11 July, 2008

371

Salam Jumaat semua ...

pB menyusun sepuluh jari tangan , sepuluh jari kaki
sebab pB masih lagi belum sempat nak membalas komen
yang telah ditinggalkan dalam n3 semalam.

Buat masa ni , pB biarkan cerita itu tergantung begitu.

Insyaallah , dalam masa terdekat , pB akan reveal semuanya ...

Tetapi yang pasti , panggilan itu BUKAN dari aBEAR ......


Semalam , pB dengan sendirinya menjadi
DATUK yB pB ...

Sebab ....

DATUK yB pB melawat kawasan di bawah jajahan takluk

Mula mula Datuk yB pB singgah Kapar.
Dari Kapar , Datuk yB pB ke Sungai Besar.
Kemudian , Datuk yB pB ke Sabak Bernam pula.

Dari Sabak Bernam , Datuk yB pB ke Batang Berjuntai.
Selesai menyelesaikan masalah rakyat di situ , Datuk yB pB pulang ke Shah Alam.
Melalui Ijok .....

Sampai di rumah , Datuk yB pB lembik.
Sehingga muntah keluar angin.

Bukan apa , pengiring Datuk yB pB tak berhenti makan.
Makan angin dan mineral water jer ....
Bertahan dengan roti canai sekeping ...
Hu hu hu ...

Nak singgah beli mangga atau mentarang pun ,
pengiring Datuk yB pB tak benarkan ....

Leng kali , Datuk yB pB kena bawak pengiring lain ...
Hi hi hi

It was a very adventorous journey , i say UUUUUU ....

Letih .....



Bawah ni iklan untuk kaum suami...
Ada yang berminat ker????

28 comments:

lotto tickets said...

Yutarets! kasagad bah!

Mak Su said...

apa menerima panggilan? wah.... saspeng ni.

luna said...

serius ke iklan tu?amboi..hebatnya poligami kat mesia sampai leh jd bisnes...:P

luna said...

serius ke iklan tu?amboi..hebatnya poligami kat mesia sampai leh jd bisnes...:P

cikdinz said...

datuk yb melawat kawasan ke. ok tak komen dia...

-akuni- said...

Ingat kan datok makan mewah kat hotel gitu, rupa-rupanya air mineral aje ke....

zino said...

YB melawat kawasan sampai tak makan.. hebat hebat berhkidmat utk rakyat betul ni.. hehe

iklan tu jangan tunjuk Abear hehe

Intan Rosnitta said...

pb...

Ciannya kat pb..oppss YB pb! Cepat2 baik ya, ramai org nak mengadu nasib kat YB ni.

Iklan tu x nak baca & x nak ambil tahu...takuttttt!!!

psstt bila2 free pb ambik hadiah kat rumah intan tau!

achik said...

mak aih, siap ada pakej tu.. hohoho!!!

Neeza Shahril said...

uk alohh.. siyyenyo tok leh begheti makae..
poso kalih pengiring tuh.. heheee

kak pb jadi agent kawing ko nih?? hehehehh..

McBudu said...

RM2500 masa semua naik ni banyak gak tuh. Boleh discount tak kalau kawan2?

BasH said...

salam kakpb, heheh melawat kawasan jajahan ek...dasat a perjalanan mmg adventurous.

U.Lee said...

Hi PB, I was checking out something in a previous posting saw your callsign of your visit to my posting..
Nice blog you have, but regret my Bahasa is 1950's and if I comment might get mistaken for a marriage proposal, ha ha.
Anyway, just to say hello and you have a great weekend, Lee.

KAMATO said...

Lain macam je iklan pb tu, abear tenguk apa reaksi dia

KAMATO said...

Lain macam je iklan pb tu, abear tenguk apa reaksi dia

Abang Long said...

Bila tarikh tamat iklan tu ?

Syam said...

saya ada masalah utk mendirikan rumah tangga sebab saya takut utk berumahtangga. camne yek?

cheers,

syam @ http://aeropama.com

Ayu said...

lawak nya iklan tuh kak PB hahahahaha

zino said...

maaf la.. tak dapat hadir ada halangan.. semuga deal berjaya hehe

Pa'chik said...

err.. nok tanyo.. kakwe banok doh ko piBI??

pB said...

POCHIK
Salam ...

Branok doh minggu lepah ...




BRO ZINO
Tak per ..
Tak kan nak ditinggal tetamu yang datang bertandang ...




AYU
Harap harap iklan tu semata mata iklan jer.
Jangan ada benarnya ...




SYAM
Dunia baru memang menakutkan.
Tapi dalam ketakutan itu , ada kegembiraannya ....




ABANG LONG
Ada hati jugak ker , aBg Long..




BRO KAMATO
Selamat pulang ke tanah air.
Dia tak baca blog pB so , dia tak tahu iklan nie

pB said...

UNCLE LEE
Thx for visiting my blog ..



No problem ....




BASH
Itu tak masuk sebelah Banting , Tanjung Sepat , lagi tu ...

West port pun kawasan kak pB lagi tu ...




ABE Mc B
Boleh dirunding lagi tu ..





ADIK JA
Tu lar , mugo kito krijo ikut orghe.
Lagu tu lar jadik nyor ...

Lagi pun , dio nok ambak maso ..
Tok sir kelik alah ko gelap ....

pB said...

ACHIK
Tu yang mahal tu ....





INTAN
pB dah g ambik hadiah tu.
Terima kasih banyak banyak ..

Rasanya minggu ni melawat kawasan lagi...
Hi hi hi




BRO Z
Bukan selalu.
Jarang jarang ....

Jangan tunjuk ...
Naper???




AKUNI
Sib baik ada mineral water.
Kalau tidak , telan air liur jer




CEH DINZ
pB lar DATUK tu ....
Hi hi

No komen , kecuali jauh nyerrrr




LUNA
Itu ler ....




MAKSU
Ttg tu akan diberitahu kelak




LOTTO
????

MULAN said...

wallaaa.. tak penah tengok iklan ni..!!

TokNabe said...

pB dah buat bisness baru pulak ko ni?


iklan okey siap ada warning lagi tu... UNTUK YANG BERANI SAJA.

YuszTieY said...

bz222 tu datuk yb kak pb....

NBK466 said...

Emm..menarik iklan tuh..he..he..he..

p/s : jgn dok gantung filem suspend dibawah tuh lelama sangat..nanti hilang element of surpisenyer..he.he..he..

AZWA said...

Iklan menarik untuk para suami, nightmare utk para isteri muahahahha..amboiii YB Datuk PB...bizi sakan melawat kawasan yer. Sayangnya silap pilih pengiring hehehehe..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...