03 July, 2008

366

Salam ...


Bila pB naik moto dengan aBear
(mestiler dengan aBear , tak kan dgn pakwe lain kut)
mesti berangan entah kemana mana.

Nak sembang memang tak boleh.
Tak nak terpekik terlolong ....
aBear lak jenis pemalu ..
Suara bunyi dalam tekak jer ....

Sejak dua menjak ni , pB asyik dok berangan
nak pakai wedding gown.
Hu hu hu huuuuuuu




Yelah , dulu masa kawin , budget ciput.
Satu persalinan jer.
Kebaya songket kaler kuning.

Lagi pun , masa pB kawin , mentaliti gaun ni
hanya untuk pengantin Chinesse jer ....



Teringin nak sewa gaun .
aBear pakai tuxedo (che wah)
Mesti hansem giler suami pB nie..
(keh keh keh).

Pas tu ambik gambar berdua.
Tak outdoor pun tak per.
Indoor pun okay jer.




Dah suarakan keinginan ni , pada aBear minggu lepas.
Dia bagi green lite.
Tapi yang tak syok tu , dia suruh pB yang cari mana mana
kedai yang buat perkhidmatan begini .....


Mana nak cari ....????

Idea idea from kengkawan, please .....


*************************************

Berita terkini yang kurang sedap didengar.

Masa dok makan tadi , pB terima call dari member lama.
Terkejut badak bila tengok no hp dia yang appear kat screen Motorola pB tu.
Tak pernah pernah dia call , tau.


Rupa rupanya mak dia (MA) , telah dimasukkan ke Hospital Besar KB.
Disahkan sakit kanser usus.
pB doakan agar MA akan cepat sembuh , diberi kekuatan untuk melawan penyakit ini.
pB minta aBear melawat MA petang ini.
Moga aBear ada masa untuk melawat MA.
Terus ingat pada Mek KV ......

24 comments:

Neeza Shahril said...

Ja dulu dae jugok pakai gown. Che abe pakai suit. Tapi maso tu malae doh.. untuk family jah la.. malu jugok nok tunjuk ko oghe.. sebab, gown tu sexy jugok.. hehehe..

ghasonyo ado kedai hok sewo baju2 ggini.. tapi tok sure lah kak pb.. cu tera google rental suit. ado bokali..

Ja jugok doa mugo2 mok saing kak pb bangak sembuh.. Insyaallah..

Intan Rosnitta said...

Salam pb...

Kalau jadi apa2 kat parents kengkawan kita, automatik ingat kat parents kita kan.

Nanti bila pb dah ambik gambar pakai gaun tu leh la post kat sini..hihi ;)

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh...sayo pok ni dok berangan nok gi second hanimun....owh..kenno latunggu Aina besar skit...loning dio dok ngopek lagi,hahaha tokleh tinggal....tunggu laa..anok22 besar skit mak n ayah nok gi hanimun...anok2 jange kaca...!

Zareda said...

PB
sekarang ni kan banyak pakej wedding photo.. semurah 500 jer... boleh amik dalam hutan, tepi tasik, tepi laut..

kak zar pun kalau naik motor pepetang tu selalu nak terlelap.. hehehheeh

zino said...

apa susah2 pegi je photostudio tu dia orang ada banyak koleksi baju tu .. cari je yg sesuai lepas tu hentam le ambik gambar...dengan posing2 maut yg berkenaan..

background dia pun boleh tukar 2tepi pantai ke dalam utan ke dalam bilik tidur ke semua boleh set punya hehe

MQ said...

cuba kak PB pegi Sayang You kat Semua House, tingkat U5, mmg dia ada studio bergambar, siap sewa gown, tux semua ni, termasuk mekap sekali..kalau gown yg cantik2 lagi selalunya kat bridal chinese, tapi maybe tak sesuai pulak kalau kita yg bertudung ni..

MQ pon berhajat jugak nak buat bila anniversary 10 tahun nanti..dulu2 kawin tak de bajet..heheh

Anonymous said...

