lepas kul 10:30 nie?? ni ambo jeless.. dah lah gi soping plak tu!

Kak Lady said...

Huhuhu...bab paling sedih tu bila barang sendiri takde...adoiii....rugi tau pb...dah lah bersesak2 pagi tu...bangun pepagi...tapi barang kita plak takde...

yusztiey said...

salam...
selamat hari ibu jugak utk kak pb..
huhuuuu..sedihnya dgr kak pb kater cam tu..tak po la pahni ader sale lagi...ore lain jgn dah beli brg..beli ko kak pb jo..kasut,henbeg,begduit semua la..bulan depe ado plok sale kat tpt lain plok...sipe duit tu dr loni..heheheee

KV said...

oloh, frust nyo!!!

zino said...

walau apa pun alasan ponteng kerja semata nak soping memang tak patut..tak boleh di terima.. kena bagi surat tunjuk sebba ni.. hehe

arsaili said...

Salam..happy mother's day..May ALLAH bless you always

Mak Teh said...

Salam, lama mak teh tak sampai sini. Nampaknya Pb bershopping sakan. Keluarga sedang membesr ni memanglah perlu banyak shopping. Bila umur macam mak teh ni dah tak perlu shopping selalu. Sekarang Alhamdulillah, anak-anak buat shopping untuk mak teh sekali sekala.

wan said...

waaa sampai gitu sekali penangan jcard sale ek.

saya pernak gi sekali je kak, itupun habis beratus. main sambar je sbb semuanya bawah 10 inggit. sekali bayar cam tak caya lak

hehehehhehe

cikMilah said...

Selamat hari ibu pb. CikMilah pun camtu, kalau shopping denagn hubby /anak sampai umah baru sedar sendiri punya tarakkk! Sebab tu kalau nak beli barang sendiri, cikMIlah ambik cuti pegi shopping sorang-sorang!!! he he he

Purpleheart said...

Isy dasat tu kak pb... besh betul la cara akak.. ada hal kat rumah yek..

indera kencana said...

Nasib baik tak beli meja makan. Kalu tak, macam mana la agaknya nak bawak meja makan naik atas motor..? Haru...

Alex Lacey said...

hoh....tertinggal barae utk pb pulok...ingak ko buleh la kasut ko sepasae pulok huhuhu

muadzlife said...

sonoknya pb....eee saya suka p jusco and sogo tym dia sale..mmg murah..tp yg last week x p pun..:(..

zareda said...

wahhh semangat kental sungguh pi sopping.. sampai terpaksa tipu sunat... tabik tabik..

semalam kak zar pergi scholl warehaus sale kat subang jaya.. perghhh.. rambang mata dan dapatlah 3 pasang.. satu untuk kak zar, mak sendiri dan mak mertua.. hadiah hari ibu kots...

HAPPYIRFA said...

SALAM......
WAH SAKAN SOPING

Kasawari said...

ramainya orang.. hari tu gi jusco tebrau city.. tapi sehari sebleum jcard day.. ramainya org pun..

selamat hari ibu utk PB..

achik said...

adeh, last2 tak terbeli utk diri sendiri la plak ek.. kena datang balik tu.. hehehe..

selamat hari ibu kak PB.. :)

Aku Bukan Bidadari said...

ala..tak tau pun ada jcard mmber huhuuhuh rugiinyaaa

Mak Su said...

kalu nak supping, mmg sebaik2nyer amik cuti, bolehler round sakan... :)

selamat hari ibu buat pb!!!

-fAiZiQ- said...

Selamat hari Ibu.
Semoga Allah memberi balasan yg terbaik ke atas setiap pengorbanan seorang ibu, amin.

Jie said...

u're the only one
nobody can replace
epi mom's day...

weAr said...

haha..siap ponteng keje kejap sbb nk g shopping..
tp big sale pnya psl..klo sayer pn ponteng gk..hehe...x pon mc trus..

slmt hari ibu kak pb~

NuRuL said...

owh..gini rupenye yer JJ card day..punye lar ramai orang!!!
btw..selamat hari ibu yer kak :)

TokNabe said...

Terlewat tapi masih releven lagi rasanya... Selamat Hari Ibu buat pB.

Meriah sakan gi shoping tu yee..

umie@kakyong said...

SELAMAT HARI IBU BUAT PB....
semoga menjadi seorang ibu yg dedikasi dan banyak2 bersabar dgn kerenah anak mu....

mwahhh.. dri umie.

KAMATO said...

Agak2nya sebelum hari raya depan ada lagi sale kot....

Kaklong Syikin said...

salam,
selamat hari ibu kak.

sian pulak tak de barang utk akak sendiri. tk pe, barang tak dpt, tp pahala dpt..sbb belikan barang utk ahli keluarga tersayang

Kaklong Syikin said...

salam,
selamat hari ibu kak.

sian pulak tak de barang utk akak sendiri. tk pe, barang tak dpt, tp pahala dpt..sbb belikan barang utk ahli keluarga tersayang

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...