01 April, 2009

548



Seingat-ingat pB lar , pB punya teringin nak makan buah durian ni since aBear ke Serawak bulan lepas lagi. Masa dia dok sana , ada gak pB sms bagitahu dia. Dia kata tunggu lah dia balik ke Semenanjung Malaysia.
Bila dia dah balik , pB ada buat tuntutan. Masa tu , dia kata tunggu lar musim durian . Kalau beli masa bukan musim durian , mahal sangat harganya dan belum tentu dapat isi yang elok.

Disebabkan masa tu , pB pun sibuk dok buat persiapan nak ke Malaysia Timur, so , pB pendamkan ajalah keinginan pB nie. Nasib baik lah bukan teringin sebab mengidam.

Semalam , masa balik dari pejabat , rasanya kami ada lalu depan gerai jual durian ni. So , pB pun sound lar sekali lagi. Masih ada lagi alasannya. pB pun dah lupa apa dia cakap masa tu. Tapi rasanya dia tak perasan gerai tu , sebab tu dia kata tak dak pun yang jual.

pB pun mulalar hangat dalam hati. Mulalah dok pikiaq yang bukan bukan. Yelah kan , kita punya lar teringin nak makan , dia boleh cakap

'tak apa , nanti kalau lepas ni musim DURIAN , aBear beli yang bagus punya'.

pB pun apa lagiiii ....

"hah lah , rasanya sampai mati pun tak merasalar nak makan durian nie"

Nak tau dia kata apa

"Tak per lah , kalau pB mati , nanti aBear kuburkan pB dengan durian"


Hmmmm .......
Nasib badan ler .....
Terima aja lah .......

Terima , terima jugak , tapi dalam hati tu , sedih tauuuuuu

Malam tu , dia bagitahu , kalau nak makan durian sangat , beli jerlah kat Giant tu.
Tak yah tunggu dia belikan ........
Hmmmm .........




22 comments:

Kak Elle said...

pB...SAYA PUN ARU MAKAN DURIAN ON SUNDAY MY BIL BELIKAN SEBIJI $8

Ummibatrisya said...

ummi pun dok cakap pasal durian, dok tanya bila musim durian

tapi yang peliknya ummi tak makan durian,

tapi tetiba lidah ini teringin nak makan durian yang sedap, durian ais krim

habislah kubur berbau durian, dari jauh lagi orang dah tau, tu kubur pb :)

catz_mafia said...

pb,
Sabar banyak-banyak ek.. hehe.. biasalah.. dia nyakat je tu..kihkih

zareda said...

PB

durian?? besnyer..

Malam ni mintak lagi PB.. cakap jer nak makan durian.. sampai abear belikan

Anonymous said...

IP dah lama dah mengidam nak makan durian, senjak belum musim durian lagi dan sekarang dah musim durian tapi kebanyakannya durian kahwin yg D24..D5..D9 dan macam2 D lah.. so last weeks gi kat Giant beli yg dah pack punya RM20 = 3pack. Memang puas rasanya walaupun dapat makan 2 ulas saja. My advice to u is, just go n buy it at...Giant... -IP-

zino said...

kat BTR ni hari2 ada jual durian... kat sebelah masjid tu..

manlaksam said...

Pok Mae pun dah lama tak makan pulut durian........santan, nnisae, pulut dan durian. Gaul-gaul sampai 'jeluah'tangan, lepas tu suap ke mulut......hooooo best nyo!

TokNabe said...

Kemarin tanya kat apek jual durian tu. Isinya yang kuning2 comel gitu arganya RM10 sebijik... terus pendamkan rasa nak make durian tu...

Ayah said...
This comment has been removed by the author.
Ayah said...

Mana lagi sedap sebagai dessert? Bubur kacang durian atau ais krim durian?

pB said...

AYAH
Kalau pB , pB pilih bubur kacang durian.

Ayah??

pB said...

TOKNABE
Memae bukae musing dio kor , lonni ??

Tapi kalu bini ngandung , mahal staro mano pun , keno BELI !!!!!

pB said...

POK MAE
pB tok rojing pulok makae pulut duriae dengae ni'ssae nie. Skalo paka gulo biaso jah ...

Sedapnyorrrrrrrrrrr
Petae ni nok keno gie cari duriae nie

Anonymous said...

pb,

cm hari tu pun ngidam buoh durian... biasalah kalu sound sekali je kat hubby mcm kita bisik di angin lalu jer... so soundler berkali-kali... akhirnya dah nak maghrib pi cari kat Bangi... hulaa 4 biji RM70 aduss mahalnya terus rasa ituler durian paling sedapppp.

Lepas tu dah tak mintak dah... tunggu musim durian kita kelik klate

cm

KV said...

durian kat kebun hubby yg ada sikit2 abih dimakan tupai. Baru jer nak bersihkan kebun dah sentap. Haha
Kalo dak boleh bagi akak sebijik.

NONIE AZIZ said...

huhuhuhu...bertuah betui cik Abear kak PB ni!! kalau saya harus saya bagi balik...kekekekek

McBudu said...

Tanam dgn buah durian mungkin susah sikit, nanti bau kain kapan, tapi tanam pangkal pokok durian mungkin boleh... he he jangan marah, saja gurau tensen tensen nih....

umeboshi said...

ahahhaa...walopon k.pb hangat hati, tapi ume nak gelak gak buleh? apa la abear..nak kebumikan k.pb bersama dgn durian?!!! teruk sungguh..

pB said...

UME
Tular...
Mungkin dia gurau jer tapi pedih gak nak telan tuuuuu

pB said...

McBudu
Tenshen pasai apa nie ???

Neeza Shahril said...

errr.. ada apa apa ke?? hhehee..

Luna said...

on the positive side, aBear tu reply jugak sms kak PB...stgh suami tu jgn kan nk memenuhi permintaan, malahan jwb sms pun tidak.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...