02 December, 2008

474


Hari ni , sakit leher pulak.
Bukan sebab tersalah tidur.
Bukan sebab tersalah bantal.
Bukan sebab gaduh dengan aBear.

Tapi


Sebab


Pagi semalam ,
pB jatuh katil ........


Jangan dok fikir yang bukan bukan pulak.
Tak ada adegan sparing sparing dengan aBear pun ....

Duduk bersila dihujung katil.
Sambil dok belek belek borang kemasukan sekolah menengah.
Barangkali tergerak kebelakang .....

Sedar sedar , dah ada kat bawah.
Siap buat 'summer sout' pulak tu .....

Lepas jatuh tu , tak rasa sakit pun.
Petang semalam ,baru mula rasa sakit sakit.

Sekali dia tangkap dekat lehar dan jugak pinggang ....

Alahaiiiiii ....

Dah tua tua ni , badan pun makin session larrrrrr

25 comments:

manlaksam said...

pB,
Keno gi berurut tuh...nati lama-lama urat tu bengkak.

Anonymous said...

Cantik ler hias ruang laman web pB ni...i like... betul kata manlaksam tu, kena pi mengurut ... takut nanti masuk angin dalam urat2 kang bolih jadik bengkak... kang sapa yang susah, pB... jugak yang susah, abg nasihatkan jer...-IP-

Neeza Shahril said...

that's why, kalu dok atas katil, Ja suko baring.. pah tu.. tido!! hehee..

sure tok jatuh lagu kak pb tu..

anyway, kak pb take care, gi caghi to bidae gosok2 sikit.. bahayo tu..

HappyIrfa said...

hehe.ye ker?oklah,saya percaya.

Ummibatrisya said...

nasib baik tak patah sana sini :)

yang paling takut... terpatah katil :)

aNIe said...

Larrr....camaner boleh sampai jatuh katil...?...ye ke alasan tu...heheheh...cam tak caya je...hahahah...

pB said...

KAK LADY
Betul akazzzz....
Alasan kukuh nie...
Sumpah tak tipu ......




UMMI
Kalau patah , senang.
Simen jer.

Kalau katil patah ,
hi hi
Ada alasan nak beli katil baru.

Beli KING SIZE pulak lepas nie

pB said...

IRFA
Iyerrrr
Betul ...

Yunus Badawi said...

Kesian pB. Pegilah berurut cepat. Saya ni pandai nasihat org lain tapi urat belakang saya ni dah tergeliat pasal main badminton pun masih tak urut lagi.

psst - mcmana rancangan nak together gather tu?

pB said...

YB
Kesian je ker??
Ingatkan dapat lar maggie barang satu dua plastik ...
He he he

Urat belakang lagi penting tu.
Baik cepat cepat pergi urut.
Nanti , satu pagi tak leh nak bangun , kang susah pulakkk



Rancangan 2gether gether tu dlm perancangan.
May be 13hb Disember.
Ok ker tarih tu ???




ADIK JA
Keno urut kor??
Agok agok kalu makae painkiller , ok tak ??

shafarina said...

Aduhai.... cemanalah leh jadi lagu tu? Gi urut2 bagi longgar sket kot pB. :)

demolonitoksupomulo said...

Kesian kak pB. ...apa pun katil tu tetap bersalah...akak kena beli katil baru ni, barula sakit tu hilang

Kak Elle said...

ni cakap yg sebenar ke...haha
biar lah di urutkan PB biar urat2 tu lembut sikit.

Anonymous said...

pB..suruh aber bubuh kandang katil tu macam katil baby...hahahahahaha..

Gi le urut nanti jadi lain lak..ke dah ada yg urut kan..tak suruh ehem-ehem urutkan ke?.

pB dah tua ke?

..yAt..

pB said...

YAT
Nanti balik ni pB akan suruh aBear buatkan ...

He is a handyman , u know
No need 2 buy , buy
He he he ....


Urut ...
Hmmm ...
Nantilah ..
Tengok , esok lusa macam mana




Memang dah rasa tua pun dah sekarang nie ....

Intan Rosnitta said...

Lucu lah Kak PB ni...

:)

pB said...

KAK ELLE
Cakap yang benar lar Kak Elle.
Tak tipu tau.
Tak baik bohong...

nantilah , balik ni , pB tuamkan dengan air suam...

Boleh kan .....




D.L.T.S.MULO
Kalu beli katil baru , bendo laing pulok hok dok sakit.

Poket lar pulok hok dok mitok ubat demae ....

pB said...

WSS
Insyaallah
Balik ni , akak tuam dengan air suam dulu.

Pas tu , kita tengok mana jadiknya ....

sya said...

Aduh pB dah besar2 pun leh jatuh katil cam tu...

cikgu panji said...

dah guano pulak sapa jatuh katil? nasib baik tak cedera parah.hehe

KAMATO said...

sakit tu sakit PALING sakit

Azian hasan said...

pB,
Suruh abear urutkan...garenti cepat baik!
Apa-apa pun jangan biar lama sangat , nanti masuk angin....

Ordinary Superhero said...

Sakik tekok lagi ko weh?

Aku Bukan Bidadari said...

ISk ..kak..
bahyer betul..pi lar klinik check..

hi hi ,..sagt kusyuk belek borang eh

indera kencana said...

eh-eh... super la kita Kak..
Saya pon tgh sakit tengkuk
Asal sakit tengkuk ni 7 bulan sudah. Dek sakit, saya lawan sakit tu. Tak sangka jadik lebih serius. Lepas tu baik. Baik jap je.. lepas tu datang balik. Datangnya tak tentu masa. Bila datang tu, sakitnya rasa nak putus urat tengkuk.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...