20 October, 2008

426






Semalam , bermula jam 9 pagi pB dah keluar rumah.
Ada acara bacaan Yaasin di masjid.
Lepas baca baca , kita makan makan.
Punya banyak makanan , sampai boleh tapau tapau .







Selepas makan makan di masjid, kami semua ke Kajang pula.
Rumah kawan aBear.
Wah di sini , akak tu masak simple jer.
Tapi memang best.
Nasi putih , sayur bayam , sambal bilis petai dan juga tempura.
Konyang lagiiiiiiii.
(kena pulak nasi lembek n panas panas)


Dari Kajang ke Bangi pula.
Sekyen 4 .
Pun rumah kawan aBear.
Kat sini , cuma boleh masuk kuih muih jer dan sedikit pulut kuning.
Alahaiiiiiii



Dari Bangi balik ke Puchong.
Rumah lar tu ...
Rehat rehat kan diri.

Jam 630 petang , keluar bertandang ke rumah jiran.
(sebelah kiri).
Kat sini pun nasi jugak.
Nasi putih , tomyam ayam dan kari ayam.

Lepas Maghrib , keluar dari rumah jiran ni ,
kami ke jiran yang satu lagi.
Di sini pun ada nasi.
Nasi ayam , laksa penang dan juga mash patato.
Hmmmm .....





Balik umah solat maghrib.
Terus ke Putra Perdana.
Orang yang sewa rumah tu pun panggil makan.

Sampai sana , memang dah tak leh nak makan dah.
Nak ambik hati , makan agar agar jer dan minum air...



Penat sebab kenyang ......


Esok , pejabat ni pulak ada OPEN OFFICE....
So , tunggu cerita esok ttg makan lagiiiiiiii

28 comments:

~akuni~ said...

Kat sini ada 'open company' lah pulak... kombong porut den!

pB said...

AHNI
Tak g Open Syarikat TNB ker ???

Intan Rosnitta said...

Amboi... penuh agenda makan2.

Rezeki jgn ditolak!

:D

achik said...

wah.. byk sungguh acara makan2.. :)

HappyIrfa said...

salam kakpb..
banyaknya nasi..he he

pB said...

IRFA
Nasi memang banyak.
Tapi tak dok nasi dagae n nasi kerabu ....




ACHIK
Melantak bagai nak rak kalau hujung minggu.
Puyuk nasik memang tak yah ON .

pB said...

INTAN
Betul bagai di kata ....

Ungku Nor said...

fuhhh..akak pun kalah la camni..hehehe

oren said...

selain ramadhan, bulan syawal nih pun, bulan yg byk bagi rezeki, kan??

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam...

kenyang perut ... sambil ziarah sambil makan .. cam- cam makanan ada kan

akak duk puchong kat mana???

sya said...

pB.. ni bukan aje penat ke rumah terbuka.. penat makan jugak. Kak sya yg baca ni pun jadi penat mengenangkan kalori yg perlu dibuang tiap kali OH

PENDEKAR said...

adik comel tue makan tembikai......lebih besar dari die.....heh

;-)

Neeza Shahril said...

bestnya makan2..

kak pb ada rumah sewa di Putra Perdana ya.. berapa sewa sekarang yek? ank tau rate sebab kami masih ditakuk lama rasanya ;)

Yunus Badawi said...

pB, berapa rumah dah ziarah raya tahun ni? Weekend depan tentu you ada banyak lagi jemputan rumah terbuka - raya + deepavali.

lupakanje said...

sibla bulan syawal jer ramai org buat OH camni ;p ...klu idak, jenuhla mikir camner nak ngurus badan..tak nak makan, nengok cam sedap je...tingin...nnt tekulat2 balik umah dok nyesal tak makan...
moralnya, jamah jer le setiap mkanan yg sesedap tu...kontrollll...jamah...bukan membalun!...kan sbulan dah dilatih tk makan...?? (klu cukup la sebulan...hehhe)
Anda akan dpt hasil yg tidak la begitu mnyusahkan idup di hujung setiap hari Open House tuh...cumer letih bjalan je..

TokNabe said...

Seminggu dua lagi acu cuba try test timbang... ada berapa kg naik tu. Silap2 ari bulan kena tetas jahitan pinggang tu..hehe.

angah said...

Adooiiiii Kak PB sengkak perut dengan cuma membacanya ehehehehe

AZWA said...

Dah hujung2 Syawal ni banyak pulak cara makan2 hehehe...camno nak diet ini macam? Semakin mencanak2 la naik timbangan huhuhuhuhu

farah sr said...

peh!
banyak open house kak pb.
murah rezeki ye..

Alex Lacey said...

next weekend ada lagi ko? hehehe

MULAN said...

raya sini suram la... meh la raya sini pulak..

Adry said...

waa.. bestnya raya ko... makan makan makan.. hehehhehe

anyway, esok tengah hari atau awal skit ada something special kat blog aku... we want to try something different for a change... it will be very nice of you kalau ble support dan take part... sincerity is the keyword...

Adry @ http://www.adrysabry.com

zino said...

kenyang pulak rasanya baca entri ni.. walaupun sebenar nya lapar hehe

umi ameer said...

murah rezeki pb bulan2 syawal ni ek?

baguih tu, buleh gantung periuk belanga kat umah, kan, kan?

Mak Su said...

mabuk nasik

aNIe said...

PB...raya ni banyak acara makan2 kan? Yang tak tahan acara makan2 nasik...memang konyang...camaner nak kurus ni...huhuhuh

YuszTieY said...

bestnya raya tak abis2 lagi kat mesia...kat sini dah yiklek coz kuliah dah rancak bermula..
sari mace2 menu masuk perut tuh..puaas ati ...make2222 diet citer lps abis syawal....ko gano kak pb...

pB said...

YUZTIEY
Kak pB punya undangan hingga hari ahad nie.

Sabtu , dua tempat.
Ahad , pun dua tempat.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...