18 August, 2008

390

Selamat bekerja semua yang tak bercuti macam pB nie ler .

Dah makin hampir dengan 9/9 , makin sibuk pulak Afiqah n Aqilah.
Kesian merekaaaa .....

Tapi yang sibuk tu anak anak , mama masih lagi ada masa merendek ...


Sabtu tu , selesai semua urusan di rumah , pB ke pejabat.
Selesaikan urusan ISO.
Rasanya semua QP pB dah selesai.
Dapat KAR lagi ,tak tau ler.

Malamnya , si aBah ada plan nak bawak anak dara ke PutraJaya.
Nak tengok bunga api.
Tapi sekali lagi si Aqilah dan si Afiqah ada kelas tambahan.
Kansel plan ...


Ahadnya pula , mereka berdua ada kelas lagi.
Tapi , aBear dah plan nak ke MAHA.
pB pulak nak ke Alamanda.

Apa yang menarik di MAHA ???

Panas .....

Panas .....

Panas .....

Itu pun sampai awal .
Sib baik parking tak berapa jauh.
So , tak leh menapak jauh sangat.

Nothing much to tell about MAHA.
So , enjoy the gambar , lagi senang ....













Sessi naik unta yang kira seronok sikit.
Walau pun takut , tapi nak cuba jugak.
Seorang dikenakan rm4 ...
3 orang , duo belas ringgit.

Bila dah letih , Nurin apa lagi.
Merungut rungut nak balik .........


Keluar MAHA , terus ke Alamanda .
This time , cari beg raya pulak.

Alhamdulillah , dapat ler yang pB berkenan.

Overall , semua barang untuk raya , dah siap .
Cuma tunggu untuk puasa sahaja sekarang nie.....





Kepada yang bercuti sempena cuti sekolah ni,

ENJOY ENJOY ENJOY

26 comments:

Irfa said...

salam kakpb..
wah advance.persiapan raya dah siap.tinggal nak poso jer lagi..
kita tak prepare apa pun lg nak raya.takpelah 2 org jer..x pakai tanya selera anak2,beli ikut taste umie jer.he he

Alex Lacey said...

comeinyooo kucing2 iteww....k.we hok dok dekat nih pun tok sapa lagi kat MAHA tuh...

Mak Su said...

tak culik kamben sekor?

Neeza Shahril said...

9/9 tu ada apa kak pb?

comelnya kucing tu.. muka monyok gitu hehe..

unta tu tok busuk kor?
kalu unta sini busuk kak loh.. :)

luna said...

wah kak PB..nampak muda dan ranggi dgn spek itam baju putih :D

Intan Rosnitta said...

Salam kak pb,

Seronok tgk pic. Yg naik unta tu paling best!

Intan ada ajak hb pegi MAHA jugak kelmarin. Dia kata x payah lah... panas, kena jalan kaki, etc (alasan!). Kalau berdua rasanya buleh je, kanak2 2 org tu nak kena fikir jugak. Kansel plan.

Ingat nak pegi jln2 jugak kot...tapi yg balik hari je lah. Asalkan budak2 hepi, kita pun hepi!
:D

Abahnajwa said...

PB..

CAR tu sama dgn NCR ker PB?

Wahh..kucingpun ada jual..kuda padipun ader??

hahahaha

Kak Lady said...

Pb...akak lom jumpa lagi beg tangan untuk raya ni...cantik2 tak beg kat alamanda tu?

AZWA said...

PB...kat alamanda gi beli beg katne? Beg kat Bag Bazaar ke Bazaar bag comel2 gak...jenama Elle ngan Paris Hilton..reasonable price...

oh ya harga emas turun....so beli la emas sebelum harga dia naik semula la lala lala... :)

Superb GURU BaniHassim said...

salam pB...
pi maha ek???

panas gile, sesak...jauh menapak...
tp best kan??ke ok-ok je??

saye pun rase cm nk pi je...
cam besh je...

zino said...

comel2 kucin tu jual ke? atau utk tatapan mata je..

-akuni- said...

BEG RAYA PUN ADA KE?

Wah, dahsyat nyer orang tu membeli belah persiapan raya.

Akuni & family? Setakat ni masih level 0 lagi...

YuszTieY said...

salam kak pb..
ok aper dok mesia dapat naik unta...ore dok sini sekali pon tak pernah naik lagi...huhuuu

pB said...

YUSZ
Salam Yusz ..

Hi hi , nok cuba kat padang pasir tak dpt.
Cuba naik kat padang bola jer lar ...

