02 March, 2009

530


u never surprises me

u rarely look me in the eyes

u rarely make me laugh

u never tell jokes

u rarely smiles

u seldom talks when we are 2 gether

u seldom tells me stories

u seldom talks about ur friends

u seldom glance at me when i walked infront of you

u seldom talks about ur works

u rarely laugh at my jokes


but



u are the centre of my life



u are the reason of my life



u are the most important peRSON in my life





................................

30 comments:

KV said...

mungkin ada byk kelebihan di sebalik kekurangan. Kak PB lebih tau ttg itu kan.
Harapnya mood 'jiwang' ni cepat berlalu. Takmo sedih2,k.

risanur said...

semoga tabah menghadapi segalaNya...

Fadh said...

aku sekadar memerhati...

Alex Lacey said...

k.we pehe duo2 entri bowoh nga hok ni pung...hmmmm....susoh jugok dih...meme peranga ore kito payoh nok bekki...doa bbanyok la...

Yunus Badawi said...

takkan baru kena tinggal seminggu dah jadi lagu ni.
Jgn terlepas pandang kebaikan dan kelebihannya.

AZWA said...

Ni musti gara-gara demam denggi nie...it will go away PB...sabar...

Neeza Shahril said...

bagi orang lain, yang kak pb tulis never never tu.. tak berapa penting compared to yang kak pb tulis lepas BUT to...

anyway, it's the same in many of us..
we didn't realize the goodness that are already there. Instead, we stress more on the missing items..

*diriku pun sama kak.. :(

Ummibatrisya said...

setiap kekurangan pasti ada kelebihannya :)

Kak Elle said...

pB ni ngah sakit rindu ye?sabar balik lah abear tak lama lagi pB

pB said...

KAK ELLE
Kalau rindu , bukan begini luahan hati nye

pB said...

UMMI
Betul kata Ummi tu.
Tapi kdg kdg , payah nak nampak yang lebihnya

pB said...

ADIK JA
Pelik tapi benar , kan ....

pB said...

AZWA
Hari hari bersabar , Wa

MULAN said...

sabar pb.. sabarrrrr..

umar_skyscooter said...

hai2,nice blog walking,erm sye nak jemput tuan rumah ke blog sye ni di http://chipmunk18.blogspot.com .n jgn lupe linkkan blog ini yer,ok thanks n bye

zino said...

ni mesti abe tak balik lagi ni hehe..

Pb
terima kasih atas tunjuk arah tadi.. memang tepat sampai ke tempat yg di tuju walaupun firstime.. masuk ke sana..

~akuni~ said...

Di sini memang selalu ada persoalan yang berat-berat gitu....

umi ameer said...

bofren saya gitu jugak..

Intan Rosnitta said...

Kak PB... intan pun tgh sedih & celaru tika & saat ini...

:(

nurazzah8 said...

pB,

cuba ingat semula sebelum berkahwin adakah semua perkara itu ada dilakukan?
Jika ada, bermakna pB berdua kena rejuvenate semula perkahwinan pB.

Banyak faktor yang menyebabkan selepas berkahwin, pasangan tidak melakukan perkara-perkara yang menarik perhatian sesama sendiri seperti sebelum berkahwin, sibuk dengan anak-anak, sibuk dengan pekerjaan dan rumahtangga etc, menyebabkan kita take for granted each other.
SO, why not, first sekali, pB kena mulakan usaha dengan bersolat malam, mohon kepada Allah supaya dipermudahkan segala urusan dan dilimpahi keberkatan dalam perkahwinan pB...sesungguhnya dengan berdolat malam, hati akan menjadi tenang, InsyaAllah.
Banyak terdapat ayat-ayat Al-QUran yang boleh kita amalkan (panduan dari ustaz dan ustazah) dalam mengeratkan hubungan suami-isteri...(hehehe..ini pB kena berguru!)
Ambil cuti dan pergi bercuti dengan abe (BERDUA SAHAJA! JANGAN BAWA ANAK-ANAK) ....
InsyaAllah...akak doakan semoga pB dan abe akan 'recharge' semula dan semoga Allah mempermudahkan dan memberkati semuanya. AMin.

Anonymous said...

salam

saya tak kenal awak, awak pun tak kenal saya. found ur blog by chance. sesungguhnya kalian berdua sedang diuji. saya pun seorg isteri yg ada masalah - tapi lebih berat. selama ini saya pendam, nah makin kusut jadinya. semoga awak (dan saya) tabah menghadapi ujianNya.

~hati bukan kristal

pB said...

ANON
Saya doakan agar awak juga akan berjumpa dengan jalan penyelesaian. Dan moga jalan yg ditemui itu membahagiakan awak dan pasangan awak.

Terima kasih kerna sudi meninggalkan jejak di sini.

pB said...

KAK AZZAH
Apa yang akak bagitau tu , pB really hargai.

Insyaallah ...

Hanya Allah sahaja yang mampu menolong hambaNya ...

Satu lagi cara nak selesaikan masalah nie...


Kak Azzah belanja saya makan lagiiiiii


Hi hi hi

pB said...

INTAN
Kak pB pun doa doa Intan dengae HB , bahagio sokmo.

Bendo kecik , jangae dok pendae lamo lamo. Takut jadi bor'rak.

Payoh lar nok bek'kki kalu dhe jadi nanoh.

pB said...

UMI
Jom kita jumpa...

Release perasaan.

Hi hi hi




SALLY
U know meeee
Drama Queen , per

pB said...

BRO ZINO
aBear balik 12 hb ....




UMAR
Selamat Datang.
Insyaallah , akak akan ke sana nanti.

Tunggu kedatangan akakkkkk





MULAN
Dalam dok bersabar , ada gak kdg kdg tertanya tanya dimana salahnya.
Dan bagaimana nak selesaikan ...

pB said...

YB
Kira seimbang dah nie ...

Guna penimbang digital lagi tu




KAK WEAR
T.K.M = Typical Kelantanesse Man

pB said...

FADH
Itu sudah cukup bagi pB.

terima kasih

pB said...

RISANUR
Insyaallah.
Dah 14 tahun

pB said...

KV
This mood is here to stay for a along time ...

Hu hu hu

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...