15 July, 2008

372

Assalamualaikum semua

Banyak hari jugak ni pB tak update blog pB nie.
Nasib baik ler tak da lagi 'spider' 'spider' yang datang merayap.
Yang kedengaran cuma lagu Kumpulan Spider jer lah , nyer.


Mula mula pB nak cerita yang dah back dated dulu.
Apa yang jadi pada pB hari sabtu lepas.....

Panjang cerita nie.
Saper yang nak guna bilik air, sila lah ...

Sabtu pagi tu , budak budak ada kelas tambahan dan koko di sekolah.
Ada ceramah di masjid.
Tok ma awal awal lagi dah ke masjid.
pB pula , selesaikan dahulu perkara perkara di rumah.
Biasalah , menjemur kain , sediakan sarapan dan sebagainya.

Ceramah kali ini disampaikan oleh Hajjah Zawiyah.
Tajuknya : Kelebihan Bulan Rejab.
Pokoknya , kedatangan rejab adalah untuk mengingatkan kepada kita
bahawa Ramadhan dah hampir.
Kita perlu menyiapkan diri untuk menyambut bulan puasa.

Diakhir akhir ceramah , si Nurin buat hal.
Harus ke bilik air.
Actually pB dah pujuk supaya si Nurin ni tahan tahan lar sikit.
Sebabnya pB tahu kalau berpisah dari Tok Ma , harus akan jadi drama.

Apa yang pB takut berlaku.
Keluar jer dari tandas, dah tiada sesiapa pun kat dewan.
Melilau lah jugak pB dok mencari Tok Ma.
pB dpt agak , mesti Tok Ma balik jalan kaki.

Nak pandu pulang , tak boleh.
Sebabnya , kunci kereta ada dengan Tok Ma.
Makanya , berjalan lah kami dua beranak dari masjid menuju ke rumah.
Berpeluh sakan ...
Nurin , muka moyok jer sebab kena lah jugak leternya dari pB ...


Dapat jer anak kunci , menapak semula pB ke masjid.
Berjalan sakan ler pB pagi sabtu tu.

Dari masjid, tak terus pulang ke rumah.
Singgah kedai Pak Lang pula.
Beli ikan , beli sayur , beli untuk bekalan seminggu.

Balik rumah , bekerja lagi dapur.
Selesai siang ikan , cuci ikan.
Tiba masa untuk cuci singki.
Entah macam mana , pB boleh terlupa nak simpan dulu pisau dan gunting.

Sekali ........



Memang nasib tak lawa hari sabtu tu.
Dah luka pulak jari ....
Mungkin sebab dah tengah hari , darah payah sikit nak berhenti.
Nak letak handiplast , risau lak .
Bukan apa , risau bila ditanggalkan handiplast tu , kang tak pasal pasal ,
tercabut pula kulit yang dah nak terjuntai tu.

Paling tak syok , masa luka tu , aBear tak ada kat umah.
Maka nya tidak boleh nak manja manja ....
Hu hu hu ......

Itu cerita hari sabtu.
Hari ahad lain pula cerita nya .

Alhamdulillah , date yang ditunggu tunggu berjaya dipenuhi.

Berjumpa jugak pB dengan Bro Kamato.
Tak jadi ke Kajang.
Kali ni berjumpa di Bangi.
Kopitiam Bangi ....

Urusan aBear dengan Bro Kamato pun berjaya.
Kamera telah pun bertukar tuan.

So , now , pB is kameraLESS ...

Kepada Bro Kamato dan akak ...

Terima kasih aBear dan pB ucapkan ..
Siap belanja family pB makan lagi tu ...

Dan juga terimakasih atas ole-ole dari German.
We lovinggggg itttttttt .....




Tapi yang little bit frust tu ,
ialah

Bro Zino tak dapat nak join gathering kali ini.
Bro Zino , lengkali kita date , ok ....

***************

13 comments:

zino said...

kena set lain kali la.. ada halangan .. dia org baru sampai tak elok lak nak tinggalkan..

Zawi said...

PB,
Beruntungnya Kamato dapat Canon 350D tu. Kalu Pak Zawi tak beli Sony A350 tu rasanya dah jadi hak milik Pak Zawi la Canon tu.
Luka kat tangan tu ambik ngan Camera mana tu? Lain kali letak minyak gamat atau daun kapalterbang kat luka tu.
Lum lagi boleh kasi tau sapa call pemanggil misteri tu? Lum tiba masa lagi kot.

-akuni- said...

Uh uh uh... cian nyer kat PB... take care lah ok... macam2 hal berlaku...

Intan Rosnitta said...

Ada org kata letak kopi dkt luka biar darah cepat berenti...

Waallahuaalam

Take care k!

kadOk. said...

huh?ni gath ape pulak ni kak pb?sian nye..jari tu dah ok ke?

Anonymous said...

KADOK
Jumpa Kamato jer.
Berlubang jari kak pB sekarang ni

Hu hu hu




INTAN
Dah lama tak ada serbuk kopi kat umah tu.
Kalau bersalin jer , baru ada.

Btw, thanx

umie@kakyong said...

Salam pb...
Rajin sgt le tu sampai terkena pisau.... siannnn

rindu kat pb.. lama tak kemari...
t/care ya..

Ayu said...

adehhh kak.... sakitnyaaaa...
tapi cokelat itu nampak sungguh menarik :)

achik said...

jauh tak masjid dari rumah? sian kena patah balik rumah pastu gi balik masjid.. kira exercise la.. hehe..

Neeza Shahril said...

eee.. seramnya kelih daroh mengalir tu..
Ja kalu jari luko, raso sekso nyo laaa.. sebab serba serbi nok wak guno jar kae.. nok mmandi anok la.. nok mmasok la..

siyae nyo kok kak pb keno kelik jalae kaki..
tok ma ngaju ko tu?

CIKGU PANJI said...

adui sakitnya luka...dah le kena jln kaki.cian pb

pB said...

CIKGU PANJI
Tu lar ...
Nok buat lagu mano ...




ADIK JA
Luko tu alik atah tangae, jadi tak dok lar raso sakit sangat.
Bilo keno air baru raso ...

Nasib baik Tok Ma tok ngaju
Kalu dio ngaju , kak pB lari ....
Hu hu hu




ACHIK
Jauh tu tak lar jauh.
Tapi , berpeluh lar jugak ...


Exercise yang tak mengeluarkan duit




AYU
Coklat tu memang sedap.
Tak berapa manis.
Yang paling penting , dia punya kacanggg...
Besau giler ...




UMIE
Salam

pB pun rindu pada ummie ....

b u n g a h a t i said...

aduhhh jari tu..
errr.. seram...

w0w! coklat. hehe.. sdapnye.. nyum nyum..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...