21 August, 2008

392

Pagi tadi , bangun jam 5 pagi.

Bangun pagi , gosok gigi
(takat ni jer ingat lirik lagu tu)
(saper ingat , sila sambung)

Bangun pagi tu sebab nak bersahur.
Hi hi , malu lak .....
Posa dah dekat , posa ganti lum selesai lagi.

No problem guysss...
Insyaallah , hari ni last day ganti poso.

He he he

Sahur makan nasi putih dengan daging masak pedas.
Kicap as the KUAH.
Habis jugak sepinggan.

Pastu , buat air milo.
Makan roti sekeping sapu kaya dengan Dorina.
Sodap tuuuuu ....

(kalau bersahur sorang sorang macam ni senang , tak yah nak fikir fikir).

MAKAN AJA APA YANG ADA KAT DAPUR.
NASI SEJUK PUN JALAN .....

(Tapi kalau bersahur ramai ramai macam bulan posa , jenuh la termenung).
(Termenung sebab nak fikir menu)
(Termenung sebab nak kejutkan bapak budak dan budak budak).

20 minit selesai makan.
Teguk ubat batuk.
Dah tiga empat hari , batuk ni tak nak hilang hilang.
Sora pun kengkadang ghaib .....

(ada member tu , dengar pB batuk batuk , pun tak ada nak tanya khabar)
(hu hu ..... )

Selesai tu , terus sambung tidur.
Jam 650 pagi , aBear tulun kejut.
Suruh solat subuh.

Solat subuh , bukak telekung , sambung tidur lagi.
Ha ha ha ha .....

(Dlm hati , mmg dah pasang niat nak g kerja lewat)

Bangun bangun dah pukul 8 pagi ...

Selamberger jer ...
Mandi , gosok tudung ...

Sempat lagi tu , tengok movie kat channel 411.
Spices Mistress lakonan menantu Amitabh Bhacan...

Pukul 840 pagi , baru keluar dari rumah.
Sampai pejabat 9 10 pagi ......

Sampai sampai , hujan lebat kat Shah Alam....
Alhamdulillah ....

Sejuk sikit muka bumi Allah nie .........






Dan





siaplah satu entry yang karut mengarut untuk hari ini .......


Dan


esok tengah hari pB ada lunch date dengan AKUNI.
Intannnnnnn ..... jom join kak pB esok .....

18 comments:

Neeza Shahril said...

make ubat kak pb..
kalu batok time poso, betapo lah tok beshnyo..

mugo2 kak pb bangak2 sembuh deh.. :)

-akuni- said...

Esok makan rojak pasembor nak? Kat restauran paksu tu lar... ke ada port lain?

Kak Lady said...

Pb tak sihat ke? Musim kot...akak ni pun dah mula rasa sakit tekak...

Pose jugak ari ni...macam kata Pb...malunyaaaa...dah nak dekat pose bayar utang tak abis lagik...heheheh

umi ameer said...

takpe la.. wat cemana.. still kena ganti, lambat cepat itu blakang kira, kan?
selamat berpuasa dan semoga mendapat keredhaannya..

kat KL sentral nipun tadi ujan lebat ya amaattt!!

Intan Rosnitta said...

Salam kak pb,

Mmg lebat hujan pagi tadi...sejuk sikit. Nasib dah sampai ofis, kalau tak mesti tarik selimut lagi..hihi :D

pB said...

INTAN
Dari Batu 3 ke Federal Highway , tak hujan setitik pun.

Masuk ke shah alam kat round da bot kat Seksyen 15, hujan lebat ..


Petang ni pun JO ONG jer

pB said...

UMI
Sib baik panjang lagi umor Allah bagi untuk bayar hutang nie

pB said...

KAK LADY
Mula mula batuk tu tak ler teruk sgt tapi tak makan ubat. Sekarang baru nak makan ubat .....



Hi hi hi ...
Malu pun kena buat jugak

pB said...

AKUNI
Boleh aja ...
pB tak kesah ...
Asal kenyang ....

Rasanya kena pergi awal esok , sebab restoran tu sentiasa penuh




ADIK JA
Sakit sikit jah nie.
Orghe lain , teruk lagi sakitnya ...

oren said...

menu apa berbuka nanti?

Superb GURU BaniHassim said...

Huhu..
what a day kan??
apsal akak keje nih??
kitorg cuti la skg nih..ape nih keje2 nih??? Hehe...

Besh tak pose?? Lagi2 shah alam seharian hujan semalam..
hari ni pun uja lagi...
tp semalam lagi best..

Anonymous said...

Selamat berpuasa dan selamat hari raya hehhehehehehe....berbuka ari ni gan juadah apa..harap-harap tu bukan le lagi macam ari tu..siannn..batuk..kalau org lelaki yg merokok tu boleh le suruh kurangkan sikit merokok tu tapi kak pB cam na ekkk..kena suruh budak2 opis tu berenti merokok kuttt..dah ada penambahan dalam ahli..tak pe lah makan ubat tau..dan jangan datang lewat selalu ke opis tu..hahahahaha..kenapa sekarang ni lampu dah nampak malappp je ek.YAT

OndeOnde said...

jak pppagi pah petae ujae sedap sungguh dok terbukuh dalae gebar nga anok-anok :)

Alex Lacey said...

untung pb poso hari nih....hujae jah sepanjae hari....sejuuuk....best weh habih doh gati poso...
mugo batuk pb cepat ok...

zino said...

kat KL pun hujan lebat.. sejuk lagi tu maklum la ari ni pakai batik.. bertambah le sejuk nya..

Abahnajwa said...

Kat Liverpoolpun hujan..dalam rumah abah suram..kat luar hujan...entahlah yek

Ummibatrisya said...

salam,

Pb dah last day nak kena ganti puasa. ummi ada banyak lagi nak kena ganti.

entah sempat ke tidak. :)

harap-harap sempat lah ye.

makan macam-macam masa sahur. kalau ummi cukup milo secawan dan roti 2 keping.

kat sini tiap-tiap hari ribut. :)

Mak Su said...

maksu suka mkn biskut kalau sahur sorang2 (sbb maksu lazy lady, ahaks)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...