26 June, 2008

362

23hb Jun yang lepas , pB n aBear bercuti.
Cuti Ganti sempena Hari Jadi Agung tu.

Kemana kami berdua ??
Jom .....
Kita pakat rasa apa yang pB alami pada hari tu.

Bangun tidur tu , masing masing macam dok was was lagi.
Nak cuti , tapi kemana??
Memang tak ada idea langsung lagi tu.

Tetapi , sebelum merendek tu , pB memang harus ke pejabat dulu.
Hantar fail yang pB bawa pulang.

Dari Puchong ke Shah Alam.
Dari pejabat , singgah di Restoran Gembira.
Sama sama kita makan roti canai dan nescafee O.

Dari Shah Alam , bermotor lah kami ke Bangsar.
Singgah sebentar di PM punya ofis.
Nak daftar untuk class CUTE 2 sabtu ni.
TETAPI , pB OFFLINE .

Dari Bangsar , kami hendak ke Jalan Pekeliling.
aBear nak check sumting like ting ting kat BERNAMA.

Tiba tiba,
Depan Istana Budaya , motor yang kami naiki ,
rasa melelong lelong.
Adoi .....
Tayar pancit sih ....

Tolak lar si motor itu hingga ke hadapan Wisma Celcom.
pB lak , ikut dari belakang .
Jauh giler rasanya ....
Sambil jalan , sambil tangkap gambor.
Sebab nak boh dalam blog.


aBear g repair motor , pB lak jumpa
kawan kat Wisma Celcom tu.
Dah bertahun tak jumpa .....

Selesai sembang , turun , nak ke Kedai Celcom.
Sekali lagi OFFLINE ....
Hmmmm
Apa punya nasib ler ....


Dari Jalan Semarak tu , kami ke Bukit Nanas pula.
aBear ada urusan di salah sebuah kedai menjual
barangan elektronik di sana.
Mencari wrapping tool.
Harga dah naik.
STOK TARAK.
Aiseyyyyyyy .....

Dari situ , kami ke Berjaya Times Square.
You all kena ingat , kami berdua ni naik motor.
Rasanya kalau lah tulang pB ni di'kacing' dengan
kacing butang jenis tekan tu , dah lama
tercabut tulang tulang pB tu.

Tujuan kami ke Berjaya Times Square tu,
ialah nak cari Canon Centre.
aBear nak tengok kamera , konon - konon ler.

Letih ronda.
Macam anak ayam mati mak.
Melilau lilau tanpa arah ..


Last last tanya kat information centre.
Tingkat 7
Tunggu lift.
Lift sampai , aBear masuk.
Tup tup , pintu lift tertutup.
Sib baik tak terkepit si pB nie.

Kah kah
Last last pB tersadai kat luar lift.
aBear dah naik sampai tingkat 7.

Satu hal lar pulak , tunggu aBear turun.
Mujur tak nangis kat situ.

Tak ada nyer pB nangis.
Ketawa bagai nak rak , lagi ada.

Dalam dok meronda tu , pB dok nampak Theme Park.
Ajak aBear naik Roller Coster.
Tak mau tuuuu ....
Frust
Frust


Bukan RESEKI kami lagi.
Hingga ke jam 1 , kami berdua tunggu kedai tu.
Tak BUKAK BUKAK.


Perut lapar.
Taim tak nak makan , jumpa punyalah banyak kedai makan kat situ.
Bila nak makan , satu kedai tak jumpa.

Turun naik tingkat , cari restoran.
Last last jumpa Kenny's Roger.

Dah kenyang , solat.
Dan decide nak keluar ke tempat lain pula.

Timbul pula masalah baru.
Cari tempat parking motor tak jumpa.

Mencari , turun naik tangga pulak lepas tu.
Kaki lenguh tak yah cakap ler.
Engko tengok aku.
Aku tengok engko .....

Sib baik jumpa...
Kalau idak , mahu balik naik teksi pulak.

Keluar Bangunan, tersadai lak depan
Plaza Imbi.
Dok fikir nak g mana .
Nak ke One Utama ke
atau
Nak ke Sunway Piramids.

Last last , kami ke Sunway Pyramids.


Sampai Sunway , aBear sangkut pulak kat
Harvey Norman.
Ushar LCD TV.
Berangan tu , nak sambor satu.
Tapi , berangan ler tu ...

