22 August, 2008

393

Semalam , di rumah ...

Selesai berbuka puasa .....

Taim anak anak mandi ......


Masa tu , si Afiqah tengah mandi di bilik air bawah .....


Tiba tiba , Mama dapat idea nak menyakat si anak dara ....

Terus di tutup lampu bilik air ...

Menjerit jerit si anak dara dari bilik air ...

"bukak lampu , bukak lampu"

"Nak suruh mama bukak lampu , kakak kena cakap KAKAK SAYANG MAMA" ...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Sampai selesai mandi , si kakak keluar bilik air ...


Sepatah kata "KAKAK SAYANG MAMA " tidak disebut langsung ....






Sedih hati mama , sebab si kakak seperti tidak mempunyai perasaan .....
(sesungguhnya si kakak ni memang jenis lurus bendul betul)

Hmmmmmmm .......




Namun , mujur sedih di hati terubat ,
apabila

dari jauh , kedengaran ...



"KAK NGAH SAYANG MAMA "

23 comments:

Intan Rosnitta said...

Salam kak pb,

Kakak merajuk kot sbb kena usik dgn mama...

Mujur kak ngah ada, buleh ambik hati mama ;)


Anak2 mcm tu la, jadi racun & penawar!


Best ke lunch date tadi? Hihi :P

pB said...

INTAN
Kakak tu memang jenis tak reti nak bergurau senda.
Kalau kita bergurau pun , dia anggap kita serius.
Dari kecil lagi dia mcm tu ...



Lunch , mmg best.
Borak , sembang bagai nak rak.

Minggu depan , Intan punya turn pulak , tau ....

pB said...
This comment has been removed by the author.
oren said...

hmm..dia sayang tu, cuma malu nak cakap...

cikgu panji said...

kakak bukan tak sayang, tapi maluu. betul tak kak?

Alex Lacey said...

kakak tu ikut perangai sapa ek lurus bendul gitu dan senyap gitu kekekekek.....

Mummy Rizq said...

Rizq selalu cakap.. "Rizq sayang mommy sorang sajer!".. amacam.. best tak???

sya said...

Hah... menyakat le lagik last last si emak yg disakat hatinya.. sedih le pulak bila kena ek?

Ummibatrisya said...

salam,

dia sayang cuma nak cakap macam tak terkeluar dari tekak aje.

kena adjust sikit peti suara :)

-akuni- said...

heheheh... anak2 mmg kan...

zino said...

ada ke paksa paksa.. hehe

Mr PenyuBiru said...

biasanya bebudak, kalu dipaksa,dia takmau,dia ade egonya sendiri..

Mr PenyuBiru said...

biasanya bebudak, kalu dipaksa,dia takmau,dia ade egonya sendiri..

Anonymous said...

Baisa le kak pB..budak-budak..sayang nya pada siapa lagi yang dia orang nak tunjuk..pada mak dan abah nya je..jangan takut..
"cam mana ekk nak tunjukkan sayang tu selain dari ungapan kata-kata"Yat.

Neeza Shahril said...

dia tengah geram tu kak pb..
anok2 Ja ggitu jugok, kalu dio maroh, jangae la pakso dio..
tapi kalu dalae waktu okay, demo ni okay jah suruh wak ggapo pong :)

AZWA said...

muahahha...kononnya nak sakat anak, sudahnya mama yang kena balik ek...sabau jer la...

TokNabe said...

Kalau budak lelaki...lagi la payah nak menyebut sayang mak ke... sayang ayah ke.Mungkin sbb budak2... tapi masa kecil kalau tak biasakan, takut bila dah besar2 besok lagi ler segan nak menyebut pada mak bapak.

Superb GURU BaniHassim said...

Nakal ek akak sakat anak cemtu..
sib baikla dpt anak yg lurus tp sayang kat akak...

dier malu nk cko depan, ckp belakang2 pun jadilaaa...:$

aeropama dot com said...

saya sayang mak saya!

muadzlife said...

hehehe..gitu la kita kan...tau anak tu sayang kita..nak jugak dgr secra lisan kan..hehe

Nik Ha said...

Agoknyo dio pesen takleh nak luahkan namun for sure dlm hati tu ada syg yg amat kan :) sapa tak sayang mama wei...he..he..

Anok sayo tu kecik lg rajin la oyat, tataula bila besa cemana. Kalu jenih payoh nak luahkan jgk kan musti ummi rindu nak dgr tu..

indera kencana said...

Alahai... macam tu la budak-budak. Anak-anak saya pun macam tu. Kalau yang sulung tu bila marah saya, direct je cakap, "Kak Long tak sayang Baba"

Tapi yang si adik pulak bila ditanya, "Angah sayang Baba, tak?". Ikut mood dialah nak jawab. Kadang-kadang dia mengusik saya. "Tak sayang", katanya. Tapi bila saya pura-pura menangis, dia lekas-lekas kata sayang. Siap kasi pipi dua-dua belah dan dahi sekali.

Mungkin anak kedua ni lebih sensitif barangkali. Entah... saya pon tak pasti. Tapi Azah pon cakap perkara yang sama.

Anonymous said...

warhammer gold warhammer money warhammer accounts tibia money tibia gold tibia item runescape accounts buy runescape accounts runescape money runescape gold runescape gp runescape power leveling runescape powerleveling cheap rs2 powerleveling runescape equipment buy rs equipment runescape runes cheap rs2 runes runescape logs cheap rs2 logs runescape items buy runescape items runescape quest point rs2 quest point cheap runescape questpoint runescape gold runescape items runescape power leveling runescape money runescape gold buy runescape gold buy runescape money runescape items runescape accounts runescape gp runescape accounts runescape money runescape power leveling runescape powerleveling tibia gold dofus kamas buy dofus kamas wow power leveling wow powerleveling runescape questpoint rs2 questpoint Warcraft PowerLeveling Warcraft Power Leveling World of Warcraft PowerLeveling World of Warcraft Power Leveling Hellgate money Hellgate gold buy runescape logs buy rs2 items cheap runescape items Hellgate London gold Guild Wars Gold buy Guild Wars Gold runescape items rs2 accounts cheap rs2 equipments lotro gold buy lotro gold buy runescape money buy runescape gold buy runescape runes lotro gold buy lotro gold runescape money runescape gold cheap rs2 powerleveling eve isk eve online isk buy runescape power leveling rs2 power leveling tibia gold tibia item runescape accounts Fiesta Silver Fiesta Gold Scions of Fate Gold Hellgate Palladium Hellgate London Palladium SOF Gold Age Of Conan Gold AOC Gold ArchLord gold tibia money tibia gold runescape accounts runescape gold cheap rs2 powerleveling buy ArchLord gold DDO Plat Dungeons and Dragons Online Plat

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...