14 February, 2009

521


Bulan lepas , demam.
Bulan ni , demam lagi.


Tiba tiba , dapat demam panas.
Suhu badan naik hingga ke 39 darjah celcius.

Sebelah malam nya , hingga meracau racau.
Apa yang dibebel pun , pB sendiri tak pasti.

Ujian darah dah pun dibuat.
Syukur , bukan demam denggi mahupun chikugunya itu.

Hari ni , demam dah kebah.
Tapi sakit sendi masih tidak mahu kurang .....

Terpaksa makan painkiller.
Baru dapat tidur dengan lena ....


Doakan pB cepat sembuh , nyer .....





pssttt...
Ahni , Intan dan YB , date kita ditunda hingga
pB benar benar sembuh ....
Ok ....

15 comments:

Kak Elle said...

semoga cepat sembuh pB akak pun minggu tak sihat juga.

zino said...

semuga cepat sembuh.... cari air kelapa muda....

Neeza Shahril said...

kak pb, viral fever tu. bila cuaca bertukar, selalu jadi ggitu..
take care deh.. macae zino kata, cari air nyor mudo..
wak minum.. baco fatihah dulu..
Insyaallah segera sembuh..

Zareda Norman said...

get well soon..

viral fever tu PB.. zar anak beranak pun baru jer sihat.. puas pi klinik dan jumpa ustat.. dekat 2 minggu jugak demam

xiiinam said...

Kesan demam limau mandarin ckLah pun belum hilang lagi ni....tekak masih sakit....minggu depan ada jemputan mengacara majlis....ada petua tak?

shafarina said...

Ala siannya akak

Moga cepat sembuh yer dengan penangan jagaan tangan abear tuh

ps: ade date lain? tak aci nih huhu

TokNabe said...

Antibotik tu kena habiskan........

AyKay said...

salam pb.

harap cepat sembuh. nanti bila dah sehat cuba amalkan minum madu pagi2 (mesti yg ori). itu petua dari Al Qur'an dan tanpa was-was

ifa1995 said...

Saya mengikuti blog Kak pB dah lama, cuma comment sekali sekala. Saya risau Kak pB demam ni.... Sy doakan semoga cepat sembuh.

umeboshi said...

k.pb!!!
demam lagi ek? moga cepat sihat dan ceria. byk2 rehat dan jgn lupa mkn ubat. take care.

Alex Lacey said...

jago diri baik-baik....makae ubat, berehat banyok-banyok...jange mmikir bendo hok penat-penat :D

muga PB cepat sembuh....

achik said...

moga cepat sembuh kak PB..

KAMATO said...

Anggap demam itu satu rahmat

Anonymous said...

Masih deman lagi..? semoga cepat sembuh..ur intra email box is full..-IP-

Anonymous said...

Pada semua Kak pB kita sekarang ni berada dalam wad di hospital puterajaya wad 4B bilik 3.Doakan kesihatan kak pB.

Pada kak pB makan ubat key...agar platlet tu cepat naik...

...YAT...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...