08 July, 2008

367





Hari Ahad yang lepas , pB sekeluarga merendek ke PutraJaya.

Mula mula tu , nak ke Kolam Renang Awam yang dekat PICC tu.
Awai lar pulak sampainya.
Masa pB sampai tu , kolam tu dibuka untuk orang yang nak belajar berenang.

Last last budak budak tu berendam kat Pantai Berpasir bersebelahan dengan kolam tu.
Memang seronok sebab masa tu tak dak orang lain.
Anak anak pB jer yang bermaharajalela kat situ.
Tapi sayang , Nurin lak moody.
Lutut bergeser dgn pasir , luka .
Bukan besaq mana pun , luka , tapi , mengalahkan orang yang patah kaki.
Berdukung bagai.

Keluaq dari kawasan air , kami ke Taman Putra Perdana.
Berhampiran dengan Hotel apa ke benda tah , ataih bukit tu.
Jalan jalan sambil hirup angin petang.
Budak , nama lagi budak ,
punya lar seronok sakan.
Berlari ke hulu ke hilir.

Dari situ , ingat ke nak singgah Alamanda.
Tapi hajat pB tak sampai.

aBear p singgah kat Wetland.
Alang alang sampai , jom kita naik paddle boat.
Mula mula tu nak sewa satu bot jer.
Tapi , tak buleh .
Sebab anak anak dara pB dah besaq panjang.
Maka , kena ler sewa dua paddle boat.

aBear naik dengan Nurin n Afiqah.
pB lak naik dengan Aqilah n Arifah.

Berpeluh jugak ler ...
Udah dasar , tak pernah bereksersize....

Kesimpulannya ....

Tak perlu berbelanja besar untuk bergembira ...
Hi hi hi ......

18 comments:

Abang Long said...

Bukan mudah untuk bersantai bersama keluarga. Bila sudah ada kesempatan, penuhkan masa yang ada dengan aktiviti yang menggembirakan.

mazudi said...

Best pulak kalau hari minggu boleh santai cam gini selalu. Kan?

YuszTieY said...

bakpo mama nya dok tutup mata plok tu..masuk sapoh ko kak pb...
seronoknya naik boat kayuh tu....

biasa la budak2 gak..kena sakit sikit jer tapi alahai ....nak manja katerkan..

Intan Rosnitta said...

Rasa macam nak merendek kat Putrajaya gak le nanti...

Naik bot tu brp rm sewanya pb? Budak2 x teringin, ibu dia yg lebih2... hahahaha :P

Neeza Shahril said...

idea yg menarik ni..
Ja tok rajing lagi ke wetland tu..
budok2 mesti suko buleh naik bot..
kelik nati, keno gi la denu.

umeboshi said...

seronok ume dok baca entry ni. terbayang bayang akan keseronokan k.pb sekeluarga dok layan hari coti. ehhe..

pB said...

UME
Seronok membayangkan tak syok.
Rasa sendiri , baru best.

Ajak ler abg hujung minggu ni.
Putra Height ke PutraJaya , tak jauh dah tu...




ADIK JA
Kadae kadae tu kito tok napok bendo hok dalae negeri kito sdiri nie.
DOk napok hok luar negaro tu ...

Orghe tak kurae pitih ni keno kreatif ...
Hi hi hi

pB said...

INTAN
Paddle Boat
Rm 9 - 3 seater.
Rm 12 - 5 seater.

Kayak
Rm 8 - 2 passengers

Duffy Boat Ride
Rm 5 - Adult
Rm 3 - Children

Untuk more information , boleh call 88731364





YUS
Maso tu , mato gatal.
Tok tahu pun , dio ambik gambar tu ...


Nurin tu memae manjo kededekkkk weekkk...




MAZUDI
Memae seronok..

Kawe jupo Che Syawal baghu , ni .
Dio kato kena benar lah dengan Mazudi ...
Hi hi hi




ABG LONG
Masa anak anak kecil lah , kita boleh bawak mereka ke hulu hilir.
Bila mereka dah besar, memang payah , kan ..

achik said...

seronoknya bersantai camtu.. :)

mama ranggie said...

masa dgn anak2lah yg paling membahagiakan mama...

Ordinary Superhero said...

Ya, memang betul. Tak perlu bayar mahal untuk bergembira bersama keluarga.

13may said...

wahhhh...dah tukar kaler :D

-akuni- said...

Bagus lah ada idea nak gi jalan2 hujung minggu, tempat yg best pulak tu... macam kita orang ni tak tau pun kat sana (putrajaya) ada tempat macam tu....

Ayu said...

nampak menarik sgt kak.. dah beso2 nampaknya anak2 kak PB eh..
kejap aje masa berlalu.. saya kenal mereka thru blog akak ni la.. hmmm dah lama rupanya kite berblogging ni eh kak :)

zino said...

wetland tu dah penah sampai ke belum?? macam belum je hehe

pB said...

BRO Z
Ahad ni kita ronda sana ...




AYU
Dah jadi anak dara dah anak kak pB nie ....

Mmg dah lama kita kenal ....

Mak Su said...

anak nak manja-manja tu.

Am said...

Am setuju sangat tu PB, tak perlu berbelanja besar untuk bergembira

ps: semuga PB dan kelurga dalam keadaan gembira selalu ya

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...