Lepas Harvey Norman ,
kedai kamera Canon pulak.

pB ikut jer.
Malas nak masuk campur bab bab
benda aBear nak beli nie.

Kalau dia rasa budget dia ok ,
go a head .....



Nasib baik ler pB pakai kasut sport hari tu.
Kalau pakai kasut biasa , memang saja
cari nahas ler ......

Balik , sampai rumah.
Nak pengsan rasanya .....

aBear sempat tanya
"Sonok jalan jalan "

ho ho hooooooo

16 comments:

Anonymous said...

Pergi jalan2 guna kereta ke tau motor ke memang seronok tapi kalau berjalan2 guna kaki memang sakit kaki...Waktu berjalan2 tu mungkin tak terasa sangat tapi bila dah sampai rumah baru terasa dia punya kesan sampingan drpd keseronokan itu...ophhs...! betui tak pB? -IP-

Biarlah rahsia said...

hehe..
Abear saje nak suh k.pb rasa susah sama susah dgn dia tu...tu dia bwk k.pb jalan2 dgn moto sakan...

Bie dulu pernah naik moto dgn abe dr Gombak ke UPSI..pastu rs serik sgt...tp heran...mcmn abe boleh ulang alik dr gombak ke UPSI tiap2 hr dgn moto jea...ms tu br laa rs kesiannya abe sanggup ulang alik jauh2 tiap2 hr...

mama ranggie said...

adventures betul hari cuti pb ye?hehehe...satu K.L die round..perghh..kalo mama,mau pengsan ooo...

pB said...

MAMA RANGGIE
Mmg adventures.
Sakit betih pB , tau.

Hari ni baru kurang sakit

Hu hu hu




BIE
Kalau nak gerak kat Kay El ni, memang kena pakai moto.

Tempuh habuk bersama.
Telan habuk bersama gak.

Kalau tak , kita tak tahu kan , susah payah dia





IP
Bila sakit , buleh manja manja

Ngada ngada sikit

zino said...

nak cerita kasut la ni... mak aii jauh nya coner hehe..

macam couple baru kawen la.. ronda2 satu kelompo.. lalu dekat opis zino lagi tu hehe

-akuni- said...

Hmmm... boleh demam tu jalan-jalan sampai macam tu....

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

beh nyer kak PB naik moto nga abe....lomantik gitu......

Neeza Shahril said...

fooh!! adventurous sungguh kak pb..
tapi best jugok sesekali naik motor round dalae KL dih..
buleh peluk2 gitu.. hehehh...

agok2 tu, berapa kg kughae hari tuh?? hehehe..

Purpleheart said...

Ya Allah penatnye kak.. tapi seronok baca kisah akak seharian..

jamri said...

masa bercinta jalan berbatu2 pun tak pe yek hehehe...

Naik motor sama2 okey le tu, lagi pun dua-dua slim. Senang mencelah tu.

Zabs said...

Salam pB,
Kata2 ini mungkin ada kaitan dengan perjalanan anda pada hari itu,
"If you fail to plan, then you are planning to fail".
Walau pun nak buat benda kecik je, tak gitu.

pB said...

ABE ZABS
Salam


Adussss ...
sakitnya .....




JAMRI
Kembang semangkuk bila ada orang puji kita slim...

He he he




HATI PUTIH STAR
Memang letih.
Nak tercabut tulang kering rasanya.

Tapi , seronokkkkk

pB said...

JA
Bukae stakat peluk ..
Tiup tiup leher lagi tu...

Kak pB raso sekilo turung hari tu




JANNA
Hari hari naik moto sekak minyok naik nieeee

Kak pB pun keno jugok supo Janna , keno tinggal.
Tapi keno tinggal di lifff jah.




AKUNI
Mujur tak demam ....
Tapi kaki ku sakit semua ...

Adoiiiiiiii

pB said...

BRO Z
Memang nampak DBKL jer , ingat Bro Zino ...

Intan Rosnitta said...

Jauh berjalan,
Luas pemandangan...

Mesti haus tapak kasut pb...ronda2 shopping complex :)

umeboshi said...

hamboi kak pb...p dating dgn abear!! syok tak? hehehhe..
ps: penat tu lain cerita eh.. masa berdua, bersama tu yg utama!!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...