18 September, 2008

408

Setengah tengah syarikat memang provide uniform untuk pekerjanya.
Termasuklah syarikat tempat pB jadi kuli nie.

Tiap tiap bulan , dapat elaun dobi.
Empat puluh hinggit .
Tapi pB tak pernah pun hantar dobi pun.
Sendili basuh .....

Sejak dua menjak ni , peraturan telah diperketatkan.
Nak tak nak , memang kena pakai.
Kalau kena tangkap , tak pakai uniform , kena karang surat tunjuk sebab.
Bos pun dah byk kali remindkan kita orang.....

Karang n3 untuk blog , mudah jer.
Karang surat tunjuk sebab , ni , bisa buat kepala pusing 360 darjah.

Biasalah manusia,
Dpt uniform , tak nak pakai.

Yang tak dapat uniform , nak sangat uniform.

Kalau dah hari hari pakai uniform , baju satu almari tu ,
nampak gaya nya , buat perhiasan jer lah ...

Nak pakai hari jumaat , pun takut.
Buatnya HR datang buat spot check , tak ker naya ...

Hu hu hu hu ......

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Dua hari lepas , for the first time , pB buat puding roti.
Kah kah kah.
Orang lain dah berjaman buat , pB baru nak cuba .

Tak apalah , asalkan puding roti tu menjadi.
Kan ???

aBear pun cakap OK dah nie.
Cuma dia prefer , lembut sikit lagi.


30 comments:

sya said...

kak sya nak rasa pakai uniform gi keja.. tak penah seumur hidup pakai unifomr pi keja

pB said...

KAK SYA
Hi hi hi
Kan dah kata tadi.

pB tak nak pakai uniform.
Susah nak merendekkkk , la Kak Sya

Anonymous said...

Bawa baju spare le PB.

Ordinary Superhero said...

Ohhh itu ke sebabnya susah sgt nak pakai uniform?

Intan Rosnitta said...

Kes nya dah boring nak pakai uniform lah ni. Intan ni pening dok fikir nak pakai baju apa tiap2 hari. Kalau ada uniform kan senang.....

Tahniah berjaya buat puding roti.
Raya nanti, buat lagi ke? Buleh rasa...

:D

Mak Su said...

kena pakai uniform? misi ker? bukan, kan?

hihihi

achik said...

pakai uniform xyah hari2 nak fikir nak pakai baju apa.. tapi hari2 pakai baju sama, bosannya.. ;p

nampak gebunya puding roti tu.. :)

pB said...

MAK SU
Misi ??

Bukan ler

pB said...

ACHIK
Itu pun satu gak ..
Hari hari pakai baju sama kaler.
Boring , tak ceria.
Hi hi hi

Gebu macam tuan nya.
Perasan lar pulak




INTAN
Hi hi hi
Biasalah namo lagi manusiooo


Kurae manis sikit puding tu.
Kalau manis, lagi mengancam

AZWA said...

Pakai uniform...macam budak sekolah la pulak hahaha

anyway, kerja azwa pun ada uniform gak tau..walaupun tak seragam tapi kaler mesti sama...black and white hahaha,,,macam t*hi cicak.

sodap nampaknya puding tu...tahniah berjaya buat puding roti. Azwa pun belum pernah lagi buat puding roti PB heheheh....kira PB advance sket dari azwa la hahahah

Ungku Nor said...

dulu masa akak keje beng yg ade uniform batik kaler biru tu, mmg tak penah pening pale pepagi pikir nak pakai baju gapo..senang weihh ;p

Irfa said...

salam kak pb..
dulu keje pakai uniform kebaya tu dapat elaun rm80 sebulan.tp basuh sendiri jugak.masa pakai uniform.
tingin nak pakai baju sendiri.skrg ni..dah pakai baju sendiri,pening palo nak pakai baju apa..manusia.x penah puas hati

jamri said...

Uniform free, pakai je la..

kalau x nak pakai bg je kat kitaorang ni,,...

selamat makan puding roti... timaseh

farah sr said...

kak pb,
dulu saya keje kena pakai uniform gaks. lega sbb takyah pikir nak pakai baju apa esoknya.
la ni keje da takde uniform, letih sbb duk pikir esoknya nak pakai baju mana plok..

pB said...

FARAH SR
Dulu ...

Sekarang dah tak pakai unifom ker?

pB said...

JAMRI
Kalau pB bagi , Jamri nak buat apa ???




IRFA
Kalau manusia ni jenis mudoh puah hati , tak akae ado perang perang nie ...

Betul tak ??

pB said...

UNGKU NOR
Sekarang udiform tu dah tukar kaler.
Lagi lawaaaa
Merah orange lagi tu




AZWA
Kalau tak cuba , tak tahu.
Tapi kan , masa nak menunggu benda tu masak , siap berdebar debar lagi.
Takut tak menjadi

pB said...

O.S.H
Salah satu sebab mesabab ...




ANON
Payah gak nak tukar tukar.
Mcm buang masa pulak

Alex Lacey said...

uniform so kaler jah ko? dio tok buak duo tigo kaler? boring la jugok dih?

farah sr said...

kak pb,
skang keje da tak pakai uniform kak
tu yg pening pilih baju
maklum la baju sket jer...

pB said...

KAK WEAR
Kaler biru jah kak wear ..
Nok tukar tukar kaler tudung pun tok leh ...

Hu hu hu

pB said...

FARAH SR
Ooo gitu, ceritanya

Tak per ....
Don't worry ...

Kak Elle said...

pb...

saya dah 40 tahun beruniform kata misi kena lah pakai uniform kan?
tapi skg uniform nurse dah berwarna warni yg berbunga pun ada.

umi ameer said...

sayapun berangan kengkadang co. saya provide uniform.. sebab sudah tatau mana mau pakai la baju2 nih.

pb lain pulak pikir ek?

puding roti.. mmm, sampai jugak seru pb buat puding tu ek, kalau saya, masih blum sampai seru... hehehe.. tahniahlah!

pB said...

UMI AMEER
Sebab tu lar pB kata tadik.

Yang kena , tak mau.
Yang tak dpt , mau ...


Hi hi hi


A ah , sampai gak seru tu ...
Lepas ni , ingat nak buat kuih lapis pulak ..

Neeza Shahril said...

beh jugok sero pakai uniform..
takdok la dok kalut nok pikir ari ni nok paka baju hok mano lah pulokkk..
cumonyo.. mesti la keno gosok dih..
malah nyo laaa... hehee


nok cikit puding roti tuh!! ;)

YuszTieY said...

ader uniforn tak payah dok pk nak jahit baju baru tiap bule dah tapi susah gak yer nanti nak jalan2 pas kejo sogan la plok....pakai jer la kak pb dah ore seponser ..sauk jr laaa...

MULAN said...

boleh lelong la baju tu.. tapi sayang kan..

sedap puding tu, nak sikit..

ahni said...

Sebenarnya kalau pakai uniform boleh ler berjimat cermat. Beli baju gi jalan2 je, baju keje x yah beli dah...

FaEzHussain said...

KakPb

Assalamualaikum.
Lamanya tak jenguk blog kakPb ni. TQ sebab sudi singgah kat blog saya.
Tahniah berjaya buat puding roti. Saya plak, dah berjaman tak buat. Takde peminat, jadi saya pun gantung apron bab-bab buat kek ni.
Saya sekarang pun, dah agak rajin blogging...heheh
Raya mana?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...