Semoga akak pb dapat apa yang dihajati tu..hehehe..Sian MA kan nak buat cam na dah takdirkan kiat berdoa je lah agar dia diberikan semangat dan kekuatan untuk melawan penyakit tu.memang tak tahu nak cakap cam mana sebap ada pengalaman semua tu.

mazudi said...

Orang rumah saya pun selalu ajak gi ambik gambar pakai baju kawen banyak banyak.

Tak larat nak ikut wehh..

david santos said...

Wonderful!!!

pB said...

DAVID
Thanx




MAZUDI
Ala sekali sekala ikut jer lah ...
Isteri senang hati , suami gak akan dpt untungnyer

Kak Lady said...

hahaha...Pb ni sama macam akak...dulu pernah mengidam nak pegi ambik gambar kat studio ...gambar gaun...sebab masa kawin tak sempat pakai...acara potong kek tergendala sebab hubby dah tak boleh tahan sedih teringat arwah ayah dia...

Kalau mcm PB pi pakai gaun posing2 kat studio tu...masih manislah...kalau akak lah...mau meletop mentol kat studio tu...hahahaha...

Alex Lacey said...

kat area Kajae ni pun banyok keda rasonyo...tera la jjale tengok hehehe

KAMATO said...

apa kata kalau suruh je leong ambik gambar..hehe

Che Ma said...

citer pasal baju gown... nok keno cari gambar cm & hubby pakai baju gown la... ambik pun lepas anok 2... macae pb la jugok masa nikoh dulu bajet & keadaan tak mengizinkan... lo ni bila tongok gambar nikoh org hok come2 rasa ralat la pulak sbb gambar nikoh cm cekai je..ha..ha

HAPPYIRFA said...

salam kak pb..
fa dah lama berangan nak ambik gambar macam tu.anak2 berdua tu sbg pengapit.mesti comel kan?hik hik

achik said...

seb baik husband akak pun sporting ek.. dah bagi green light.. :)

blackpurple @ jowopinter said...

Nanti jangan lupa masukkan gambar-gambar pb bergaun dan abe bertuxedo dalam blog yek...

TokNabe said...

idea comel tu....sebelum berubah fikiran tu baik cepat2 gi buat. Mesti comel lote dua2 pengantin lamo ni... :D

Ummi said...

salam kenal pb, pergi je mana2 kedai gambar yang besar, diaorang mesti ada tuxedo with gown sekali, pilih yang berkenan di hati and shoot all the way. ummi pernah buat rm599 dapat satu album (10 keping gambar) and satu frame besar. that was in 2004. selalunya nak musim cuti sekolah dia ada buat promosi kat shopping complex.

-fAiZiQ- said...

Kak pB, kalo nak pilih gaun tu jgn amik gaun yg nampak ketiak tau... nguahahahah......

CIKGU PANJI said...

Ganahnye...but why not? Asalkan bahagia.Pahtu, wat makae la sikit2.Kalu bekwoh terus pun molek jugok.

KV said...

braso pagi takdi komen doh, pah mano pulok nya ile? Huhu
Kv mulo, pakai songket sepasae jah. Ambik namo sanding. Maluu. Lg pun bajet kurang maso tu. Hihi
Pasni buh la gambar paka gaun dalae blog deh. Buleh tupe tgk. Hihi

Syam said...

buang tebiat agaknya nak pakai wedding gaun blek. heheheh... tp skg ni byk servis wat sewa gaun tu sume. siap leh amik gambo puas2 utk koleksi

cheers,

syam @ http://aeropama.com

pakpayne said...

kelah tu pb paka gaun....tinggi lampai gitu..aBear juga mesti ensem siut...lansing jer tu...

buatlah anbesari nanti...

jgn lupa paparkan gambar...

errr, kenapa gaun mesti kaler putih...tak leh ka gaun warna biru ka? hitam ka?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...