09 July, 2008

369

Apa nak update ????
Mana idea nie .....????
Hilang dibawa ribut taufan ....

Hu hu hu ....

Ayat merapu sebab kena tinggal lagi.
Dah masuk dua hari dah nie.
aBear g jumpa AYAH WANG ....
Borong keropok lekor , telur penyu ...
Hmm ...
Berangan lar tu ...
Kalau ada masa , dia beli.
Kalau tak , pulang bawak baju kotor jer lah ....

Hu hu hu .....

Baru just now call aBear.
Bercakap tiga patah , dah disuruhnyer pB call dia jab jab lagi.
Tengah tarik kabel kat Bukit Besau ......
Adoi lar ...
Potong angin tul ler ......

Stp ayat ayat merapu nie.
Nanti kena smash kat Bro Zino ....

Minggu lepas , syarikat tempat pB kerja ni , mengeluarkan satu waran tangkap.
Opp...silap
Bukan waran tangkap ler , tapi , satu notis kenaikan pangkat.

Saper saper yang dah cukup syarat , boleh ler pohon.

pB termasuk ler dalam golongan orang orang yang cukup syarat tu.

Tapi kan ,
sebelum ni , pB pernah berkata kata (dlm hati la kan) , yang
pB tak AKAN mohon jawatan tersebut.

Sebabnya pB rasa pB memang tak layak untuk memegang jawatan SP tu.

Tanggungjawab nya besar.
Segala papaerwork nak kena buat.
Teknikal site nak kena tahu tip top.
Semua kabel , fiber , alat alat testing nak kena pandai.
Pendek kata , kena pandai semualah.

Yelah kan , nama lagi Supervisor.
Tak kan anak buah lagi terrorist dari SP.
Buat malu jer.

Bila nampak iklan tu , pB buat tak tahu jer.
Borang pun tak pB print.

Tup tup , member pejabat minta pB cuba try test market.
Mana tahu reseki , kata mereka .....

Tanya aBear ,
aBear pun bagi green lite.

Semalam , dah isi borang , dah kopi semua sijil.
Dan dah hantar pada big boss untuk kelulusan.

Hmmmm ......

Kalau lah pB ni ada kuasa kan best ....
Kuasa apa yang pB nak nak sekarang...

pB tak nak jadi Spider man tu.
Panjat sana , panjat dinding , panjat pokok.

pB tak nak jadi SuperMan.
Terbang ..
Angkat keretapi , angkat batu.

pB tak nak jadi Orang Halimunan.
Ghaib , hilang macam tu ...

pB nak ada power yang
bila pB sentuh seseorang tu , pB dapat serap semua ilmu yang ada pada mereka tu.

Ala ala budak pompuan yang dalam cerita X Man tu.
Tapi power budak pompuan tu tak syok , sebab , apa yang dia sentuh akan mati.

Power pB tak gitu.
Sentuh , serap ilmu (kira kongsi ilmu ler)

Ada satu member kat pejabat ni , memang pB nak sangat ilmu dia tu.
Sebab dia memang powerLEss lah.
Semua benda dia tahu.
Dari perkara sekecik kecik hinggalah sebesar gerabak keretapi.
Semua equipment dia tahu.
Semua link dia faham.

Sentuh jer , pB pun akan pandai macam dia ...

Wow ....
seronok tul kalau ada power macam tu ...

Pegang jer Mak Lang , dapat skill RE.
Pegang jer Kak Onde Onde , dapat skill knitting.
Pegang jer Chef , pandai masak macam macam ....
Pegang BP , dpt ilmu landskaping (b4 pegang kena minta ijin Sastri dulu).
Pegang MQ , dapat ilmu gubahan.

hi hi hi

Hmmm .....
Kalau gitu , dunia ni pB yang punya ler ....


Berangan ni memang tak kena bayar
Dan tak menghabiskan boras ...

Lagi pun , itu jer yang mampu ...

17 comments:

Intan Rosnitta said...

Layan aje lah n3 pb yg kerinduan ni...

Harap2 pb dpt jawatan tu nanti. Pas tu kita date & mkn2 ek...

:)

pB said...

INTAN
Terima kasih sebab Intan faham jiwa


Insyaallah , kalau ada reseki , dapat.
Kalau tak dapat pun ,tak apa.

Setakat nak belanja Intan , no hal nyer

Call kak pB 013 3131031

sya said...

pB baru aje apply dah berangan power yg bukan2.. sabo jelah..

HAPPYIRFA said...

salam kakpb..
saya nak jadi macam citer jumper.
boleh gi mana saja x payah pakai duit.x payah isi minyak

umeboshi said...

ish ish k.pb ni. kalo k.pb ada power gitu, agak2nye kalo k.pb sentuh ume, k.pb dpt apa eh? power org yg mudah tertido kot?!!ekekke..

saya said...

fuiyooo...pb ada powerr...power rangers...yahuuuu

-akuni- said...

Owhhhh... kalau nak kuasa menyerap kuasa orang ni senang yo... tu Hero dalam cerita Heroes tu... yang jahat dalam filem tu pun power dia menyerap kuasa orang jugak... hah, camno tu? PB ni jadi yg baik ke yg jahat...

eh apasal aku pun merapu sama naik je ngan PB

pB said...

AHNI
pB nak jadi yang baik.
Tak mau jadi yang jahat , nanti dibenci orang ....

Merapu sebab kita satu bot sekarang nie...




SAYA
Powers Ranger ....
Hi hi ...
Itu budak budak ...

MQ said...

uik..MQ pon termasuk sekali dlm list ke..ish ish..nak bokpe la dgn ilmu gubahan tu kak PB? anak2 lambat lg nak tunang kawin ni..hehe..

Zabs said...

Salam pB,
Ada power dapat terbang ke Bukit Besau jumpa aBear....bila bila perlu. Tntu lagi seronokkan?

Neeza Shahril said...

Ja suko berangan angan ni..
oghe kato, kalu tok beghange, takdok cito-cito..
tapi, kalu sentuh jah, buleh sgalo ilmu.. hehehehhh.. payoh sikik la ghasonyo.. hehee..

tapi buleh.. lamo2 kak pb terer suppo saing kak pb tu jugok..
tungguuuu...

best of luck.. mugo2 buleh la naik pangkat tuuu.... Insyaallah..

Zawi said...

Salam PB.
Pak Zawi dah mula buat cerita Jalan Gajah Mati. Gambar gambar pun dah ambik termasuk ruk=mah Tok PB tu. Kalau tak ada aral esok nak gi jumpa Kak Lah nak ambil gambar dia ngan pulut bakar di akat Hoover tu.
Tulong la respond sikit ko email Pak Zawi tu. Minta maklumat tambahan kalau ada.

mazudi said...

Salam pB.
uitss panjang jugok walaupung x dok idea. awak ni memang laa... pandai.

shafarina said...

huhu lawak la akak nih... tapi memang berangan tu best :)

kalau jadi realiti laaaagi best!

Abang Long said...

Berangan lagi ... hahahahahaha

Ada ketikanya, bila kita berangan, fikiran jadi tenang.

YuszTieY said...

heheheee..best kan kalu ange2 kito jadi kenyataan...

lorrrrr kena tinggal lagi tapi tak po abear cari rezeki tok kak pb n anak2..

moga dapat jawate tuh...

indera kencana said...

Kalau pegang Botak Chin macam mana?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...