22 December, 2008

485

Salam
Tak semua apa yang kita rancang akan jadi kenyataan.

Kalau ikut rancangan , sabtu lepas , pB sekeluarga akan ke





Tapi ,
last minit , rancangan tersebut terpaksa dibatalkan.


Disebabkan rancangan tu batal ,
Maka timbul rancangan baru.

Kebetulan , berhampiran dengan rumah tu
ada WAREHOUSE SALES.

PHILIPS buat sales.




aBear dah lama dok berkenan pada tV nipis nie.
Maka , terlaksanalah impian aBear .

Dia mencari yang 37 inci jer.
Tapi tak ada.

Last last , dia tangkap 42 inci punya ...

Pas ni , tak yah dah nak gatal gatal
tengok wayang.

Beli jer DVD ,
tengok kat umah.


*************************************

Hari Ahad tu ,
pB keluar pula dengan adik dan adik ipar.

Kali ni ke
WAREHOUSE SALES jugak.

Di Plaza Atria.
Damansara Jaya.
Sales barangan Pyrex , Corelle dan Corning Ware.





Rabun biji mata.
Memang harga 'durian runtuh'.
Tengok jerlah sendiri.
Berapa banyak diskaun tu ....



pB dok berkenaan yang kat bawah nie.
Tapi tak dapat green lite dari Bendahari kat rumah tu.

Yang ni lepas diskaun ,
cuma RM 229 jer.
Harga asal RM 469 tu .....






Nampak tak gambar kecik tu.
Itu jer yang mampu pB beli.

Yang gambar besar tu , plastik plastik
atas troli tu ,
itu semua barangan yang adik ipar pB borong.

Habislah jugak ribu lemon.
Tak per lar kan , sebab orang gomen baru dapat bonus.

pB tengok jer larrrrrrrrr

25 comments:

cikgu panji said...

seronoknya...pyrex, corelle, corning ware. Rasanya tak dpt menahan sabar bila jumpa benda2 tu.

Zareda Norman said...

PB

zar pun beli corningware, vision, vintaj ni cara main kutu dengan PERNAMA.. kalau tak .. nak bayar sekali bedebuk ratus ratus.. maik aihhh..

Tak tahuler pulak Philiips ada warehouse sale.. huhuhuhu

Ummibatrisya said...

PB,

tak payah tengok wayang dah lepas ni

puas hati sungguh dapat tengok tv besar :)

KV said...

corning ware bunga plum tu kv beli kt langkawi. Tak ingat dah brapa rege tp rasanya tak sampai 2 rat kut. Siap dpt free mangkuk pyrex lagi. Huhu...bila la nak gi langkawi. Tapi harga yg dorang kasi tu mmg best lah kak!!

wah, terliur tgk flat skrin. Bila la nak beli getek. Haha

HappyIrfa said...

uhuk2..dah diskaun pun masih mahal lagi.hehe

manlaksam said...

Pok Mae baca dan senyum.....I hev no komeng!!

risanur said...

bestnye corning ware ada wat promotion..bukan senang nak dapat harga camtu...dah abis ke promotion dia kak..

Alex Lacey said...

ooooo....pegi sale-sale yer hehehehe....tapi tak po lah buleh so pun, janji ado jugok ggiae...

sya said...

Antara tempat yg pB takkan bertembung ngan kak sya ada lah di warehouse sale.. pening ramai orang

umi ameer said...

bestnyer pb dah ada tivi besau..
mmg jimat takyah kuar tengok wayang, kan?
eeei, saya dah lama tingin benda tuh..

berseronoklah org gomen tu ye?

Ordinary Superhero said...

Tak yah lg tengok wayang?...he he...azam 2009 ke?

pB said...

O.S.H
Cakap jer tu ....

Bukan leh percaya ...

Hi hi hi

Dok tunggu Cartoon Ice Age 3 nie




UMI AMER
A ah , rezeki orang gomen.
Kita bukan orang gomen ni , tengok jer lahhhhhhh

Hu hu hu

pB said...

KAK SYA
Tak ramai orang lar Kak Sya.
Tempat pinggan mangkuk tu pun tak sendat ....

Memang selesa ....




KAK WEAR
kalu ikut hati tu , macae macae nok beli.
Tapi bilo teringat kor anok nok masuk skoloh , kena lar tutup mato hati tuuuu

pB said...

RISANUR
Kak pB setakat berangan jer lar.

Promosi tu habis semalam.

Kak Elle said...

PB..

nape tak manja2 kang mesti dapat...hehe

Neeza Shahril said...

kalau zaman anak dara dulu, memang habis neeza borong...
zaman beranak pinak ni.. che' abang tok buwi.. dia kata..
buat semak aje.. pinggan mangkuk kat rumah tu pun tak habis pakai... huhuuuu...

maklang said...

sampai bila sale tu and kat mana...teringin nak pegi!

pB said...

MAK LANG
pB ada cakap kat member ofis pB semalam.
Kalau lah Mak Lang tahu , mesti memborong sakan.
Sebab pB tau Mak Lang mmg minattttt

Dah habis lar Mak Lang...
Last day , Ahad lepas.




ADIK JA
Kak pB minat lar jugak.
Tapi aBear tok bui ....
Hu hu hu

Dhumoh tu , LANGSUNG tak dok pinggae Corelle nie ....

pB said...

KAK ELLE
Kalau Bab Pinggan Mangkuk ni , pB tak belajar lagi ilmu 'manja-manja' .

aFkaR'z said...

hohooho.. corelle... i like!!!!! tapi takdok pitih lerrrr....

MULAN said...

meleleh air mata tengok pinggan mangkuk tu.. tak tercapai hajat nak beli tahun ni..

tak balik kelate ko? singgoh rumoh nanti..

mother of two said...

eiii.. kalau saya dgn pinggan mangkuk nie mmg allergic.. harus ngikut style org gomen membeli..hehehehe:)

pB said...

M.O.2
Iye ker ??
Allergic tahap mana nie??

Sonok kalau boleh memborong ikut style orang gomen membeli ....

pB said...

MULAN
Tok balik larrr ..
Kalu kelik pong, jarae lalu ikut Kerteh tu ...
Hu hu hu

pB said...

aFKaR'z
Jom , kita pakat menabung mula dari bulae Januari nie ....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...