23 December, 2008

486


Besok ada temujanji
dengan orang kat bawah nie.

pB punya temujanji jam 930 pagi.
Lepas tu , doktor akan check aBear
pulak.

Kat Pandamaran
Pelabuhan Klang tuuuuuu



Rawatan akar untuk gigi pB dah selesai.
Dan esok , proses crowning pulak.

Hi hi hi
gigi pun nak pakai CROWN.
Kalau ikut nya , pB kena bayar RM150.
Oklah tu.

Kalau buat dengan klinik swasta,
depa charge RM 500

Jauh beza sungguhhhh




Crowns:
teeth with excessively large fillings or decay should be crowned
to prevent catastrophic fracture.
Crowns are also used to improve
the esthetics of poorly shaped or discolored teeth.

************************************


May be n3 ni n3 terakhir untuk tahun 2008 nie.
Sebab nya

Pagi krimas tu pB berserta adik pB
akan menuju ke UTARA.

Vacation bersama KELUARGA ...

Destinasi :

Bukit Merah Lake Town



Insyaallah akan check in hari krismas tu ,
Dan check out pada hari Sabtu 27 hb .....

pB dok lama dah nak rasa mee udang yang
udang besau besau tu .....

Harap ada yang boleh tinggalkan
komen ttg bagaimana nak ke sana.

Kalau ikut info dari UmmiBatrisya ,
tempatnya di Kuala Sepetang.

Jauh tak Bukit Merah tu dengan Kuala Sepetang ??????



28 hb dan 29hb tu memang cuti umum.
30hb , kalau rajin pB kerja.
Kalau rasa malas ,
maka nya
URGENT LEAVE jer lah.

31hb tu ,
pB akan bercuti lagi.
Satu lagi vacation bersama family.
Pun dengan adik pB gak
(dah pB dua adik beradik jer)

Kali ini kat area Sri Kembangan jer.

Ala ala celebrate New Year kat
Palace Beach Resort.



So , basically
itu jerlah plan kita orang
sempena hujung tahun 2008 nie.


************************************

One more , berita gempak dan sensasi
untuk hari nie....

U all jangan jeles tau.

Pagi tadik ,
pB breakfast dengan

KAK SYA dan KAK LADY
bersama anak anak mereka .....

Happyyyyy
Senyum manjang pB hari nie ...



Bahan bukti .....
Gambar terpaksa di blur kan
sebab mereka berdua nie terlalu famous amous .......

Buat kak sya dan kak lady
terima kasih sebab belanja pB makan.

Psssttt :
akak akak berdua , tadi pB tunjuk gambar kita ber3
pada member kat pejabat nie.
Dia cakap tiga bertiga ni macam ADIK BERADIK.
Tang mata tu sama jerrrrrrr ...
Hi hi hi



Buat Sastri...

Terima kasih daun keladi.
Kalau ada jodoh , kita jumpa nyer .......

15 comments:

luna said...

nk pegi kuala sepetang kena keluar dulu di tol kamunting (taiping utara), masuk kanan, terus sampai pekan Simpang. dari simpang masuk ke kanan lagi sampai ke kuala sepetang. nama kedai tu ialah Warung Mak Teh. Eh kalo tanya mana2 orang mesti tau nye lah..


p/s tapi saya pun lum penah pegi lagi..hehe

luna said...

cuba kak PB check it out kat blog nih,

http://knizam.com/selak2-udang-cari-mee-kat-mee-banjir-udang-warung-mak-teh-kuala-sepetang-perak-hehe/

manlaksam said...

Lepas cuti....cuti lagi...best jugak tuh.

KAK LONG said...

nape tak ke kuala gula jer...makan seafood kat muara kuala gula, kalah tanjung harapan...bab rasa dan juga bab rega...hehehe. dalam 25 km jer dari lake town. berkereta memang confem tak banyak 30 minit dah boleh sampai

risanur said...

mesti best kan dah ada planning nak bercuti gan family...jelesnye :)
bestnye dapat jumpa kwn blog...risa ni bila la nak jumpa kawan blog kan...

McBudu said...

selamat bercuti semoga ikatan kekeluargaan bertambah akrab.

Mak Su said...

meriah planning cuti cuti ujung tahun teww... oh ya! selamat jumpa tuwan dokter gigi taruk crown :)

aNIe said...

Wah!! berjalan sakan nampaknya PB...

Nak jumpa doktor gigi ke...tak seram?

Hehehhe... :P

Neeza Shahril said...

tak pernah pergi pun Bukit Merah Lake Town.. selalu dengar aje dari orang..

happy holiday ye kak pb..

selalu dengar crowning tu.. sakit tak buat? nanti cerita ya :)

Alex Lacey said...

fuyooo...ni baru ore panggil cuti sakan kekekeke....selamat bercuti dan enjoy la tuh....

tapi kalu tengok gambar hok blur tu kan, memang hok ujung duo ore tuh muko lebih kurae lah....

Uncle Lee said...

Hi PB, just to wish you and family the best of Seasons wishes, and a very happy new year, Lee.

Ummibatrisya said...

kuala sepetang tu dekat dengan taiping, tu luna dah bagitahu dah tu :)

kalau nak tahu lebih detail kenalah tanya jamri

rasanya zar pun tahu :)

singgahlah rumah kami, nanti kami bagi peta siap dengan nama kedai :)

oren said...

waaahhh...bukit merah tu, tak berapa jauh dah ngan bdr baharu nih...

HappyIrfa said...

SLMT BERCUTI YER

Zareda Norman said...

nak sekodeng PB kat bukit merah dan kuala sepetang.hahahha

Kak zar pun nak balik Taiping malam ni.

Kalau pi makan mee kat kuala sepetang tu, jangan lupa jalan jalan kat hutan bakau larut matang tau..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...