Rm4 .. resenebel prize lar jugak rasanya

pB said...

AKUNI
Actually saja jer letak beg raya...

Dah lama dah tak beli handbag. Handbag yang dok guna sekarang ni pun dah nyawa nyawa ikan dah. Butang dak bercabut , tali pun dah nak putus.

Tu yang beli tu....

Insyaallah , Ahni mesti sempat nyer shopping . Lagi pun PKNS macam macam ada

pB said...
This comment has been removed by the author.
pB said...

BRO Z
Setahu pB itu untuk pertandingan. Semuanya dah ada tuan ........

Kucing yang tak ada bulu pun ada.
Geli semacam jer bila dilihat

pB said...

SUPER GURU
Selamat Datang ke Blog pB ...

pB rasanya sekali cukup ler.
Dah tak larat nak menapak ...


pB baca blog cikgu , nampaknya dua kali cikgu ke sana. Siap memborong lagi tu.


Bagus lah

pB said...

AZWA
pB beli kat Butik Sembonia ..
Musim diskaun diskaun.

Setakat ni , tak pernah lagi pakai brand Elle atau Paris Hilton tu.

Berangan jer boleh ler ....

Hu hu hu

pB said...

KAK LADY
Kalau ikut standard pB , rasanya cantik cantik beg kat situ.

Tapi , rasanya kat Sunway Piramid byk lagi pilihan.

pB said...

ABAHNAJWA
Rasanya lebih kurang sama jer ....

Hi hi hi

Ini adalah first time pB involve dengan ISO ni, aBah. So , dia punya statement tu masih lagi blur


Kuda padi dan kucing tu untuk pameran jer , aBah.

pB said...

INTAN
Kalau ada masa, bawak ler budak budak tu ke sana.
Boleh kenal kambing , lembu. Kambing dan lembu kat sana besar besar. Tak macam lembu yang biasa kita tengok kat kampung kita tu ...



Tapi , dinasihatkan minum air kosong byk byk dan pakai topi. Sebab sana , memang panas TING TING

pB said...

LUNA
Baru nak cuba jadi ranggi dan muda.
Ada style ker ??

pB said...

ADIK JA
Memae la busuk tapi tok sebusuk kambing .....


9/9 ni anok anok kak pB perikso UPSR ......

pB said...

MAK SU
Tak sanggup pB nok culik kambing tu.
Bau nyer sebatu dah buleh bauuuuu




KAK WEAR
Kak wear jagae dok gata gata nok jalae jalae. Dok dhumoh senyap senyap. Jago bodi tu ...


Hi hi hi hi




IRFA
Ingatkan buleh ler dpt diskaun orang kerja kat KLIA tu .....

Tapi , orghe tu senyap jah.....



hi hi hi

Anonymous said...

warhammer gold warhammer money warhammer accounts tibia money tibia gold tibia item runescape accounts buy runescape accounts runescape money runescape gold runescape gp runescape power leveling runescape powerleveling cheap rs2 powerleveling runescape equipment buy rs equipment runescape runes cheap rs2 runes runescape logs cheap rs2 logs runescape items buy runescape items runescape quest point rs2 quest point cheap runescape questpoint runescape gold runescape items runescape power leveling runescape money runescape gold buy runescape gold buy runescape money runescape items runescape accounts runescape gp runescape accounts runescape money runescape power leveling runescape powerleveling tibia gold dofus kamas buy dofus kamas wow power leveling wow powerleveling runescape questpoint rs2 questpoint Warcraft PowerLeveling Warcraft Power Leveling World of Warcraft PowerLeveling World of Warcraft Power Leveling Hellgate money Hellgate gold buy runescape logs buy rs2 items cheap runescape items Hellgate London gold Guild Wars Gold buy Guild Wars Gold runescape items rs2 accounts cheap rs2 equipments lotro gold buy lotro gold buy runescape money buy runescape gold buy runescape runes lotro gold buy lotro gold runescape money runescape gold cheap rs2 powerleveling eve isk eve online isk buy runescape power leveling rs2 power leveling tibia gold tibia item runescape accounts Fiesta Silver Fiesta Gold Scions of Fate Gold Hellgate Palladium Hellgate London Palladium SOF Gold Age Of Conan Gold AOC Gold ArchLord gold tibia money tibia gold runescape accounts runescape gold cheap rs2 powerleveling buy ArchLord gold DDO Plat Dungeons and Dragons Online Plat

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...