12 June, 2008

356

Pagi ni bangun awal.
6 suku tu awal ker ??

Terpisat pisat bangun dalam terpaksa.
Semalam tidur lewat lagi.
(ada gangguan)

aBear tak ada , tidur lewat.
aBear ada , awal pulak mengantuknya.
He he he

Mesin basuh yang mogok tu dah ok dah.
Melayang dua ratus.
Apa kebenda yang digodek oleh Apek Bo Tia tu ,
tak tahu ler pB.
Kata nya kasitor dan motor air yang rosak.
(Dgr cerita , mesin basuh Oren pun dok angkat sepanduk MOGOK sekarang nie).
(Macam berjangkit jangkit pulak).

Disebabkan mesin basuh dah ok ,
maka ,
kegiatan cuci mencuci telah berjalan dengan lancarnya.
Dan bila dah cuci kenalah dijemur kain kain tu.
Tu ler yang menyebabkan pB terpaksa bangun awal.

Keluar kerja jam 740 pagi.

Hari ni terpaksa dikeluarkan Unta dari kandangnya.
Proton mogok.
Mengeluarkan bunyi yang mengasyikkan.
Itu bunyi duit jugak tu.
Hmmm ....

Masa memandu tu , lima enam kali pB tengok jam.
Bukan apa , kalau jam tu silap ke apa.

Jalan lengang.
Masih ramai yang bercuti ker ??

Langsung tak ada sangkut sangkut.
Smooth operator .....

Tak sampai setengah jam , pB dah sampai pejabat.

Heran bin ajaib.

Barangkali , semua penduduk Mesia ni dah beralih dari memandu kereta ke menunggang motosikal.

Mesti mekanik motor tersenyum lebar,
sebab pelanggan makin ramai , setiap hari ......

Tidak pun , barangkali , banyak kereta tersadai
kat kedai pasang tong gas tu.

Zino , Kak Onde Onde , Kak Wear bila nak bertukar ke NGV ???

22 comments:

pakpayne said...

pb.....begitu sekali ka akibat kenaikan harga minyak ....hingga lengang jalan raya!!

malam ni kami di dubai akan bertemu DSAI, MB Sel, dan HUSAM.
best tu.....

abe id

BasH said...

jalan lengang ek...
jalan nak p opis bash lak rasa mcm xda perubahan. td semangat g opis awal...tp sampai opis...waktunya sama juga time bash g lewat..aiya..

KV said...

NGV tu stesen minyok mana jual. Dalae surat koba royat teksi di klate bulih guna ngv. Tp mana demo tu nok beli?
Eh, awal lah tu bangun. Kv 6.45 baru bangun. Ehehe

luna said...

kul 6.15 kira awal la tu..hihi..

pasang NGV kos nya RM3k-8k..kalo kete besar mmg berbaloi ar..

dh tukar ke kak?

Ordinary Superhero said...

Lepas pasang NGV, kena pasang THULE kat atas bumbung kereta pulak sebab dah tak de space nak letak barang!.

Kerajaan tak de nak bagi subsidi ke?

muadzlife said...

pb tak p pasang tong gas ker??

Intan Rosnitta said...

Kelas pb. Bukan calang2 org drive unta pi opis :)

risanur said...

maybe semua org dah naik pengangkutan awam kot...coz tambangnye belum naik lagi...

Zareda said...

lepas ni pasang ngv pulak naik mencanak canak.. demand tinggi

Tok Jin said...

dik..bakpo tok tdo? gangguan gapo?

zino said...

nak tengok keter sape yg pasang dulu NGV tu.. kalau sesuai baru fikirkan..

kalau betul tak jem kira dah bagus la.. aman sikit....

Syam said...

wah...memang ajaib kalau jln di kl lengang. aduhai... rindunya dengan suasana jem di kuala lumpur

kuala lumpur! wait for me. i'll come in August!


-----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com

atehlaila said...

Kita pun pakai UNTA gak..minum banyak kan..so, pas ni rasa2 nak naik motor jer pulak...

Alex Lacey said...

member2 k.we pung kato, kketo tok berapo nok banyok lloni kat jalaerayo...

k.we tok pasae kot ngv tuh sbb naza paka sekali sekalo jah...time nok angkut semmo hok kecik2 tu guno Naza la...

kalu tidok, sama ada guno Sonata atau guno muto jah....abe JD lloni pung banyok guno muto kalu nok jjalae area Bangi nih....

gangguae ggapo tuh? cerito Speed2 pulok ko? hehehehe

OndeOnde said...

kat area rumoh kak OO ni memae napok banyok naza hok ado sticker NGV..keno check tanyo dulu seswai ko tidok, kalu lepah ni kak tok drive gi khijo bekali tok tukar jugok..

oren said...

kak,

mesin basuh saya dah ok...tapi takut kong lagi, sebab selalu jek ada trip...

HAPPYIRFA said...

salam kak..
nak pasang ngv kena ada modal.
pastu dah xde space nak letak beg kalau balik kg..

arsaili said...

salam..tak melotop ker NGV tu kalau over heated..ahaks

-akuni- said...

Gangguan apa lah tu agak nyer.....

Neeza Shahril said...

mesin basuh doh okay, takdok alasae nok hatar dobi la dihh.. hehee..

haaa.. Ja dok wonder jugok ni.. gangguan ggapo tu kak pb?? (alam nyata ko, alam fantasi??)
hehehe...

Mr PenyuBiru said...

semua kete banyak kat stesen² lrt kut,kat stesen komuter,erl..agaknya la.

CikguZue said...

selamat masuk kerja, dan bekerja....heheheh....alhamdulillah sekarang dpt relax skit drpd semua jammed2 tu.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...