19 December, 2008

484

apa nak tulis nieeeee




Esok mungkin ke Melaka.
Ada kawan kat pejabat ni kawinkan anak dara dia dengan orang Melaka.
Minggu lepas kenduri rumah dia.
Esok , kenduri belah lelaki lar pulak.
Dia mintak tolong pB meramaikan rombongan ke sana.
Duit tol dan duit minyak dia nak sponsor.




Lepas makan nasi minyak , boleh ler ronda ronda bandar Melaka.




Tolong ...



saper saper yang tau tempat makan yang best ,


bagitau lar pada pB .....


Teringin nak cuba asam pedas yang femes tu.
Tapi tak tau kat mana .....


Kak Sya ?
Kak Lady ?

Saper saper lagi orang Melaka ........







19 comments:

Yunus Badawi said...

Dah makan nasi minyak pun nak makan asam pedas lagi ke?

pB said...

ABG YB
He he he

Tangki simpanan besar .....

risanur said...

terliur melihat asam pedas melaka tu...bestnye gi jalan2 kat melaka..nanti boleh belikan risa sourvenier dr melaka yea...

aNIe said...

PB...kalau akak suka makan kat Taman Kota Laksamana...ada satu lagi restoran yang Ude suka...

Sederet dengan Hotel Straits Meridian...di Bukit Baru...Big Apple kot namanya...

Asam pedas dia masak dalam claypot...nasinya siap ade ulam lagik...

Kalau akak ada kat Melaka boleh join sekalik...heheheh

Neeza Shahril said...

selalu dengar asam pedas melaka sedap..
asam pedas mak mertua neeza pun gitu jugak rasanya.. memang sedapppp... :))

Ummibatrisya said...

ummi tahu yang kat parit jawa muar aje, memang sedap :)

makan nasi minyak sikit aje tau, nanti nak makan asam pedas sungguh-sungguh :)

kami ada di kl weekend ni, program penuh :)

pB said...

UMMI
pB tau Ummi nak mai KL.
Dok tunggu gak call dari Ummie.

Kalau jadual penuh, nak wat cam mana kan ?





ADIK JA
Sebab orghe dok sohor , tu hok nok tra tu .....

Tapi sokmo nyor, tak rajin nok jupo molek kedai hok demo dok war war tu ....

pB said...

KAK LADY
Kalau tak jumpa , nanti pB call Kak Lady

Kak Elle said...

betul tu dah makan nasi minyak bolih ke isi asam pedas lagi..kang perut tu tak leh terima:)

sya said...

Bab ni kena tanya kak anie sebab dia lagik pakar.. kak sya nak bg tau yg ikan terubuk pB kak sya letak kat rumah kak anie nanti pB calling2 lah dia camana nak amik k

shafarina said...

Baru hari tu makan kat kedai asam pedas linda onn. Hmmm.. tak pergi lagilah kot. :)


Bestnya pB nak makan asam pedas ori. Tapaukan boleh ke? Hehe

Anonymous said...

Best betul akak pB berjalan saja dia...akak tanya le TAN hehehehehe..beli le apa-apa yang patut kat yat..

..nak berjalan gak lah berjalan kaki kat kawasan rumah..

...YaT...

manlaksam said...

pB,
Nok gi 'makae gulai' di Melaka ye?....moleklah tu...tolong buat peramai.

anntaj said...

makan nasi ayam kat plaza hang tuah...bestttt!!!
:)

zino said...

bila makan asam pedas kat melaka.. semua sedap kot hehe.. sebenar nya tak tau sangat kena dapatkan khidmat org melaka la..

~akuni~ said...

Selamat berkenduri dan makan asam pedas... mana lah tahu kat kenduri kawin tu ada dijamunya asam pedas...

mawar merah said...

Selamat datang keMelaka,
Jalan lupa singgah diZoo, rumah malaysia,A'Fomasa, Water world dan lain-lain....macam ore Melaka pulok kita ni.

emmacommey said...

sedapnye asam pedas...sedapnye....sedapnye...sedapnye....

mengidam la pulak...hu3...

Am said...

Wah pergi org nak seponsar, kalau Am memang redah aja....

Meleleh air liuh Am tengok masak asam tu, PB masak ker tu?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...